Minecraft för Chromebooks, GPT i LinkedIn och Microsoft Edge och GitHub OSPO

I det här inlägget kommer vi att täcka följande:

  • Microsoft släpper Minecraft för Chromebooks
  • OpenAI GPT kommer till LinkedIn för att effektivisera jobbannonsering och din profiloptimering.
  • GitHub släpper en plan för Open-Source Program Office (OSPO).
  • Microsoft släppte Edge-webbläsaren med AI Chatbot.

Microsoft släpper Minecraft för Chromebooks

Den goda nyheten är att Microsoft introducerar Minecraft till Googles Chrome OS om du någonsin velat spela det på en Chromebook.

Enligt en rapport från Minecraft har Microsofts Mojang Studios precis gjort Minecraft: Bedrock Edition tidig åtkomst, som nu är tillgänglig för Chromebooks. Den har flera spelare på flera enheter, tillgång till Minecraft Marketplace och Realms-spelmöjligheter.

Du måste kolla Google Play Butik för att se om Minecraft är tillgängligt för dig eftersom det är i tidig åtkomst, vilket innebär att endast specifika Chromebook-enheter som uppfyller minimikraven kommer att få chansen att köpa Minecraft i detta inledande skede.

Om du redan köper Minecraft för Android kostar det $13,00, och ett paket som inkluderar både Android- och Chromebook-versionerna kostar $19,99 för nya köpare.

Kolla här för att ta reda på om din Chromebook är en del av lanseringen för tidig åtkomst.

Följande är förutsättningarna för att använda Minecraft på Chromebooks:

  • ChromeOS 111 (64-bitars)
  • Celeron N4500, Intel i3-7130U, Mediatek MT8183, Qualcomm SC7180 eller en liknande processor;
  • 4 GB RAM eller mer

Eftersom Microsoft samlar in testdata från användare med tidig åtkomst är inte alla de senaste funktionerna och tilläggsmaterialet nu tillgängliga i Minecraft för Chromebooks; de kommer dock att finnas tillgängliga i framtiden.

Enligt en rapport från Minecraft kommer den kompletta versionen av spelet för Chromebooks att inkludera uppdateringen när den har gjorts tillgänglig för fler Chromebook-användare, vilket utökar antalet enheter som det kan spelas på.

OpenAI GPT kommer till LinkedIn för att effektivisera jobbannonsering och profiloptimering

Den 15 mars 2023 uppgav LinkedIn att det skulle införliva Generativ AI för att underlätta användningen av aktiviteter som att uppdatera profiler, skriva jobbannonser, fylla i CV, etc. Detta drag skulle hjälpa Linkedin-användare att hitta nya möjligheter och avancera sina karriärer mycket enklare. .

Den här nya AI-funktionen kommer att visas i avsnitten ”Om” och ”Rubrik” i varje profil, vilket sparar tid för användare som annars skulle behöva lägga mycket tid på att skriva om sina prestationer.

För LinkedIn premiummedlemmar kommer denna AI-funktion automatiskt att producera jobbbeskrivningar med endast positionens grundläggande detaljer, såsom befattningstitel och arbetsgivarens namn. Innan de skickar in jobbannonsen kommer användare att ha möjlighet att utvärdera och ändra den.

LinkedIn meddelade också att de kommer att fortsätta att lära sig, utveckla och tillämpa AI och andra teknologier samtidigt som de tillhandahåller mer än 100 AI-kurser till alla användare utan kostnad fram till den 15 juni 2023.

Enligt Gizmodo testar LinkedIn sitt AI-verktyg med sina premiumprenumeranter och med några av LinkedIns mest aktiva medlemmar.” LinkedIn uppgav också att det skulle fortsätta att utveckla verktyget och rulla ut det till resten av premiumanvändarna under de kommande månaderna.

GitHub släpper ett Open Source Program (OSPO) Offices Blueprint

GitHub har publicerat sitt eget Guideless-ramverk för att skapa ett programkontor med öppen källkod (OSPO).

GitHub-OSPO är för företag som vill skapa sin första OSPO, och dess arkiv innehåller allt från bestämmelser som styr licensavtal för bidragsgivare (CLA) till instruktioner om arkivering av arkiv. Syftet är att hjälpa småskaliga projekt med öppen källkod att utvecklas till något mer betydelsefullt och hålla sig organiserade.

Många företag väljer också att öppna källkod sina egna interna initiativ för att främja branschstöd och samhällsengagemang. Ändå kommer företag som vill hålla jämna steg med sina skyldigheter gällande licensiering, efterlevnad, säkerhet och öppen källkod omedelbart att inse de betydande problem de står inför. Och av denna anledning håller OSPO på att bli en viktig komponent i den moderna organisationen.

Medan de flesta betydande stora företag, som Microsoft och Spotify, har dedikerade OSPOs, har det nyligen skett en ökning av företag av alla storlekar som replikerar dem. Nästan varje komponent i den nuvarande teknikstacken, från servrar och superdatorer till molnberäkningar och databaser, interagerar med programvara med öppen källkod.

För närvarande har 30 % av Fortune 100-företagen en OSPO på plats, enligt den senaste Octoverse-studien av GitHub. Och genom att göra sina egna interna policyer och verktyg tillgängliga som ett exempel för andra att följa, försöker GitHub stödja denna ökning av OSPO-intresset.

Microsoft släppte Edge Web Browser med AI Chatbot

Microsoft presenterade den stabila versionen av Edge, dess webbläsare, tillsammans med en ny Bing AI-chatbot i en sidofält, samtidigt med lanseringen av OpenAI:s GPT-4.

Den avslöjades ursprungligen på Microsofts AI-presskonferens i februari 2023 och var först endast tillgänglig genom utvecklarversioner av Edge; men det blir nu tillgängligt genom stabila versioner av Microsoft Edge på både Windows och macOS.

När du klickar på den stora Bing-knappen i det övre vänstra hörnet av Edge kommer en ny sidofält med en AI-driven chatbot att dyka upp. Komponeringsalternativet låter dig välja bland ett antal toner för att generera text för blogginlägg, e-postmeddelanden, punktlistor och mer. Du kan använda alternativet för att skapa och sammanfatta artiklar, jämföra objekt på en webbsida och ställa frågor.

Det här nya Bing-sidofältet i Edge ger en glimt av den potentiella riktningen Microsoft kan ta sina AI-funktioner för Windows, Office och andra produkter. Nyligen avslöjade Google sina avsikter att integrera ChatGPT-liknande AI i Gmail och Google Documents, vilket gör det möjligt för Google Workspace-användare att automatiskt skapa e-postmeddelanden, papper och andra saker.

Fokus för torsdagens Microsoft-evenemang kommer förmodligen att ligga på hur dess ChatGPT-liknande AI kommer att fungera i Office-program som Teams, Word och Outlook. Förra månaden introducerade Microsoft en jämförbar ny generativ Copilot AI-upplevelse som använder Azure OpenAI Service för att autonomt generera säljbrev i Microsoft Dynamics 365 och Viva Sales.

För fler uppdateringar, kolla in vår senaste teknikkategori.