Med Vedant Singh Thakur (My Content Cafes VD)

För några dagar sedan fick jag en chans att träffa och intervjua Vedant Singh Thakur. Det fanns många saker som jag fick lära mig om entreprenörskap, en grundares tankesätt och några livsvärderingar.

Efter att ha träffat Vedant kan jag stolt säga att drömmar och passion inte söker efter kvalifikationen eller platsen du hör hemma. Småstadsbarn kan också drömma stort. Livet har otaliga möjligheter som väntar på dig; allt du behöver är en vision för att se det och hårt arbete och djup passion för att uppnå det.

I den här artikeln kommer jag att dela med mig av min erfarenhet av att intervjua Vedant och vilken lärdom jag fick av honom. Dessutom är jag ganska säker på att ni alla kommer att lära er mycket. Men innan du dyker in i lärdomarna, låt oss veta.

Vem är Vedant Singh Thakur?

Vedant Singh Thakur är en maskiningenjör, indisk entreprenör och grundare och VD för Mitt innehållscafé (MCC). MCC är en innehållsmarknadsföringsbyrå som för närvarande betjänar över 50+ kunder i 8+ län och tillhandahåller tjänster som Growth Marketing, Search Marketing, Social Media Growth och Growth Consultancy.

Under hela denna resa stod Vedant som en ledare och ledde ett professionellt och proaktivt team. När jag träffar Vednat kan jag känna aura av kunskap runt om i rummet.

Jag vet att du måste vara nyfiken på frågorna jag ställde och svaren Vedant gav. Så låt oss dyka in i Q&A-sessionen.

Så presenterar för er alla Behind The Boardroom med Vedant Singh Thakur.

F: Vilket var det avgörande ögonblicket i ditt liv som gav dig idén till din start-up?

S: Så detta var min första fråga, som Vedant sa till. Så hans resa började i drömmarnas stad, alias Mumbai, när han arbetade med ett av de ledande media- och underhållningsföretagen.

Under pandemin hade Vedant inte mycket arbete på 6 månader, så efter lite självanalys och vägledning från vänner föddes idén om MCC.

Innan han etablerade sin byrå arbetade Vedant som frilansare och skrev manus, vilket han ser som en av sina främsta styrkor. Och resten är historia. Går vidare till nästa fråga.

F: Vilken sak skulle du förändra med ditt förflutna om du kunde gå tillbaka i tiden?

A: Så Vedant tog ingen tid och sa, ”Jag skulle börja tidigt!!” Jag blev ganska chockad, men när Vedant fortsatte med mitt svar kan jag berätta mycket. Frågan i mitt sinne var: ”Hur kan någon börja tidigt utan någon tidigare erfarenhet?”

Så det var då Vedant sa att du kan göra ett par spelningar/projekt gratis för att testa dina färdigheter. Detta kommer att hjälpa dig att vinna dina kunders förtroende, och ändå måste du portfölj som de kommande kunderna kan betala dig.

En annan fråga här är: ”Är erfarenhet obligatoriskt?” På vilket Vedant svarade ”Behöver du pengar till ditt företag, så ja”, eller så kan du antingen ha erfarenhet från branschen eller en bra portfölj att visa dina kunder. Detta kommer att hjälpa dig bygga förtroende.

F: Som ledare, vilket var det mest utmanande beslutet du tog?

S: Så, enligt Vedant, är utmaningen att förändra arbetskulturen efter pandemin. I grund och botten hantera fjärranställda och anställda på plats. Men när KPI (Key Performance Indicator) ställs in, blir det lättare och nu kan han få ut det mesta av sitt team. Sedan frågade jag honom: ”Fjärrarbete kontra produktivitet på kontor: Finns det någon skillnad?”

Han svarade, ”Det beror från person till person och, viktigast av allt, hur ledaren leder laget!” Enligt honom är ”Empati och kommunikation” en av de mest underskattade egenskaperna varje grundare borde ha.

F: Vilket är det största misslyckandet du stött på, vilket visade sig vara en välsignelse?

S: Så Vedant delade en incident om en kund med höga biljetter; om jag måste avslöja var det en affär värd över $10 000. Så Vednat och företaget fick tacka nej till företaget eftersom de inte kunde dela samma värderingar. Värdet han pratade om var att kunden vill ha Vedant och Co som sin förlängning.

