Livestream till YouTube, Twitch, Facebook och mer med dessa 10 verktyg

Spread the love

Livestreaming vinner enorma popularitet nu för tiden.

Enligt statistikförväntas marknaden för livevideoströmning nå 184,3 miljarder USD år 2027.

Det här är enormt, och utan tvekan varför det finns så många livestreamingverktyg tillgängliga för att få dig live framför din målgrupp via YouTube, Facebook Live, Instagram, Linked In Live, och så vidare.

Efterfrågan på livestreaming har ökat ännu mer på grund av Covid-19-pandemin, vilket tvingar oss inlåsningar. Men verksamheten måste fortsätta.

Eftersom marknadsföringsvärlden ständigt utvecklas, funderar företag och individer på sätt att få kontakt med sina kunder och fungera effektivt samtidigt som de håller sig ifrån varandra. De körs på distans och använder många nya teknologier och verktyg i sitt arbetsflöde.

Som sagt, livestreaming ger ett så effektivt sätt att göra just det. Dessutom hjälper det människor att visa sin kompetens och tjäna pengar oavsett var de är.

Detta är anledningen till att bloggare, vloggare och varumärken genomför liveströmmar för att öka sin publikbas och intäkter samtidigt som de informerar och underhåller sin publik.

Så låt oss prata lite om verktyg för livestreaming.

Vad är ett verktyg för livestreaming?

Ett livestreamingverktyg låter dig titta på och skapa videor och sedan dela dem i realtid eller förinspelade.

Om du vill sända live på en plattform som Facebook, YouTube, Linked In eller Instagram behöver du bara dessa applikationer. För detta måste du använda enhetens kamera och ljud för sändning. Och dessa verktyg kommer med massor av funktioner med större kontroll och säkerhet. Du kan också livestreama till många livestreamingplattformar med samma programvara eller dela dina förinspelade videor sömlöst.

Vilka är de nödvändiga redskapen du behöver?

Så om du är redo för livestreaming på sociala medier eller videoplattformar, kanske du vill veta lite av den väsentliga utrustningen.

Livestreamingverktygen som jag kommer att nämna i den här artikeln kommer att behöva en dator eller kanske en smartphone. Förutom dessa kommer du att behöva en anständig kamera, mikrofoner, live switchar, lampor, gröna skärmar, stabil internetanslutning. Om du är en spelare kan du också tänka på streamingutrustning för att förbättra spelupplevelsen.

När du är redo med den nödvändiga utrustningsinstallationen, låt oss utforska följande fantastiska livestreamingverktyg med många användbara funktioner för att göra din livesession rolig och enkel.

Telestream Wirecast

Genom Telestream Wirecast kan användare fånga, producera och strömma videon. Det hjälper till att skala upp videoproduktionen var som helst och dela den med andra för att bygga communityn och växa en publik. Användare kan koppla in mikrofoner och kameror för att ge grafik och videor liv.

Den kommer med ett flexibelt och intuitivt användargränssnitt och funktioner för videoproduktion för att sända en packad utdata. Användarna kan utnyttja bra live-kodning för att strömma video över olika kanaler.

Telestream Wirecast är packad med flera funktioner för varje paket, såsom:

  • Wirecast Studio – 599 USD – Anpassade övergångar, 5 huvudblandningslager, fjärrgäster, avancerad ljudmixer, Integrated Stock Media Library, 1-4 slot multi-viewer-utgång och sociala medier integration.
  • Wirecast Pro – $799 – Alla funktioner i Wirecast Studio, Multi-track ljudinspelning, virtuella set och bakgrund, Pro Audio FX, ISO Record av individuella källor och PTZ Camera Control.

De lättanvända funktionerna gör det möjligt för användare att utnyttja obegränsade källor, webbinspelning, professionellt ljud, konferensproduktion och annat.

Vimeo livestream

Vimeo livestream är en företagsklar och perfekt lösning för proffs att streama engagerande innehåll för att informera sin publik och koppla samman arbetsstyrkan samtidigt som de hjälper dem att lära sig användbara saker.

Detta livestreamingverktyg är en plattform där du kan få kontakt med dina kunder, community och anställda. Öka din publik genom att hålla dem engagerade i dig oavsett var de är. Du kan effektivt strömma från många enheter över olika sociala medieplattformar och/eller använda din webbplats.

