Microsoft Loop for Collaboration och Adobes AI-verktyg för redigering

Hallå! 🙋Trendingnyheter för idag är följande! 📣

Microsoft lanserade Loop, en onlinesamarbetsplattform

Under de senaste veckorna har Microsoft publicerat uppdateringar en efter en. Företaget som har investerat miljarder dollar i OpenAI producerade banbrytande ChatGPT. Det är nu en del av Microsofts webbläsare, sökmotor och andra tjänster.

Om du använder Notion kommer du att gilla Microsoft Loop. I sin senaste utveckling tillkännagav Microsoft Loop-plattformen, som är en samarbetsplattform online.

Microsoft Loop är en plattform för lagarbete som kan användas för att samarbeta mellan Office-appar och samtidigt hantera uppgifter och projekt. Användare kan organisera alla viktiga projektelement i Loop Workspaces, se vad andra arbetar med och spåra framsteg mot delade mål.

Microsoft Loop har arbetsytor och sidor där du kan importera och ordna uppgifter, projekt och dokument, liknande Notion. Det faktum att Loops delbara komponenter kan klistras in i Microsoft Teams, Outlook, Word Online och Whiteboard skiljer de två åt.

Oavsett om du delar ett dokument med ditt team via Teams-meddelande eller Outlook-e-post, kommer alla ändringar du gör att återspeglas var de än är inbäddade eller delade. Slingkomponenter uppdateras kontinuerligt och kan redigeras för alla de delas med.

När du skapar en arbetsyta kommer Loop till och med att söka efter alla relevanta Office-dokument du har arbetat med, vilket gör det enkelt att lägga till de du behöver för att ordna ett projekt.

Microsoft har nu gjort Loop tillgänglig för offentlig utvärdering, vilket gör det möjligt för organisationer och även enskilda användare att använda en betaversion av programmet. Du kan komma åt det via Microsoft-webben med ett Microsoft-konto eller ett Azure Active Directory-konto.

Adobe lanserar AI-baserad bild- och videoredigering

Om du letar efter ett AI-baserat kreativt verktyg för att skapa och redigera bilder och videor med enkel text, kommer denna Adobe-uppgradering att göra dig lycklig.

Firefly, en AI-baserad generativ redigeringsmodell, har introducerats av Adobe. Att gå med på en väntelista ger dig tillgång till den nya AI-modellen, som för närvarande genomgår betatester.

Inom en snar framtid kommer Firefly att integreras med flera Adobe-applikationer, inklusive Adobe Express och Adobe Creative Cloud.

I sin bloggs senaste utveckling uppgav Adobe att Firefly är en ny generativ AI-baserad redigeringsprogramvara som har fått befogenhet att uttrycka dina kreativa idéer med större effektivitet utan begränsningar.

Den pågående konflikten mellan upphovsrättsinnehavare och nya plattformar för att skapa bilder är löst eftersom Adobe Firefly är utbildat att använda öppet licensierat innehåll i det offentliga området och sitt eget royaltyfria mediebibliotek som heter Adobe Stock. Kontextmedveten bildproduktion kommer snart att vara en funktion i Firefly, så att du snabbt kan testa och förfina alla idéer.

Bland dess utmärkta funktioner är förmågan att generera foton med enkla uppmaningar, ersätta motiv, modifiera videor med textinmatning, modellera 3D-objekt och marknadsföra innehåll på sociala medier.

Betaversionen av Firefly som för närvarande är tillgänglig erbjuder en enda modell byggd för att producera bilder och texteffekter från beskrivningar. Snart kommer en textprompt att kunna generera innehåll för Adobe Express, Photoshop, Illustrator och Adobe Experience Manager med modellen som byggdes med hjälp av miljarder foton. För närvarande måste du besöka webbplatsen firefly.adobe.com för att använda den.