Modernisera dina IT-tjänster med Freshservice ITSM och sänk kostnaderna

Spread the love

IT Service Management (ITSM) är en avgörande process som säkerställer leverans av hårdvaru- och mjukvarurelaterade IT-tjänster till interna eller externa kunder. Freshservice gör denna ITSM-process effektiv och prisvärd.

Ditt företags strategi för implementering av informationsteknologi (IT) beror till stor del på hur du utför, hanterar och levererar IT för affärsbehov. Du måste se till att rätt personer, processer och teknik finns på plats för IT-implementering.

Detta kan kännas överväldigande, särskilt för små, medelstora och nystartade företag. Därför behöver du dedikerad affärsmjukvara för att hjälpa din ITSM-chef eller ditt team att hantera projekten. Freshservice är en sådan app som du kan satsa på.

Vad är ITSM?

ITSM är den affärsprocess som övervakar leveransen av IT som en tjänst till terminalkonsumenten. Konsumenten kan vara dina anställda, företagskunder eller slutanvändare. Processen skapar en plan för att inkludera IT-hårdvara, mjukvara och hur en IT-representant måste hjälpa kunderna med IT-aktivering.

Att beställa en Wi-Fi-router till ekonomiavdelningen inom ett företag kan vara det enklaste exemplet på en ITSM-process. Avdelningschefen kommer att lämna en begäran till upphandlingsteamet. Upphandlingsteamet kommer att vidarebefordra begäran till ITSM.

Nu kommer ITSM-chefen att undersöka routerns konfiguration, köpa den genom upphandling och konfigurera den på kontoavdelningen så att teamet kan använda Wi-Fi.

Varför behöver du ITSM för att hantera IT-tjänster?

Du måste sätta upp ett ITSM-team om verksamheten förlitar sig mycket på IT. Se nedan varför du skulle behöva ITSM:

 • Gör IT-teamet effektivt och kostnadseffektivt genom att anpassa det till affärsmålen och mätvärdena
 • Samla utvecklings- och IT-teamet till ett bord för DevOps-processer
 • Låt IT-teamet dela sin expertis med resten av verksamheten
 • Förbättra kontinuerligt IT-aktiveringsprocessen i verksamheten
 • Minimera kostnaderna för inköp av IT-hårdvara och mjukvara
 • Gör IT-upphandlingen effektiv genom att upphandla objektivt
 • Gör IT-teamet ansvarigt för inkommande uppgifter via biljetter och dokumentation
 • Förbättra IT-tjänstteamet och gör det kundorienterat
 • Förhindra större incidenter som inaktiverar IT-system
 • IT-teknikerna blir smidiga i att reagera på större incidenter

Användningsfall av ITSM

ITSM skapar ett organiserat och strömlinjeformat leveranssystem för IT-tjänster över hela verksamheten, antingen för interna eller externa kunder. Nedan hittar du dess viktigaste användningsfall:

  The Ultimate Guide to Certified Authorization Professional (CAP)

Systematiska serviceförfrågningar

ITSM hjälper ditt företag att skapa ett dokumenterat biljettsystem för IT-upphandlingar, reparationer, installationer etc. Därmed missar inte IT-tjänsteförmedlingsteamet några serviceförfrågningar. Du kan också mäta IT-teamets prestanda.

Skapa en IT-kunskapsbas

IT-servicehanteringsprocessen hjälper dig också att utveckla och hantera en kunskapsbas. IT-kundservice och interna personalserviceteam kan använda denna kunskapsbas för att hjälpa kunder och anställda.

Hantera IT-hårdvara och mjukvara

Som IT-företag behöver du inte bara köpa IT-mjukvara och hårdvara. Du måste också se till att din organisation använder dessa väl och får in lönsamma intäkter.

ITSM-teamet eller chefen kommer att säkerställa korrekt spårning av alla affärsmaskiner och appar. Teamet kommer också att övervaka installation, uppgradering, felsökning och användningsspårning av sådana immateriella eller materiella affärstillgångar.

Hur Freshservice kan hjälpa ITSM

ITSM är viktigt för moderna företag som använder IT för att göra vinster. Men det betyder inte att ITSM ska vara en kostsam och tidskrävande process. Freshservice ser till att ditt ITSM-team eller din chef håller koll på varje IT-projekt och kundtjänstförfrågan genom att använda en enkel men robust affärsapp.