Låt dina tittare titta på den bästa kvaliteten, dvs. Full HD 1080p-videor på flera enheter, även om du har begränsad bandbredd. Hantera också dina videor, bygg säkra visningsdestinationer och tjäna pengar på videobiblioteket. Du kan lägga till verktyg och grafik i din video som övergångar, logotyper, lägre tredjedelar, etc. Dessutom kan du infoga frågor och svar och liveundersökningar i din video.

  Skapa GIF-bilder med YouTube och lägg till text till dem

Engagera din publik överallt med ett premiumkonto som kostar 75 USD/månad, faktureras årligen.

OneStream

Schemalägg dina inspelade videor eller gå live samtidigt på över 40+ sociala medieplattformar med OneStream. Det hjälper dig att spara dina ansträngningar och tid och låter dig skapa kraftfulla och påverkande videor.

Du kan använda vilket verktyg som helst för streaming som Zoom, OBS, XSplit, Wirecast och mer och börja multistreama över sociala medier. Bädda in dina liveströmmar antingen på din webbplats eller var som helst där du enkelt vill nå en stor publik. Du kan lägga till dina videor i köer i den ordning du föredrar och schemalägga dem att gå live på olika streamingplattformar.

Dessutom låter de dig strömma och konfigurera din anpassade RTMP-destination genom streamnyckel och server-URL. Utöver allt kan du spara internetbandbredd genom att importera videor från Dropbox, Zoom-inspelningar, pCloud, Google Drive, Frame.io eller OneDrive. Lös dessutom språkbarriärer genom att lägga till undertexter till dina förinspelade strömmar genom SRT-filer.

Du kan använda olika uppladdningsalternativ som att ladda upp en förinspelad fil på din dator, använda en kamera för inspelning eller fånga din skärm för livestreaming senare. Dessutom erbjuder den en molnbaserad streamingtjänst så att du inte behöver installera eller konfigurera någon programvara.

Dessutom kan du hantera ditt team för att samarbeta och streama effektivt. OneStream kommer också att lägga till ett livechattalternativ så att du kan hantera inkommande meddelanden, svar och kommentarer från tittare med en enda skärm på olika streamingplattformar.

Välj en gratis plan eller någon annan betalplan som börjar på $10/månad.

Uscreen

Accelerera din streamingverksamhet genom att fokusera på ditt videoinnehålls kvalitet och lämna resten Uscreen. Du kan organisera dina videor i olika kategorier, ladda upp dem samtidigt och lägga till några anpassade filter. Lägg också in dina tankar och planer i katalogen med on-demand-video på ett vackert sätt.

Du kan dock schemalägga händelserna och lägga till en nedräkningsöverlagring för att skapa spänning hos personalen eller kunderna. Du kan övervaka din statistik genom att spåra vilken typ av innehåll din publik uppskattar, tillsammans med dess prestanda.

Använd någon av de tillgängliga mallarna och teman för att lansera din streamingtjänst på ett enkelt sätt för att konvertera och blända din publik även utan någon kodningskunskap. Utvidga ditt företag med de inbyggda automations- och marknadsföringsverktygen och använd deras community- och marknadsföringsfunktioner för att förbättra din räckvidd.

Du kan använda inbyggd analys och försäljningsrapporter för att spåra ditt resultat och mäta framgång. Utforska deras kunskapsbas för att ligga före i racet och rådfråga deras experter för att maximera utnyttjandet av deras inbyggda retentionsverktyg som hjälper dig att bygga en hållbar, stabil och skalbar verksamhet.

Ställ in uthyrning, engångsköp eller prenumerationer för att ge tillgång till dina liveströmmar och VOD. Du kan skapa en underbar upplevelse för dina användare med kampanjer och kuponger. Andra marknadsföringsverktyg du får för att maximera din vinst är coola marknadsföringsintegrationer, presentkort, målsidor, e-postautomatisering, upp- och nedförsäljningar och mer.

Starta din streamingverksamhet med Unscreen från $49/månad ($0,50/prenumerant/månad), och det finns också ett gratis provalternativ.

