Meddelar Discord den andra personen när du skärmdumpar?

Meddelar Discord någon när du tar en skärmdump? Behöver jag skärmdumpar för att rapportera någon på Discord? Hur hanterar jag toxicitet eller slagsmål på min kanal? Om du försöker hantera en kanal i Discord och kämpar för att lära dig hantera de många personligheter som du kommer att se, är du på rätt plats!

De allra flesta interaktioner på Disharmoni är positiva. Det finns massor av skämt och godmodigt stök samt mer mogna eller förnuftiga chattar. Ändå verkar det alltid finnas den där personen som vill förstöra det för andra. Det är den enda personen som kan göra att driva en Discord-kanal hårt och att vara i kanalen till en mindre trevlig upplevelse för dina andra medlemmar.

Hantera bråkstakar i Discord

Att hantera dessa karaktärer beror på vad de har gjort och hur de andra tar det. Det beror också på vilka personligheter som är inblandade. Dina andra medlemmar kan hantera det åt dig och sätta bråkmakaren på sin plats eller stänga av dem så illa att de lämnar eller håller käften.

Om de inte hanterar det, då är det upp till dig.

Skicka ett privat meddelande till dem

Det enklaste sättet att hantera saker är med ett privat meddelande. Välj deras användarnamn i sidofältet så kommer ett litet fönster upp med en länk till deras profil, deras roll och ett litet chattfönster. Skriv något i det här fönstret för att skicka ett meddelande till dem. Ingen annan kommer att se meddelandet så du kan vara ärlig mot dem.

Håll det förnuftigt och moget och låt dem veta varför deras beteende inte är acceptabelt och vad som kommer att hända om de inte slutar. Var lugn och var cool. De kanske tar varningen och beter sig eller så kanske de inte.

Om de inte tar någon notis har du tre huvudalternativ. Du kan sparka dem, förbjuda dem eller anmäla dem.

Meddelar Discord någon när du tar en skärmdump?

Skärmdumpar är användbara som bevis om du behöver anmäla någon men du inte behöver ta en. Du kanske vill ha bevis för din egen sinnesfrid och det är bra. Men kommer Discord att berätta för de andra att du tog en skärmdump? Nej, Discord har ingen sådan aviseringsfunktion.

Det enklaste sättet att göra skärmdumpar är att använda PrtScn i Windows eller Skift + Kommando + 4 och välj området på en Mac. Ingen av metoderna kommer att meddela Discord vad du har gjort. Detta kan vara användbart för att samla bevis för att stödja din handling om det skulle behövas.

Att sparka någon i Discord

Att sparka tar bort dem från din kanal tills de blir inbjuden att återvända. Det bör inte vara ditt första drag när du tacklar idioti men du ska inte heller vara rädd för att använda det. Efter en rättvis varning och ett privat meddelande eller två bör du sparka någon från kanalen. Det visar den personen att du inte tolererar toxicitet och visar andra medlemmar att du menar allvar.

 • Välj deras namn från din kanalskärm.
 • Högerklicka och välj Kick (användarnamn).
 • Välj Kick igen för att bekräfta.
 • Individen kommer bara att kunna gå med i din kanal igen om någon med rätt behörighet ger tillstånd. De kommer inte bara att kunna gå med igen.

  Detta borde räcka för de flesta användare men det kan finnas en eller två som helt enkelt inte får meddelandet. Det är där ett förbud kommer till nytta.

  Förbjud någon i Discord

  Att förbjuda någon är väldigt likt att sparka men kräver antingen en administratör eller kanalägare för att tillåta individen att komma in igen. Om personen som sparkats har en vän som bjuder tillbaka dem, kan ett förbud stoppa det i dess spår. Processen är exakt samma som att sparka.

 • Välj deras namn från din kanalskärm.
 • Högerklicka och välj Ban (användarnamn).
 • Välj Ban igen för att bekräfta.
 • Anmäl någon i Discord

  Jag nämnde tidigare att det inte är nödvändigt att ta en skärmdump av en chatt när man rapporterar någon i Discord. Anledningen är att teamet kommer att ha tillgång till chattloggar och du måste länka till en av dessa loggar som en del av rapporteringsprocessen. Du måste vara i utvecklarläge för att detta ska fungera.

  Så här rapporterar du någon på Discord:

 • Högerklicka på användaren och välj Kopiera ID för användar-ID.
 • Klistra in den någonstans.
 • Välj de tre prickarna till höger om meddelandet du rapporterar och välj Kopiera länk.
 • Klistra in den någonstans.
 • Högerklicka på servernamnet i kanallistan och välj Kopiera ID.
 • Klistra in den någonstans.
 • Besök den här länken och skapa en rapport med hjälp av ovanstående kopierade data.
 • Nu är det upp till Discord Trust & Safety-teamet att undersöka och vidta åtgärder om de anser det nödvändigt.