Master Visual Storytelling med Lucidchart

Lucidchart är ett utmärkt verktyg för att skapa diagram för datavisualisering, planering och för att fatta bättre affärsbeslut.

I denna konkurrensutsatta värld har det blivit viktigt att sticka ut i mängden, oavsett om du är privatperson eller företag.

Så om du vill förstå hur ditt företag går tillsammans med dina projekt, processer och människor kan du skapa diagram och flödesscheman och kartlägga dina idéer.

Anledningen är att bilder är mer effektiva och begripliga än bara vanliga ord.

Gå in i Lucidchart – ett kraftfullt verktyg som hjälper dig att skapa effektiva diagram. Plattformen är inte bara rik på fantastiska funktioner utan också enkel att använda och säker.

I den här artikeln kan du ta reda på om den håller vad den lovar.

Låt oss börja!

Lucidchart: En översikt

Lucidchart är en intelligent diagramlösning som du kan använda för att skapa fantastiska diagram, skisser, professionella flödesscheman och andra mönster. Det hjälper dig att sammanföra ditt team, visualisera data och effektivt samarbeta med dem.

Applikationen hjälper team av varierande storlek från olika domäner som IT, teknik, utbildning, försäljning och mer. Oavsett om du är en individuell designer eller ett team, oavsett hur stor eller liten, du kan använda Lucidchart för att skapa design. Det är användbart vid brainstorming, projektledning, produktskapande och mer.

Lucidchart kommer med intressanta funktioner och möjligheter för att hjälpa dig varje steg på vägen. Det hjälper till att omvandla dina idéer till verklighet samtidigt som du är fokuserad på dina mål, fattar bättre beslut och bygger en hållbar framtid.

Användarna av Lucidchart är många, från 99 % av Fortune 500-företagen till nystartade företag. Några av de stora användarna inkluderar Google, Amazon, NASA, HP, Atlassian, NBC och Okta.

Funktioner i Lucidchart

Lucidcharts allt-i-ett-plattform erbjuder dessa kraftfulla funktioner:

#1. Förbättrad diagram

Förbättra ditt lagarbete genom att utnyttja effektiv diagrammet med chatt i redigeraren, samförfattarskap i realtid, samarbetande markörer och formspecifika kommentarer. Några ytterligare redigerings- och designfunktioner inkluderar:

  • Dra och släpp: Dra och släpp element för att enkelt skapa dina mönster.
  • Smart foder: Använd smarta linjer för att göra kopplingar mellan olika former effektivt och hålla dem korrekt inriktade.

#2. Styla former med lätthet

Du kanske har tänkt på några färger och typsnitt för dina mönster. Så istället för att gå tillbaka och uppdatera varje form individuellt, vilket skulle minska produktiviteten, kan du välja linjestil och teckensnittsnummer, storlek och färg från ”Egenskaper” som du hittar överst i redigeraren.

Gör detta innan du drar och släpper någon form på duken. Detta kommer automatiskt att tillämpa stylingen på varje form. Dessutom kan du ändra en malls formatering eller teckensnitt genom att välja ”Välj” och sedan ”Alla former”. Du kan nu utforma ditt diagram som du vill.

För att rita en smart linje, dra den lite förbi kanten så att den får haloeffekten i blått. Släpp nu musen och se en smart linje skapad mellan två former.

#3. Tangentbordsgenvägar

Använd några kortkommandon för att göra ditt arbete snabbare. Se dem genom att klicka på F1 eller välja ”Hjälp” och sedan ”Hotkey Reference” i editorn. Några av genvägarna är:

  • Gör exakta formjusteringar genom att välja önskad form och sedan hålla ned ”Shift”. Använd nu piltangenten för att flytta former försiktigt och få den form du vill ha.
  • Zooma in eller ut ur diagrammet du arbetar med genom att hålla ned mellanslagstangenten och sedan scrolla upp/ner med musen. Det är en bra funktion när du arbetar med större diagram.

