Microsoft Teams: vänd kameran horisontellt

Spread the love

Microsoft Teams stöder videosamtal och det fungerar sömlöst med vilken webbkamera som helst som är ansluten till ditt system. Du kan använda en extern kamera, en intern kamera eller en virtuell kamera för att anpassa ditt videoflöde. Microsoft Teams har inte många funktioner för kameran; det är bakgrundsoskärpa och spegling.

Microsoft Teams: vändkamera

Microsoft Teams vänder kameraflödet för en användare horisontellt. Detta märktes när man håller upp något skriftligt, t.ex. en lapp eller en bok. Texten är omöjlig att läsa på det här sättet och många användare oroar sig för hur det ser ut för andra människor i ett möte.

  Hur man enkelt ändrar skiftläge på text i Google Dokument

Den goda nyheten är att andra personer i ett möte ser texten korrekt; den är inte spegelvänd eller vänd för dem. Om du skriver på en tavla eller håller upp en skylt eller bok visas bilden som den ska.

Den spegelvända eller vända texten är inte ett problem för andra personer i ett möte, men presentatören kastas ofta av den eftersom de inte kan läsa texten från sin bildskärm och istället måste fortsätta titta på den (eller använda en fysisk spegel uppstart). Här är ett enkelt sätt att fixa det så att alla ser texten korrekt.

  Hur man zoomar in och ut i ett Word-dokument

Microsoft Teams: vänd kameran horisontellt

För att få ett kameraflöde som inte är vänt åt dig utan som alla andra också kan läsa behöver du använda en kameraapp och presentationsläget i Microsoft Teams.

Ladda ner YouCam och installera den (använd gratisversionen).
Öppna YouCam och klicka på kugghjulsikonen uppe till höger.
Avmarkera alternativet ”Vänd horisontellt”.
Kontrollera att texten visas korrekt.

Öppna Microsoft-team.
Starta eller gå med i ett möte.
Klicka på knappen för presentationsläge uppe till höger.
Välj YouCam att presentera från.
Du kommer att se texten visas korrekt i YouCam.
Alla i mötet kommer att se texten visas korrekt som delad från YouCam.

Obs: Du kan använda vilken annan app som helst istället för YouCam så länge den ger dig möjlighet att stänga av vändning/spegling.

  Systemet kan inte hitta den angivna filen (fel)

Slutsats

Speglingen som Microsoft Teams gör är så att en användares kameraflöde framstår som mer naturligt för dem. Textvändningen är en olycklig bieffekt som användare har bett Microsoft att fixa. Det finns ännu inget som tyder på att det kommer att åtgärdas. Om du måste använda Microsoft Teams för att lära ut kan den här metoden vara den enklaste och kostnadseffektiva lösningen på speglingsproblemet.