Den har många funktioner för att stödja din ITSM-process. Jag ska förklara dem för dig om lite. Du måste dock ta en titt på följande ITSM-kärnaktiviteter som Freshservice löser omedelbart:

 • Freshservice hjälper dig att bygga en AI-driven kunskapsbas. Kunskapsbasen uppdaterar sig själv med hjälp av maskininlärning (ML) och artificiell intelligens. Således kan du fokusera på att göra det möjligt för ITSM-agenter att komma åt kunskapsbasen för att lösa klientfrågor snabbt och korrekt.
 • Freshservice ITSM AI tilldelar biljetter automatiskt till agenterna. Agenter behöver inte lägga tid på att se över uppgifter enligt deras kompetens. AI gör det åt dem.
 • Freshservice kan hjälpa dig att skapa en enkel och prisvärd förändringshanteringsprocess för att uppgradera ditt företags IT-hårdvara och mjukvara enligt marknadsdynamiken.
 • Freshservice ITSM AI kan skilja mellan en incident och en servicebiljett utan mänsklig inblandning. Den skannar hela ITSM-tjänstdatabasen för att hitta liknande biljetter och lär sig av dem. På så sätt kan ditt ITSM-team snabbt avgöra om de svarar på en incident eller regelbunden serviceförfrågan.
 • ITSM-verktyget från Freshservice hjälper dig att skapa automatiska svar på kundförfrågningar och tilldela kunder till aktiva agenter vid behov.

Vad är Freshservice?

Freshservice är en IT-helpdesk och webbapp för IT-tjänsthantering som gör att du kan behandla IT-driftsbiljetter snabbare och prisvärt. Du kan skapa ett självbetjäningssystem för IT-felsökning, ett biljettsystem och en kunskapsbas för ITSM-agenter i frontlinjen.

  8 bästa AI-drivna dataprognos- och prediktionsverktyg för företag

Molnappen erbjuder även en mobilapplikation för Android- och iOS-enheter. Således kan IT-administratörer betjäna förfrågningar var som helst med en internetuppkoppling.

Freshservice tillhandahåller även ITIL-förberedda programvarumoduler som hjälper IT-administratörer att hantera IT-tillgångar, problem, incidenter, uppdateringar, förändringsplanering och releaser.

ITAM-komponenten (ITAM) hjälper företag att utöva kontroll över sin IT-mjukvara och hårdvara. Alla IT-tillgångar kan märkas, läggas till, kopplas bort, spåras etc. för att säkerställa tillgångsmedvetenhet och synlighet.

Dessutom erbjuder ITSM-verktyget en gamification-funktion som kallas ”Arcade”. Den här funktionen gör det möjligt för frontlinjens IT-agenter att lösa IT-biljetter som spel och få prestationspoäng.

Funktioner hos Freshservice

Det finns gott om funktioner för IT-helpdesk och servicehantering på Freshservice. Men följande är de viktiga och måste-ha funktioner som du måste känna till:

Incidenthantering

Dess automatiserade och AI-verktyg gör det möjligt för tekniker att omedelbart ta reda på orsakerna till incidenter. Appen ger också alla kunskapsbaser och mjukvaruverktyg som teknikerna kan behöva för att åtgärda incidenter.

Konsumentcentrerad service

Freshservice ITSM mjukvara hjälper dig att skapa en värdekedja i kundbiljettsystemet och göra nöjda kunder. Kunder kan använda självbetjäningsportaler för mindre buggar och problem. För större problem tilldelar AI-verktyget automatiskt en supporttekniker som kan lösa ärendet snabbare än andra.

Kunskapshantering

Det skapar en robust kunskapsbas för ditt företag genom att integrera interna innehållshanteringssystem, innehåll från tredje part, offentligt innehåll och så vidare. Dessutom skyddar den på ett intelligent sätt den konfidentiella kunskapsbasen från de offentliga portalerna för självbetjäning.

Problemhantering

Verktyget kan isolera kundproblem och koppla dem till befintliga eller tidigare incidenter. Den kan också utföra grundorsaksanalyser av problem med Freshservices tidslinje för händelser. Slutligen, att upptäcka problem snabbare hjälper dig att minimera IT-avbrottstider i verksamheten.

