Microsoft rebrands Bing Chat till Copilot för att konkurrera med ChatGPT

AI-verktyg expanderar i en alarmerande takt, och alla teknikjättar letar efter ett sätt att utnyttja dem. Även om Microsoft inte är främmande för att skapa AI-verktyg, gör företaget nu ett stort tryck för att avsätta sina konkurrenter, inklusive ChatGPT.

Som en del av sin strategi har företaget bytt namn på Bing Chat till Copilot. Men detta drag är mycket mer än bara ett namnbyte.

Vad händer med Bing Chat?

Som rapporterats i Ekonomiska tider, Microsoft gör ändringar i sin AI-tjänst, Bing Chat. Tidigare var tjänsten endast tillgänglig via Microsofts sökmotor, Bing.

Nu, när AI-assistenten expanderar utanför Bing, har Microsoft meddelat att Bing Chat kommer att döpas om till ”Copilot.” Detta gör det i linje med Microsofts andra AI-verktyg på sina andra system.

Är den gamla Bing Chatten samma som den nya Copiloten?

Som studerat på Mashbar, det finns inte många ändringar som påverkar vanliga användare. Den största förändringen är att Copilot nu har sin egen URL: https://copilot.microsoft.com/.

Regelbundna användare av Bing Chat kommer att märka att användargränssnittet ser lite annorlunda ut. Och den omdöpta tjänsten har nu en bättre datasekretessplan för företagsanvändare. Men jämfört med den gamla Bing Chat ser och känns Copilot ungefär likadant.

Varför ändrade Microsoft Bing Chats namn till Copilot?

Bildkredit: Microsoft

Vid första anblicken kan detta verka som en trivial förändring på Microsofts front. Den här förändringen är dock bara en kugge i en större maskin som konfigurerats av Microsoft, och den planerar att använda den för att ta sig an ChatGPT.

Om namnet ”Copilot” låter bekant, är det troligt att Windows 11-användare redan använder Copilot som AI-assistent. Och enligt XDA-utvecklareMicrosoft kommer också att ta med Copilot till Windows 10. Detta innebär att Windows-användare kommer att ha Microsofts AI-assistent till hands som standard utan att behöva ladda ner något extra.

Microsofts mål kommer sannolikt att göra Copilot till det mest bekväma AI-assistentvalet för Windows-användare. Om allt går som Microsoft vill, kommer användare inte ens att öppna sina webbläsare när de vill prata med en AI. Istället kommer de att ta upp Copilot och använda den för alla deras AI-drivna behov.

Även om detta låter bra för Microsoft, utesluter strategin tyvärr personer som inte använder Windows 10 eller 11. Som sådan hjälper flytten att byta namn på Bing Chat till Copilot att ge varumärkets namn till personer utanför Windows, eftersom du bara behöver en webbläsare för att komma åt den.

Kan Copilot ta på ChatGPT?

Detta drag är ett smart sådant från Microsoft. Att förena alla sina AI-lösningar under Copilot-namnet minskar användarnas förvirring och hjälper till att etablera varumärket som en av de största utmanarna på AI-assistentmarknaden.

Men om Microsoft vill att Copilot ska ”fastna” måste den göra två saker; gör chatboten värd att använda, och inte gå överbord med intäktsgenerering.

En AI:s användbarhet beror helt på hur bra den presterar när användarna ställer frågor till den. Ett företag kan marknadsföra sin AI-chatbot så mycket det vill, men om AI:n fortsätter att spruta ut slumpmässiga nonsens eller felaktiga påståenden, kommer folk att överge den för ett av de många fantastiska ChatGPT-alternativen.

Och även om det verkar bekvämt att Windows-användare kommer att ha tillgång till ett AI-verktyg direkt, är det inte första gången Microsoft har lagt till viktiga appar och tjänster i sitt operativsystem. Till exempel lade företaget till Clipchamp så att Windows-användare inte behövde ladda ner en videoredigerare från tredje part… och sedan omedelbart skjuta upp användare med aggressiva Clipchamp-inkomstplaner.

Med tanke på att Microsoft är ett företag kommer det troligen att leta efter sätt att tjäna pengar på Copilot någon gång. Och om den inte hanterar problemet med slutanvändaren i åtanke, riskerar den att förstöra folks åsikter om Copilot innan den ens kan ta ett rejält skott på ChatGPT:s tron.

Är Copilot nästa ChatGPT?

Med Microsoft som låser in Copilot som sitt erbjudande på AI-assistentmarknaden finns det inget mer att göra än att vänta och se om det har vad som krävs för att ta bort ChatGPT. Microsoft måste dock närma sig Copilots implementering med försiktighet om det inte vill att folk ska lämna för andra AI-appar.