Med Sachin Arya (BITS Pilani Incubations VD)

Vi berömmer alltid entreprenörerna och grundarna. Men undrar du någonsin vilka människorna som outtröttligt arbetar bakom framgångarna för dessa startups?

Det här är människor som Sachin Arya. Dessa människor ger sitt hjärta och sin själ till de unga entreprenörerna och förser dem med alla möjliga resurser. Dessutom vägleda dem i varje steg de unga sinnen tar.

Återigen är jag här med en ny intervju med Sachin Arya, mannen som har handlett/väglett många idéer till miljonsatsningar idag.

Jag känner att det här inte bara handlar om Sachin Arya utan en hyllning till alla mentorer och tränare där ute. Som arbetar dag och natt bara för att världens unga hjärnor ska kunna förverkliga sina idéer.

Jag är ganska säker på att du kanske är nyfiken på vem som är Sachin Arya. Så låt mig svara på din fråga:

Vem är Sachin Arya?

Sachin Arya är Lead Incubation and Entrepreneurship Strategy and Implementation för alla BITS-campus i Pilani, Goa, Hyderabad, Dubai och snart i Mumbai. Inkubatorn har varit viktig för att definiera och stödja ett innovativt ekosystem för entreprenörskap på BITS Campus.

Direkt eller indirekt har inkubatorn motiverat och inspirerat många BITSianer att ta upp entreprenörskap. Enligt en uppskattning har BITS-studenter och alumner bildat mer än 300 startups efter att inkubatorn startades 2004.

Han har varit på den här posten i mer än 5 år nu och har hittills fostrat många idéer. Idéer som började från en whiteboard till ett stort företag idag. Jag känner att han är en modern guru som varje ung entreprenör vill ha vägledning från. Varför säger jag detta så självsäkert? För att veta, läs bara nedan, och genom hans svar kommer du att veta.

F: Vad skiljer BITS från alla andra institutioner i världen?

S: Sachin säger att BITS Pilani, som ligger i Pilani, är en mycket liten och avlägsen by 200 kilometer från Jaipur och andra större städer. Detta är vad han beskriver som den ”hemliga såsen”, vilket gör institutionen unik i sig.

Att befinna sig i ett avlägset område bort från en utvecklad stad begränsar naturligtvis eleverna från saker som annars skulle distrahera dem eller saker som kan vara förklädda som bekvämlighet men som kan vara en anledning till lättja i storstäderna. Detta bygger upp karaktären som gör BITSians till en fantastisk naturlig ledare och hjälper till att odla entreprenörsliknande egenskaper hos studenterna.

Det är ingen slump att BITS har 6000 alumner som VD:ar och 7000 alumner med startups, precis efter IIT Bombay och Delhi.

Det finns inget utegångsförbud för pojkar och flickor på campus, tillsammans med milda regler för att hålla sig utanför campus. Denna öppna frihet ger eleverna en unik miljö att växa och vara produktiva.

Visste du om detta faktum?

F: Vilka är kriterierna för att få ett års nedgång i BITS?

S: När nyheten kom att studenter vid BITS kan välja ett års avgång från sin akademiska cykel. Alla var nyfikna på att veta kriterierna. Så jag bestämde mig för att ta initiativet. Så jag bestämde mig för att ta saken inte mina egna händer.

För denna fråga gräver Sachin i historien om hur denna ”ettåriga droppe”-policy kom till. Det var mycket debatt om huruvida det var bra att tillåta denna paus eller inte. Men de kom alla till slutsatsen att de måste ta ytterligare några steg för att ta entreprenörskulturen till nästa nivå. och om detta gynnar eleverna och får fram något bra i dem, så är inget bättre än så.

Han fortsätter att kriterierna för att ta pausen är att du måste arbeta på en startup eller att du måste vara på väg mot en startup. Om en student kan visa upp sina idéer eller om de antas till ett utbildningsprogram från tredjepartsbyråer för entreprenörskap, får de ta det ettåriga uppehållet.

Japp! Det är allt. Jag är ganska säker på att du tänkte att det måste finnas några tunga kriterier. Men så enkelt är det.

F: Är erfarenhet obligatoriskt för att starta eget eller nystartat företag?

S: Enligt Mr Arya finns det inget särskilt sätt att avgöra om erfarenheten är obligatorisk eller inte för att starta ett företag eller en startup. Han inleder sitt svar med exemplet med Pixxel, en startup för rymdavbildning, som skulle kräva mycket grundläggande expertis och kunskap om ämnet innan startades i ett vandrarhemsrum, och nu skjuter de upp satelliter.

Ett annat exempel han tog var Grow, ett företag som startades av Ishaan, som arbetade i flera år på andra ställen för att skaffa sig erfarenhet innan han startade sitt eget företag.

F: Vad är tankesättet hos studenter i BITS?

S: När jag ställde den här frågan sa Mr. Arya att det här är en intressant fråga. Dessutom tillade han att eftersom studenter spenderar mycket pengar på att studera vid BITS är de villiga att ge upp hälsosamma paket från företaget för att starta sitt eget företag från grunden.