Unified Service Catalogue

Du kan enkelt implementera utbyggbara och kraftfulla arbetsflöden som garanterar snabb serviceleverans. Detta inkluderar allt så enkelt som lösenordsåterställning till så komplexa som nya tekniska befattningar eller chefsuthyrning och introduktion.

Change Management

Närhelst ditt företag behöver ändra sin verksamhet, DevOps och andra avdelningar kan du lita på Freshservice för prisvärd och felfri förändringshantering. Verktyget ser till att din ITSM-chef har tillräckligt med verktyg och arbetsflöden för att göra övergången smidig.

Arbetsbelastningshantering

Freshservices AI-arbetsbelastningsanalys och hantering gör att du kan utnyttja arbetsdagen för ditt ITSM-team på bästa möjliga sätt utan att trötta ut personalstyrkan. Dess underliggande algoritm utvärderar ständigt uppgifterna för enskilda agenter, supportnivåer och chefer. Det balanserar arbetsbelastningen så att hela teamet förblir energiskt och lyckligt.

Release Management

Du kan enkelt planera ny hård- och mjukvaruversioner på Freshservice. Dess dedikerade Release Management-verktyg erbjuder funktioner som tillkännagivanden, byggnadsdokumentation, skapa ett startdatum för release, sätta en ny release-implementeringsdeadline och mer.

  Fixar Best Buy Wii-konsoler?

Fördelar med Freshservice

Nedan hittar du fördelarna med att använda Freshservice som din organisations ITSM-verktyg:

 • Freshservice eliminerar behovet för ditt ITSM-team att få fullt upp med många appar och verktyg för att hantera IT-helpdesk och serviceleveransuppgifter. Detta allt-i-ett-verktyg är allt du behöver för att hantera små ITSM-projekt på företagsnivå.
 • Alla dess prenumerationer kommer med åtkomstfunktionen för mobilappar. Således kan ITSM-chefer och -agenter utföra sitt arbete var som helst.
 • Du kan skapa olika supportportaler för olika branscher och styra alla plattformar från en applikation i backend.
 • Integrera med Microsoft 365-appar som Teams för företag som arbetar i en Microsoft 365-miljö.
 • Helt molnbaserad app. Du behöver inte installera några appar på dina företagsarbetsstationer.
 • Prisvärt jämfört med Freshservice-alternativ.

Alternativ till Freshservice

Titta på dessa Freshservice-alternativ om du vill veta om fler ITSM-verktyg innan du skaffar ett:

#1. Jira Service Management

Jira Service Management gör IT-servicehantering transparent, synlig och samarbetsvillig. Du kan koppla IT-helpdesk-problem med andra Jira-verktyg och tredjepartsföretagsappar. Det finns ett alternativ att koppla DevOps med ITSM för att kontinuerligt förbättra leveransen av IT-tjänster.

Verktyget kommer med olika servicehanteringsmallar som ditt företag kan behöva. Således kan du använda appen och tjäna intäkter från första dejten utan att slösa tid på installation och lärande.

#2. Salesforce

Salesforce Service Cloud är lämpligt för IT-företag som på något sätt hanterar eller behöver fält-IT-service, kontaktcenter, självbetjäningsplattformar för anställda/kunder, etc. Servicehanteringsverktyget kan länka andra kontaktcenterverktyg och tjänster som trådlös telefoni, trådbunden telefoni , chatt och e-post.

Dess anmärkningsvärda IT-helpdesk och tjänstehanteringsverktyg inkluderar ärendehantering, automatisering, guidat arbetsflöde, AI, fjärrassistans, etc.

Avslutar

Att välja ett ITSM-verktyg för IT-helpdesk och IT-tjänster kan vara överväldigande med all tillgänglig programvara. Men om du vill prova kompetent och potentiell ITSM-mjukvara, testa definitivt Freshservice. Du känner redan till olika funktioner från ovan. Du behöver bara kickstarta ett exempel på ITSM-projekt i den här appen gratis med hjälp av testerbjudandet.

Du kan också utforska några bästa IT-helpdesk-lösningar för små till stora företag.