MailTrack berättar när din e-post har levererats och lästs [Chrome]

Tjänster som Outlook med Exchange Server låter dig begära läskvitton och få ett meddelande när din e-post öppnas av dina mottagare. Men eftersom en sådan funktion inte erbjuds i Gmail kan du nu använda den nya MailTrack Chrome-tillägget för ändamålet. Detta extremt lilla verktyg för webbläsaren Chrome spårar automatiskt alla dina utgående e-postmeddelanden du skickar från ditt Gmail-konto och låter dig veta om mottagarna har läst e-postmeddelanden eller inte. Tillägget använder en WhatsApp-liknande funktion som visar dubbelkontroller förutom lästa meddelanden som indikerar att meddelandet har levererats.

Till exempel, när du skickar ett e-postmeddelande till någon i din kontaktlista, kommer en enda grön bock att visas i mappen ”Skickat e-post” bredvid det meddelandet. När mottagaren läser det e-postmeddelandet ersätts den enda bocken med en grön dubbel bock som anger att e-postmeddelandet lästes av den avsedda mottagaren.

För den nya användaren är MailTrack en mycket användarvänlig app att ta tag i. Det är extremt lätt att installera och fungerar direkt. Efter att ha laddat ner och installerat tillägget till din webbläsare, startar MailTrack omedelbart ett nytt fönster där du kan logga in på ditt Gmail-konto genom att klicka på motsvarande knapp. Efter att ha gjort det måste du också ge lämplig appbehörighet innan MailTrack kan komma åt ditt e-postkonto. Du kan helt enkelt klicka på Acceptera när du blir tillfrågad.

Och det är i stort sett alla steg som krävs för att ställa in MailTrack på din Gmail, resten sköts av själva tillägget. Du behöver inte göra något på egen hand för att spåra om dina e-postmeddelanden lästes av mottagarna eller inte. Det förtjänar att nämnas här att MailTrack bara fungerar om du skriver meddelanden i Gmail direkt, så om du använder en tredjeparts e-postklient har du ganska mycket tur

Vilket meddelande du än skriver via Gmail spåras av MailTrack. Du kan hitta meddelandets aktuella status genom att föra muspekaren över bocken. MailTrack kommer att berätta om mottagningsdatum och tid, till exempel senast öppnade för 1 vecka sedan eller 1 månad etc., tillsammans med mottagarens namn.

MailTrack fungerar genom att infoga ett litet kodavsnitt i rubriken för varje utgående e-postmeddelande. Och om du är orolig för din integritet, har utvecklarna erkänt att de inte spårar användarinformation på något sätt, och all data hålls ”100 procent säker och privat”.

MailTrack kan laddas ner och installeras från Chrome Web Store via länken nedan.

Installera MailTrack från Chrome Web Store