Han nämner att en av anledningarna som kan vara svaret är den kultur som varit rådande på BITS. Studenterna kan påverkas av den entreprenöriella miljön, eller så kan de inspireras av de andra personerna på BITS som satte dem i tankarna att ta det steget för sig själva.

Han tillägger att de smarta på BITS vet att även om deras startups misslyckas så kommer de fortfarande att ha jobb att falla tillbaka till, eftersom många företag nuförtiden tar entreprenörsbakgrund som en bonus hos de anställda för vissa roller. Alla dessa skäl har fått många grundare att ta risken.

Jag blev liksom chockad. Tänk dig bara att inte välja ett jobb som ger dig högre lön än de flesta högskolorna. Och möjlighet till en resa där den inledande fasen kommer att vara full av utmaningar. Det är det tänkesätt som vi talar om här.

F: Hur pitcha inför investerare och institutioner?

S: Efter att jag frågade om hur man skulle kunna presentera sina idéer för investerare och institutioner, nämnde Sachin att istället för att tänka på de ekonomiska konsekvenserna av idén eller finansieringen av projektet, tittar de på passionen de unga hjärnorna ger för sin idé eller deras vision.

De letar dock efter stamtavlan för problemlösning hos grundare och deras beredskap för dessa problem. De tittar också på idéerna för deras potential och måldemografin eller marknaden för dessa idéer.

En sak till som han nämner är att de också uppmärksammar hur idén kommer att utvecklas och vilken väg och åtgärder som kommer att vidtas för att den idén ska fungera och utvecklas, tillsammans med hur fynden ska användas, vare sig det gäller utrustning eller anställda , beaktas dessa fonders investeringar.

Det sista de letar efter är om en idé har innovation för marknaden. Det betonas om de försöker återuppfinna hjulet för marknaden. För de flesta nuförtiden ger Sachin en insikt om att nuförtiden försöker de flesta startups få säljaren och köparen att mötas.

F: Som grundare, när tror du att det är rätt tillfälle att sluta?

S: Tja, alla pratar om framgång för uppstart, men ingen talar om misslyckande. Så när jag ställde den här frågan log Sachin och sa att det var en väldigt svår fråga att svara på.

Han ger sin erfarenhet av att titta på många företag och de idéer som är olämpliga, antingen för att kunden inte får värdet för sina investeringar. Om kunderna lämnar, kommer en rotanalys säkert att få dig till orsaken till problemet.

Om produkten inte går bra och kunderna lämnar, så kan det ses som en säker anledning till att företaget inte skulle kunna överleva.

F: Hur hittar man rätt medgrundare?

S: Sachin skrattar åt den här frågan, och vet vart vi är på väg med den här frågan. Svaret han gav var ganska djupgående, och jag skulle rekommendera att kolla in videon för den här, men sammanfattningsvis säger han att det alltid är svårt att hitta en medgrundare eftersom det ibland är väldigt svårt att hitta någon med rätt idéer och rätt tänkesätt som också klickar med dina idéer och metoder.

Och det betyder vanligtvis att ha en medgrundare ofta jämförs med äktenskap, där makar vanligtvis har oenighet om de saker de arbetar med. Som medgrundare måste den personen respektera den andra medgrundarens idéer och skäl, och det är ett svårt jobb att göra bra ifrån sig.

Tips till eleverna som vill dyka in i denna entreprenörsresa?

S: Sachin nämner att Indiens regering har finansierat många entreprenöriella inkubatorer och inkubatorceller. och dessa celler kommer att älska att hjälpa människor som vill starta egna företag.

Med mentorskap och hjälp från dessa institutioner kan man säkert få en väg till deras idéer och förverkligande av deras visioner. Han nämner också bidragen och den ekonomiska hjälpen som ges till entreprenörer av dessa celler för att vårda deras startups och deras resa.

Vilka är de saker du älskar mest med ditt jobb?

S: På den här frågan svarar Sachin med: ”Varför gör jag det här?” Han nämner att med studenter måste man komma på ett nytt sätt att hantera problem.

Han nämner att han inte har en mall, inte heller följer han en för sitt arbete, och med nya studenter som kommer in varje år, har alla olika förväntningar på hur de kan fungera med allt det där. ry nytt år på BITS, och det är det som får dem att lära sig varje dag.

Författarnas dom

Vi lärde oss mycket i podcasten med Sachin. Och för att vara ärlig, många människor kommer att få mycket ovärderlig kunskap från samtalet vi hade med honom. Jag ställde honom ett par frågor till, som hans lön och varför BITS är så dyrt, tillsammans med andra upplevelser.

Jag skulle starkt rekommendera att du tittar på den kompletta podcasten så att du kan uppleva svaren direkt från honom. Håll utkik för fler fantastiska interaktioner och insikter. Tills dess, fortsätt lära dig och fortsätt växa.

Därefter kan du också läsa om bakom styrelserummet med Vedant Singh Thakur (My Content Cafes VD), Pranjal Mishra (Your Brand Mates VD) och Saurav Kumar Sinha (Homversitys VD).