MonsterCloud hjälper till med borttagning av ransomware för brottsbekämpning

Det är en skrämmande värld där ute. Du kan inte slå på nyheterna utan att se oroligheter och kriminalitet nuförtiden.

Som tur är har vi brottsbekämpande myndigheter som håller oss säkra. Oavsett om det är polis, sheriff, soldater eller FBI, i USA vet vi att när brott begås kan vi ringa dessa brottsbekämpande organ för hjälp.

Men vad händer när de brottsbekämpande myndigheterna själva blir offer för ett brott? Vem ringer de för att få hjälp? När brottsbekämpande myndigheter faller offer för cyberbrottslighet, särskilt ransomware, kan de ringa MonsterCloud.

MonsterCloud granskar ransomware-fall från hela landet för brottsbekämpning och har hjälpt polis- och sheriffavdelningar när de blir offer för denna elaka och försvagande cyberbrottslighet. Här kommer vi att diskutera vad som händer när en brottsbekämpande myndighet drabbas av en ransomware-attack och gå igenom flera exempel på avdelningar som har fått hjälp av MonsterCloud.

Vad är en Ransomware-attack?

Ransomware är en särskilt förödande typ av cyberbrottslighet där hackare får kontroll över en dator eller nätverk och håller filerna för lösen. När du utsätts för en ransomware-attack kommer du inte att kunna komma åt några filer och du kommer att få en lösennota som kräver betalning för att dina filer ska låsas upp.

Detta kan förlama ett företag och leda till driftstopp, förlorade filer och i värsta fall att förlora kontrollen över känslig information. Det är därför det är så viktigt att ringa ett professionellt företag för borttagning av ransomware i dessa situationer. Att ta bort det från ditt system för att betala lösen själv är inte tillrådligt för de flesta företag.

MonsterCloud granskar tusentals ransomware-attacker varje år vilket illustrerar flera problem med att försöka hantera en ransomware-attack på egen hand. Ransomware-virusen involverar i allmänhet en mycket sofistikerad kod som är bortom även de flesta interna IT-avdelningar. Om du betalar hackarna lösensumman själv, finns det ingen garanti för att de faktiskt kommer att släppa kontrollen över dina system och även om de gör det kan de attackera igen när som helst.

Vilka Ransomware-angripare riktar sig mest mot

Ransomware hackare kommer att attackera nästan alla datornätverk men de vet att de riktiga pengarna ligger i att attackera stora enheter. En snabb Google-sökning av senaste ransomware-attacker ger dig en uppfattning om vilka typer av institutioner de riktar sig mest mot. Sådana med djupa fickor, flera ingångspunkter och mycket känslig data att förlora göra de ”bästa” målen.

Det är därför du kommer att se jätteföretag, städer och lokala myndigheterskolor, sjukhus, och brottsbekämpande myndigheter som de vanligaste målen. Dessa organisationer har mycket att förlora och kanske motiverade av många skäl att hålla attacken tyst, vilket gör dem mer benägna att försöka betala lösensumman snabbt och tyst och gå vidare.

Varför Ransomware-angripare riktar sig mot brottsbekämpning

Under de senaste 20 till 30 åren har så många brottsbekämpande myndigheter runt om i landet gjort en samlad ansträngning för att bli digital. Många avdelningar har åtagit sig enorma kampanjer för att digitalisera deras pappersfiler, rapporter, formulär och mer för att ge tjänstemän att göra sitt jobb snabbare mer effektivt.

Att gå från penna och papper till att bli mer digitalt har varit bra för brottsbekämpande myndigheter. Det har sparat pengar och gjort det möjligt för officerare att vara smidigare och effektivare på fältet. Det möjliggör också informationsdelning i realtid vilket hjälper tjänstemän att göra sitt jobb bättre.

Huvudproblemet som det har skapat är dock att de otroligt värdefulla och känsliga uppgifterna som brottsbekämpande myndigheter använder och producerar nu finns online. Detta innebär att gäng av kriminella som aldrig var dumma nog att gå in på en polisstation och försöka hålla sina arkivskåp för lösen nu kan försöka cybermotsvarigheten till det.

Hur MonsterCloud fungerar med brottsbekämpning

När du tittar på dussintals positiva MonsterCloud-recensioner online, kommer du att se att de arbetar med företag och organisationer av alla former och storlekar. Detta inkluderar Fortune 500-företag till småföretag till kommuner.

Många av institutionerna är förståeligt nog nervösa att sätta sitt företags eller stadens namn på recensionen eftersom de har investerare, aktieägare och berörda medborgare att tänka på. En grupp som vanligtvis inte har några problem med att sätta sitt namn till MonsterCloud-recensioner är brottsbekämpande myndigheter.

MonsterCloud har länge arbetat med brottsbekämpning, ofta till rabatterat pris eller gratis. Detta uppdrag att stödja brottsbekämpning i det viktiga och goda arbete de gör kommer från MonsterClouds vd Zohar Pinhasis egen tid i den israeliska militären, hans arbete som cybersäkerhetsexpert och hans långvariga partnerskap med brottsbekämpande myndigheter runt om i världen för att bekämpa cyberterrorism.

På MonsterClouds hemsida kan du se vittnesmål från en mängd olika polis- och sheriffavdelningar som företaget har hjälpt genom åren att bli av med ransomware och återställa sina filer snabbt och utan incidenter.

Slutsats

MonsterCloud granskar, fixar och hjälper till att förhindra framtida ransomware-attacker för brottsbekämpande myndigheter runt om i landet. De gör det snabbt, de gör det fullt ut och de gör det av en pliktkänsla att hjälpa dem som skyddar oss.

Även om vart och ett av brottsbekämpande fall kan vara unikt, är det gemensamma temat att när brottsbekämpande myndigheter faller offer för en ransomware-attack är det ett stort problem. Det kan sätta poliser i fara på fältet och det kan leda till att skurkar inte sätts undan för sina brott.

När brottsbekämpande myndigheter ringer till MonsterCloud kommer de skickliga cybersäkerhetsexperterna på företaget till handling. De ser till att dessa avdelningar återställer all sin kritiska data och de gör det snabbt. De vet att varje minut en avdelning nere innebär mer fara för hela samhället de tjänar.