Moodies för iPhone analyserar humör och känslor från din röst

Vi vet alla hur liten roll faktiska ”ord” spelar när vi kommunicerar vokalt med andra människor. Icke-verbala signaler inkapslade av kroppsspråk och den exakta tonen i din röst betyder mycket mer! Men detta är vad vi känner till som människor, eftersom den här funktionen är inbyggd hos oss alla. Tänk om datorer kunde analysera vårt humör med vår röst?

Utvecklad av Beyond Verbal, ett företag centrerat kring utveckling av mjukvara för känsloanalys baserad på rå röstinmatning, ’Moodies’ är en ny iOS-app som påstår sig upptäcka ditt humör bara genom hur du pratar, och det också på under 20 sekunder! Moodies är beroende av Beyond Verbals egen patenterade molnbaserade känsloanalysmotor för att göra allt det hårda arbetet; appen i sig fungerar som en slags kanal.

För att testa appen ordentligt lät jag den analysera två olika monologer från två olika filmer.

Den första är när Tom Cruise bryter ihop och börjar ilsket skrika i ett berusat tillstånd efter att ha insett att han inte kan vinna rättegången i ”A Few Good Men”. Moodies upptäckte att hans karaktär hade känslor av dominans och överlägsenhet, av att ogilla andra och vara mycket dömande.

För det andra fallet låter jag den lyssna på Morgan Freemans monolog i slutet av ’The Shawshank Redemption’, där han diskuterar hur huvudpersonen flyr Shawshank Prison och fångar sin korrupta vaktmästare. Moodie sa att Freemans karaktär är ensam, känner sig hjälplös och ångerfull.

Moodies kommer med två olika lägen. Engångsalternativet ”Snabbanalys” kan anropas genom att trycka på den röda ”lyssna”-knappen, och sedan finns det ”Kontinuerlig analys” för att kontinuerligt utvärdera en persons humör medan de fortsätter att prata. Moodies visar dig ett självförklarande ”Primärt humör”, tillsammans med ett ”Sekundärt humör” för ett mindre uttryckt men fortfarande upptäckt humör. Alla inspelade stämningar lagras i valvet så att du kan se din historik med appen. Du kan dela dina Moodies-resultat på Facebook, Twitter och via e-post.

Även om den inte var 100 % korrekt (Cruises karaktär kände sig underlägsen i situationen, inte överlägsen), men upptäckte den korrekt Freemans karaktärs humör. Freemans karaktär säger själv att Shawshank Prison kändes tomt utan huvudkaraktären dvs han kände sig ensam.

För Beyond Verbal är Moodies ett proof-of-concept för att visa potentiella kunder hur bra de klarar sig med känsloanalys. För oss andra är det en underhållande men inte helt användbar gratisapp att leka med.

Var noga med att låta oss veta vad du tycker om Moodies genom att lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.

Installera Moodies från App Store