Microsofts AI Copilot till Microsoft 365-appar och Win 11 standardappar

Hej! 🙋Vi har följande uppdateringar för dig idag! 📣

Microsofts nya Copilot kommer att förändra Office-dokument för alltid

Är du trött på att lägga timmar på repetitiva uppgifter på Microsoft-produkter? Nu kommer Microsoft 365 med en ny Copilot som skriver och redigerar, analyserar, producerar presentationer och hanterar din inkorg och meddelanden.

Copilot är en ny AI digital assistent skapad med Microsoft Graphs och ChatGPT version 4. Du kan kommunicera med Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams med hjälp av Microsoft 365 Copilot, vilket kan effektivisera och påskynda din process.

Genom att välja Copilot-ikonen från appens meny meny kan du aktivera den. Du kommer att se ett sidofält där du kan skriva in önskad åtgärd. Den senaste generationen av Microsoft Office 365 kombinerar dina data i Microsoft 365-appar med kraften hos omfattande språkmodeller för att öka din kreativitet, produktivitet och lagarbete på jobbet.

Microsoft Copilot verkar radikalt förändra hur vi använder Microsoft-produkter, genom att skriva om ordstycken med tio idéer för nytt innehåll som du kan bläddra och fritt justera. Istället kan du låta Copilot skapa kompletta dokument åt dig.

Dynamics 365 Copilot hjälper företag att utrusta sin personal med AI-lösningar designade för försäljning, service, marknadsföring, drift och försörjningskedja. Tack vare dessa AI-kunskaper kan alla spendera mer tid på de mest givande aspekterna av sina yrken och mindre tid på tråkiga.

Genom att använda den senaste utvecklingen inom generativ AI sätter Dynamics 365 Copilot CRM och ERP att fungera för företagsanvändare, accelererar innovation och förbättrar affärsresultat genom att automatisera tidskrävande processer som manuell datainmatning, skapande av innehåll och anteckningar.

Microsoft integrerar ChatGPT i Office på mer än ett sätt, och det erbjuder mer än bara ett chatbot-gränssnitt. Med hjälp av det kan användare styra Office-program som Excel och PowerPoint utan att fördjupa sig i deras kapacitet.

Genom att låta Copilot skapa en pivottabell kan du använda den för att bättre förstå raderna och kolumnerna med data i Excel. Gör en graf eller båda. Istället för att gräva igenom PowerPoint-funktioner, fråga Copilot i PowerPoint om du vill att alla titlar ska vara blå i presentationen. Du behöver inte använda det lilla tangentbordet på skärmen; du kan skapa fullständiga Word-dokument från din telefon.

Även Outlook gör det enklare att skapa e-postmeddelanden genom att tillhandahålla korta eller långa meddelandeutkast med tonförändrande val. Outlook kan generera utkast, snabbt sammanfatta alla dina e-postmeddelanden och i allmänhet göra det enklare att prioritera din inkorg.

Windows 11 kommer att göra det enklare att ändra standardappar

Microsoft ändrade hur standardprogram ställs in i Windows 11. Precis som Windows 10 visas en prompt första gången du startar en ny webbläsare och klickar på en webblänk. Men det är den enda chansen att byta webbläsare snabbt. Om ”använd alltid den här appen” inte är valt kommer standardinställningen alltid att användas.

Det är verkligen enkelt att köra den önskade webbläsaren från denna prompt och aldrig se detta standardval igen när du klickar på webblänkar om du misslyckas med att växla alternativet ”använd alltid den här appen”. Jämfört med Windows 10 är det mycket komplicerat att byta standardinställningar om du behöver ange din standardwebbläsare vid den första lanseringen.

För att övervinna det. Microsoft sa formellt att de skulle ”bekräfta vår långvariga strategi för att ge användare kommandot över sin Windows PC-upplevelse och uppmuntra utvecklare att dra nytta av vår öppna plattform” för att bekämpa det.

Kunder kan nu komma åt menyn för att ändra sina standardapplikationer med en ny ”inställningar för djuplänks-URI”, och utvecklare kan använda ett nytt ”gemensamt tillvägagångssätt” för att låta konsumenter välja den appen som standard. Som ett resultat bör du kunna spara lite tid.

Dessutom, enligt Microsoft, kommer användare att ha fler valmöjligheter över vilka appar som är fästa på skrivbordet, startmenyn och aktivitetsfältet. Microsoft uppgav att de vill säkerställa att användarnas preferenser respekteras och vidtar åtgärder för att stoppa obehöriga ändringar. När utvecklarna anpassar sig till det nya sättet att göra saker, hävdar företaget att det kommer att fortsätta med detta senare i år.

Microsoft kommer att sätta ribban högt genom att ta till sig dessa funktioner så snart de erbjuds i Edge. Båda funktionerna kommer att släppas under de kommande månaderna, med början med Windows Insider Dev Channel. Det är okänt när en offentlig release kommer att ske, men det kommer troligen att bli senare.

För fler uppdateringar, kolla in vår senaste teknikkategori.