#4. Förstorad duk

Lucidchart låter dig göra större diagram med ett klick. För detta behöver du bara välja helskärmsknappen som finns i skärmens övre högra hörn. Du kommer att se att alla paneler kommer att försvinna i editorn, och endast den förstorade arbetsytan kommer att finnas kvar för dig att skapa dina mönster.

Om du vill komma åt en funktion, verktygslåda eller egenskapsfältet, håll bara muspekaren över den plats där den normalt visas för att aktivera den.

#5. Behållare

Diagram involverar många steg, element, idéer och människor, varför de kan bli komplexa. Därför är det viktigt att organisera dem och göra dem lätta att läsa.

Det är här simbanor eller containrar används. En container är en smart form, och varje container betecknar en annan individ och deras respektive ansvar. Du kan enkelt placera formerna i en lämplig simbana istället för att använda för många färger för att indikera personer och steg.

#6. Formåtgärder

Du kan lägga till ytterligare detaljer till dina diagram, men det bör inte få ditt diagram att se överväldigat ut med text. Med formåtgärder kan du tillhandahålla nödvändig information i dina diagram samtidigt som du håller dem rena och snabba att läsa.

För detta, välj en form och klicka på blixtikonen från ”Egenskaper”. Välj nu en åtgärd som du vill lägga till i din form, till exempel växla, dölja eller visa lager, länka till en annan sida, webbplats, e-post, etc.

Funktionen för datalänkning låter dig också lägga till fler lager i dina bilder. Du kan importera datamängder från CSV-filer, Excel-kalkylark, Google Sheets, etc., för att skapa datadrivna och kraftfulla visualiseringar.

#6. Samarbete

Du kan be om feedback från ditt team eller överordnade för förbättringar av dina diagram. Detta kräver att du kommunicerar med dem och representerar diagrammen framför dem. Allt detta är möjligt inuti Lucidchart utan att behöva hoppa till din e-post och döda tid genom att byta program och läsa långa trådar.

Lucidchart erbjuder en kommentarfunktion där människor kan lämna sina kommentarer på ett diagram, en form eller ett dokument. För detta, välj bara alternativet ”Kommentar” från Dock och klicka sedan på ”+”-tecknet. Det kan också göras med hjälp av @omnämnandet som kan varna personer som det har getts för. Dessutom finns det ett chattalternativ för att underlätta kommunikationen.

Dessutom kan du använda anteckningsfunktionen om du permanent vill bifoga din feedback eller tankar till en given form. För detta, högerklicka på formen, välj ”Lägg till anteckning” och skriv sedan tanken. En anteckning kommer att markeras med en grå ikon.

#7. Presentationsläge

Presentation är ett viktigt inslag i design. Efter att ha fått feedback från ditt team och färdigställt diagrammet är nästa steg att presentera det för att tjäna syftet som det är designat för.

Lucidchart har ett presentationsläge som du kan använda för att dela upp diagrammet i flera polerade bilder och presentera dem en efter en istället för att presentera allt på en gång. Presentationsläget hjälper dig att skapa en berättelse kring ditt diagram och ge dig bättre kontroll.

För att aktivera det, hitta ikonen för bilder i den högra Dock och klicka på den följt av ”+Slide”. Du kommer att se en gul ruta på duken, och allt som ingår i denna ruta kommer att läggas till bilden. Klicka nu på ”Presentera” för att se presentationen.

#8. Publicera

Låt världen se ditt diagram genom att publicera det offentligt. För att göra detta, klicka på knappen ”Dela” och sedan på ”Publicera”.

Det är också möjligt att skapa en länk för ”endast visning” genom att välja hela dokumentets URL. Det gör att alla kan se dokumentet om de har länken men inte redigera det. Och om du vill att någon ska redigera den, ge lämpliga behörigheter till dem.

#9. Flödesscheman

Flödesscheman är effektiva sätt att presentera en idé eller plan och ge bättre tydlighet. Lucidchart låter dig skapa flödesscheman för projektledning, vilket kan minska textkraven med ett stort antal.