Vilket inte var bra för de befintliga kunderna och absolut inte bra för företagets rykte. Enligt Vedant, om du inte kan matcha dina värderingar med någon, kan du inte ge dina 100%.

F: Om du inte var en grundare, vad skulle ditt yrke vara?

S: Så Vedant gav ett leende och sa att han skulle arbeta i själva mediebranschen, vilket påminner mig om hur han började sin resa. En sak som mycket färre vet om Vednat är att han också är utbildad skådespelare, så han kanske också kan prova att agera som ett yrke.

F: Vilka är dina metoder för att stressa ner dig själv?

S: Som grundare är det uppenbart att stress alltid är en följeslagare under hela din resa. Så Vedant delade med sig av sina sätt att stressa ner och slappna av. Han försöker spendera tid borta från prylar och ser fram emot att åka på korta resor med sina vänner.

Ibland, när hans vänner inte är tillgängliga, älskar han att titta på dokumentärer, och på grund av detta anser hans livskamrat honom som väldigt tråkig 🤣🤣. När jag frågade om hans favoritfilm/dokumentär/serie sa han ”Ford vs Ferrari”

F: Vilken är den dyraste resan du någonsin har varit på?

S: Till detta sa Vednat Dubai. Sedan sa han att han blev helt galen medan han var i Dubai. För att förstå detta sa han att han spenderade så mycket där att en normal person kunde göra 3 Dubai-resor av det.

Dessutom glömde han under sin tid i Dubai att han var en grundare och som 25-åring levde han sin tid där till fullo. Går på en shoppingrunda och går vidare till de dyraste restaurangerna. Men han ser det som en investering för att man måste se podden.

F: Vad är det bästa och värsta med att vara grundare?

S: Så det här är en av poddens mest intressanta frågor. Så det bästa med att vara grundare, enligt Vedant, är att förstå branschens spel och hålla sig uppdaterad. För det kommer att finnas tillfällen då man måste gå all in. Spänningen och ansvaret är något som gör rollen som grundare till den bästa.

Det värsta är att man ibland måste ta några kritiska beslut. Oavsett om det handlar om ditt team eller om en kund. Så beslut kan vara hårda, men någon måste göra det.

F: Vad är ditt råd till den unga generationen/studenterna?

S: Svaret ligger i ett ord, som är ”Utforska.” Hans tips var att inte bli medveten om att se alla tonårsgrundare. Utforska så mycket du kan, lita inte på någon och gå längre än dina studier/examen och försök få lite utforskning på marken.

Vem vet, du kanske hittar det du verkligen brinner för och kan göra det till ett yrke. Skriv ner ditt intresse, filtrera bort det och fortsätt göra det. Det var så Vednat hittade sitt mål, och på samma sätt kan du göra det också.

F: Var ser du dig själv och ditt företag under de kommande 5 åren?

S: Tja, det här är en av de vanligaste intervjufrågorna. Så på detta svarade Vedant att han vill se honom och hans företag samarbeta med startups/klienter från Fortune 500-företaget.

F: Vad är tekniken/mjukvaran du inte kan leva utan?

S: Svaret var rakt, och han sa ChatGPT och vad nästa skratt kan höras i hela rummet. Tja, det är verkligheten att vi har accepterat artificiell intelligens med öppna armar, och nu är det en del av vårt dagliga liv.

F: Hur ser framtiden ut med närvaron av artificiell intelligens?

S: Vi pratade om det länge så om jag ska beskriva det i ett nötskal, då sa Vedant att vi måste anpassa oss efter den föränderliga tekniken. Allt beror på hur vi använder det.

Vi behöver inte använda AI för 100 % av vårt arbete; vi måste använda vår hjärna och kreativitet för att få förbättrat och bättre arbete.

F: Hur mycket är din lön?

A: Jag vet att detta är en av de intressanta frågorna. Men jag anser personligen att detta inte är något som borde skrivas offentligt. Orsak efter ett år ändras numret. Men vi har diskuterat det här segmentet i podden, så om du är nyfiken, kolla in det.

Författarens dom

Att träffa Vedant var en upplevelse full av kunskap, skratt och, viktigast av allt, värderingar. Jag fick personligen uppleva en fantastisk insikt i en grundares tankesätt, och jag är ganska säker på att detta kommer att hjälpa er alla att förstå entreprenörskapets värld ännu bättre.

Så håll ögonen öppna för i framtiden kommer vi att ta med fler grundare och kommer att presentera deras värdefulla kunskap och erfarenhet.