Microsofts AI Copilot till Microsoft 365-appar och Win 11 standardappar

Spread the love

Hej! 🙋Vi har följande uppdateringar för dig idag! 📣

Microsofts nya Copilot kommer att förÀndra Office-dokument för alltid

Är du trött pĂ„ att lĂ€gga timmar pĂ„ repetitiva uppgifter pĂ„ Microsoft-produkter? Nu kommer Microsoft 365 med en ny Copilot som skriver och redigerar, analyserar, producerar presentationer och hanterar din inkorg och meddelanden.

Copilot Àr en ny AI digital assistent skapad med Microsoft Graphs och ChatGPT version 4. Du kan kommunicera med Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams med hjÀlp av Microsoft 365 Copilot, vilket kan effektivisera och pÄskynda din process.

Genom att vÀlja Copilot-ikonen frÄn appens meny meny kan du aktivera den. Du kommer att se ett sidofÀlt dÀr du kan skriva in önskad ÄtgÀrd. Den senaste generationen av Microsoft Office 365 kombinerar dina data i Microsoft 365-appar med kraften hos omfattande sprÄkmodeller för att öka din kreativitet, produktivitet och lagarbete pÄ jobbet.

Microsoft Copilot verkar radikalt förÀndra hur vi anvÀnder Microsoft-produkter, genom att skriva om ordstycken med tio idéer för nytt innehÄll som du kan blÀddra och fritt justera. IstÀllet kan du lÄta Copilot skapa kompletta dokument Ät dig.

  Hur man gör trippelvikningar i PowerPoint

Dynamics 365 Copilot hjÀlper företag att utrusta sin personal med AI-lösningar designade för försÀljning, service, marknadsföring, drift och försörjningskedja. Tack vare dessa AI-kunskaper kan alla spendera mer tid pÄ de mest givande aspekterna av sina yrken och mindre tid pÄ trÄkiga.

Genom att anvÀnda den senaste utvecklingen inom generativ AI sÀtter Dynamics 365 Copilot CRM och ERP att fungera för företagsanvÀndare, accelererar innovation och förbÀttrar affÀrsresultat genom att automatisera tidskrÀvande processer som manuell datainmatning, skapande av innehÄll och anteckningar.

Microsoft integrerar ChatGPT i Office pÄ mer Àn ett sÀtt, och det erbjuder mer Àn bara ett chatbot-grÀnssnitt. Med hjÀlp av det kan anvÀndare styra Office-program som Excel och PowerPoint utan att fördjupa sig i deras kapacitet.

Genom att lÄta Copilot skapa en pivottabell kan du anvÀnda den för att bÀttre förstÄ raderna och kolumnerna med data i Excel. Gör en graf eller bÄda. IstÀllet för att grÀva igenom PowerPoint-funktioner, frÄga Copilot i PowerPoint om du vill att alla titlar ska vara blÄ i presentationen. Du behöver inte anvÀnda det lilla tangentbordet pÄ skÀrmen; du kan skapa fullstÀndiga Word-dokument frÄn din telefon.

  Hur hindrar du Google frĂ„n att visa dina tidigare sökningar

Även Outlook gör det enklare att skapa e-postmeddelanden genom att tillhandahĂ„lla korta eller lĂ„nga meddelandeutkast med tonförĂ€ndrande val. Outlook kan generera utkast, snabbt sammanfatta alla dina e-postmeddelanden och i allmĂ€nhet göra det enklare att prioritera din inkorg.

Windows 11 kommer att göra det enklare att Àndra standardappar

Microsoft Ă€ndrade hur standardprogram stĂ€lls in i Windows 11. Precis som Windows 10 visas en prompt första gĂ„ngen du startar en ny webblĂ€sare och klickar pĂ„ en webblĂ€nk. Men det Ă€r den enda chansen att byta webblĂ€sare snabbt. Om ”anvĂ€nd alltid den hĂ€r appen” inte Ă€r valt kommer standardinstĂ€llningen alltid att anvĂ€ndas.

Det Ă€r verkligen enkelt att köra den önskade webblĂ€saren frĂ„n denna prompt och aldrig se detta standardval igen nĂ€r du klickar pĂ„ webblĂ€nkar om du misslyckas med att vĂ€xla alternativet ”anvĂ€nd alltid den hĂ€r appen”. JĂ€mfört med Windows 10 Ă€r det mycket komplicerat att byta standardinstĂ€llningar om du behöver ange din standardwebblĂ€sare vid den första lanseringen.

För att övervinna det. Microsoft sa formellt att de skulle ”bekrĂ€fta vĂ„r lĂ„ngvariga strategi för att ge anvĂ€ndare kommandot över sin Windows PC-upplevelse och uppmuntra utvecklare att dra nytta av vĂ„r öppna plattform” för att bekĂ€mpa det.

  Hur du Ă€ndrar dina Outlook.com-genvĂ€gar sĂ„ att de matchar Gmail eller Yahoo!

Kunder kan nu komma Ă„t menyn för att Ă€ndra sina standardapplikationer med en ny ”instĂ€llningar för djuplĂ€nks-URI”, och utvecklare kan anvĂ€nda ett nytt ”gemensamt tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt” för att lĂ„ta konsumenter vĂ€lja den appen som standard. Som ett resultat bör du kunna spara lite tid.

Dessutom, enligt Microsoft, kommer anvÀndare att ha fler valmöjligheter över vilka appar som Àr fÀsta pÄ skrivbordet, startmenyn och aktivitetsfÀltet. Microsoft uppgav att de vill sÀkerstÀlla att anvÀndarnas preferenser respekteras och vidtar ÄtgÀrder för att stoppa obehöriga Àndringar. NÀr utvecklarna anpassar sig till det nya sÀttet att göra saker, hÀvdar företaget att det kommer att fortsÀtta med detta senare i Är.

Microsoft kommer att sÀtta ribban högt genom att ta till sig dessa funktioner sÄ snart de erbjuds i Edge. BÄda funktionerna kommer att slÀppas under de kommande mÄnaderna, med början med Windows Insider Dev Channel. Det Àr okÀnt nÀr en offentlig release kommer att ske, men det kommer troligen att bli senare.

För fler uppdateringar, kolla in vÄr senaste teknikkategori.