Du kan rita vilken typ av diagram och process som helst med Lucidchart, vilket återspeglar dina strukturerade processer och stora idéer. Detta kommer att ge dig anpassning och klarhet för dina team och medlemmar om projektet och hjälpa dig att fatta bättre beslut inom olika områden.

#10. Konto- eller organisationskarta

Att scrolla igenom oändliga rader med textbaserade kontakter i ditt Salesforce-konto kommer att ge dig svårt att ta reda på rollerna och personerna i ditt företag. I det här fallet kan du koppla Salesforce-kontot till ditt Lucidchart-konto och skapa virtuella kontokartor eller planer sömlöst. Som ett resultat kan du enkelt:

  • Utveckla en karta för ditt konto genom att dra kontakterna från ditt Salesforce-konto och släppa dem på Lucidchart.
  • Visualisera viktiga beslutsfattare och andra associerade personer och processer.
  • Håll ditt konto uppdaterat och synkroniserat.

#11. Mallar

Lucidchart erbjuder hundratals mallar som du kan hämta inspiration från och välja för dina projekt. Dessa mallar hjälper dig att komma igång snabbt utan att investera tid i att skapa allt från grunden. Lucidchart erbjuder mallar för:

  • Släktträdsdiagram
  • Ny användare onboarding
  • Hosting för webbappar
  • Pyramiddiagram
  • Släktskapsdiagram
  • Instagram trådram
  • Produktutbildningsdiagram
  • Intressentkartor

#12. Lucidscale

Använd molnvisualiseringsverktyget – Lucidscale för att se och förstå din egen molnmiljö. Detta gör att du kan se din viktiga molnstyrningsinformation i sitt sammanhang och inspektera om elementen är oidentifierade eller föräldralösa. Det kan leda till minskade kostnader och risker.

Dessutom kan du filtrera modeller och undersöka vissa element som databaser, gateways och instanser i din molnmiljö.

#13. Integration

Företag använder olika typer av verktyg och teknologier i sin tekniska stack beroende på deras behov. Det är därför Lucidchart har samarbetat med många företag och mjukvaruplattformar. Detta kommer att tillåta användare att integrera den med många mjukvarulösningar och använda dem utan att byta flik. Några av de mycket användbara integrationerna av Lucidchart inkluderar:

  • Amazon Web Services (AWS)
  • Zapier
  • Google
  • Slak
  • Salesforce
  • Spydighet
  • LinkedIn försäljningsnavigator
  • Atlassian
  • Jive
  • BambooHR
  • GitHub

#14. säkerhet

Onlinehoten ökar varje dag, vilket skadar organisationer och användare i form av pengar, data och rykte. Det är därför det är nödvändigt att använda säkra system och programvara om du är på webben.

Med Lucidchart behöver du inte oroa dig mycket eftersom det är dedikerat till att säkra din data och hålla hot på avstånd. Den inser att kunddata är en högt värderad tillgång som behöver skyddas. Den tillhandahåller branschklassad säkerhetsteknik, metoder, praxis och policyer.

Lucidchart använder en 256-bitars krypterad nätverksanslutning genom TLS 1.2 för att skydda data som överförs mellan Lucid-servrar och användarenheter. Dessutom använder den AES-256-kryptering för att skydda dina datas sekretess. Lucid använder också kryptografiska nycklar från Amazons nyckelhanteringstjänster.

Lucidchart är certifierad för:

  • SOC 2 typ II
  • FedRAMP pågår
  • PCI
  • EU-USA och Schweiz Privacy Shield
  • ISO 27001

#15. Integritet

Lucidchart gör inte anspråk på din datas äganderätt och respekterar din integritet och lovar att aldrig dela dina data offentligt utan ditt samtycke. Du kan behålla dina rättigheter (som immateriella rättigheter) över dina data och filer.

Lucidchart följer GDPR och CCPA och använder ett tillåtet ramverk (som standardavtalsklausuler) för att överföra kunders data till USA från Storbritannien, Schweiz och EES. Dessutom använder underprocesserna för Lucid bindande företagsregler eller SCC:er för att utföra dataöverföringar. Lucid är också certifierat av EU-US Privacy Shield.

Lucidchart Användningsfall

Lucidchart ger dig allt för att visualisera dina komplexa idéer med mer tydlighet, snabbhet och samarbete, oavsett vad du har för mål om du använder den här plattformen. Här är några av Lucidcharts användningsfall:

Skapa affärsprocesskartor

Du kan enkelt skapa affärsprocesskartor genom att använda den intuitiva dra-och-släpp-funktionen i Lucidchart. Det hjälper dig att upptäcka ineffektivitet där du kan förbättra och göra dina processer effektiva igen. Dessutom är det ganska enkelt att uppdatera kartorna med förändringarna i dina affärsprocesser eftersom Lucidchart är flexibelt och anpassningsbart.

Justera med användarflöden

Med hjälp av flödesschemats skapare av Lucidchart kan du skapa flödesscheman för att presentera ditt företags nuvarande och framtida tillstånd och var användarna står. Det kommer att ge dig olika perspektiv på användarflöden och vilka förändringar som skulle vara bäst för dem.

Således kan du fatta bättre beslut för användarna genom att jämföra de två flödesschemana. När den bästa vägen är klar, fortsätt och anpassa dina mål till vägen till nytta för användarna och i slutändan ditt företag.

Planera och organisera Scrum-team

Planera och organisera dina scrum-team och medlemmar efter deras plats, färdigheter, nyckelkompetenser etc. Detta gör det lättare för dig att tilldela människor till de bästa områdena där de kan prestera så gott de kan. Det hjälper dig också att anpassa teamen till dina nuvarande affärsstrategier.

Kartläggning av dataflöden

Skapa kartor och visualisera hur din data flödar och transformeras för olika affärsprocesser. På så sätt kan du tydligt visualisera informationens ursprung, hur den lagras och platsen den reser till. Dessutom kan du lägga till liveinformation till diagrammen och få en exakt förståelse för dina processer och system.

Prissättning

Lucidchart har något för alla, oavsett om du är en privatperson eller har ett nystartat företag, ett litet företag eller ett företag. Dess prissättningsplaner är följande:

#1. Fri

Den här planen kommer inte att kosta dig någonting. Du kan komma igång gratis utan ditt kreditkort. Den innehåller dessa funktioner:

  • 100 mallar
  • 60 former för varje Lucidchart-dokument
  • 3 redigerbara Lucidchart-dokument

Denna plan är bäst för individer med färre behov.

#2. Enskild

Den individuella planen kommer att kosta dig $7,95. Funktionerna som ingår i den är allt från gratisplanen plus:

  • Obegränsat antal element per dokument
  • Obegränsade redigerbara Lucidchart-dokument
  • Presentationsläge
  • Premiummallar och formbibliotek
  • 1 GB lagringskapacitet

Denna plan är lämplig för individer med växande behov eller nystartade företag och småföretag som letar efter prisvärda planer och anständiga funktioner.

#3. Team

Planen kostar $9 per användare och inkluderar alla funktioner från den individuella planen plus:

Det är bäst för växande företag.

#4. Företag

Kontakta försäljningen för att få en offert utifrån dina önskemål. Planen har alla funktioner från teamplanen plus:

Slutsats: Är Lucidchart värt det?

Med ett ord, ja!

Lucidchart har en oklanderlig uppsättning funktioner som låter dig skapa professionella diagram med lätthet. Den har ett enormt bibliotek med mallar, former och element som hjälper dig att presentera dina idéer, visualisera data och fatta bättre beslut.

Att använda Lucidchart är lättare för både nybörjare och erfarna användare, och dess prisplaner är lämpliga för individer och olika företag.

Så fortsätt och prova Lucidchart för att känna dess kraft själv.

Du kan också utforska några bästa program för att skapa vackra Gantt-diagram för dina projekt