XSplit Broadcaster

XSplit Broadcaster är ett av de bästa strömnings- och inspelningsverktygen för att skapa videoinnehåll, evenemang, e-sport och mer. Det hjälper dig att hantera allt med In-Game HUD eller genom att använda olika skärmar med deras projektorläge.

De låter dig också använda deras OBS-importör för att hjälpa dig komma igång snabbt. Anpassa sedan dina videor genom att helt enkelt dra, släppa och ändra storlek på mediakällor som videor, bilder, webbsidor och GIF-filer.

Du kan också lägga till Skype-samtal med ett klick eller fånga skärmen av dina Zoom-, Discord-samtal eller Teams. Börja sedan strömma över toppplattformar med de inbyggda plugins eller anpassade RTMP. Du kan också använda deras inbyggda chattplugins eller webbläsarkällor för att inkludera webbsidor utformade för strömmande varningar.

Dessutom kan du lägga till flera sändnings- och animationseffekter och Chroma Key för webbkameror för att få bättre klarhet, fånga mediefiler och källor. Du kan också minska onödigt bakgrundsljud och använda anpassade övergångar. Med XSplit kan du projicera en scen (eller aktiv scen) till en annan skärm eller monitor.

  Så här styr du YouTube på Android TV med din iPhone eller Android-telefon

Du kan loopa flera videor och bilder för att dekorera BRB-skärmen vackert samtidigt som du visar uppskattning till dina supportrar och sponsorer. Du kan använda media- eller kamerakällmaskering, justera en scens ljudnivåer, använda delat läge för att aktivera programvyer och scenförhandsvisning för scenbyte och låna kraftfulla GPU-resurser för att förbättra streamingupplevelsen.

XSplit låter dig spela in dina videor med kraftfulla och användbara funktioner som flera ljudspår. Dessutom kan du inkludera köpunkter för enkel redigering och spela in och streama många scener samtidigt med olika inspelningsprofiler.

De erbjuder dussintals tillägg och plugins som Replay Source, Audio Mixer, DSP Effects, Whiteboard, Gamepad Visualizer och mer. Slutligen, lägg till dina tillgängliga makron, XJS Framework & API och anpassade skript tack vare deras dedikerade utvecklargemenskap.

vMix

Spela in, producera och strömma videoinnehåll av professionell kvalitet till en minimal kostnad med vMix. Det ger dig kraften att integrera flera videor, kameror, ljud, virtuella uppsättningar, bilder, Powerpoint, chroma-key, titlar och mer i videorna.

Efteråt kan du spela in ditt innehåll med lätthet och gå vidare med livestreamen. Du kan också använda vMix i händelser med flera kamera eller till och med en persons innehållsproduktion genom en enkel webbkamera.

Du har den fullständiga flexibiliteten att skapa dina liveströmmar och produktioner och växla mellan flera ingångar som videofiler, DVD-skivor, Powerpoint, etc. Dessutom kan du använda SD-, 4K- och HD-kameror och spela in via PCIe, USB, Thunderbolt-enheter.

De låter dig använda ljudenheter som ASIO, ljudkort och USB. Du kan producera titlar, övergångar, mixa ljud, överlägg, livevideoeffekter, omedelbar uppspelning och mer med vMix. Spela in ditt innehåll till disk med ISO-record (MultiCorder – 4K och Pro) och streama det på olika medieplattformar som Dacast, Twitch, YouTube, etc.

Panopto

Panopto är det enklaste och enklaste sättet att dela och spela in videor. Skapa dina företagsvideor med lätthet, eftersom Panopto är en säker och säker portal för att dela och lagra allt ditt innehåll.

Panopto är en applikation för livestreaming för att sända liveströmmar i stor skala, och den är enkel att använda för att redigera och spela in professionella videor. Den använder en sökmotor som hjälper tittarna att hitta alla videor som är relaterade till ett specifikt sökord.

Panopto integreras med LMS, CRM, CMS och andra IT-system för att låta dig dela videor och spellistor till den plats dit folk går för att söka information. Panopto CMS integreras med SSO-ID, inklusive Google Apps, Active Directory, SAML, OAuth och LMS-autentiseringsprocedurer för mobila och stationära användare.

Oavsett om det är företag eller universitet, fungerar denna enkla och pålitliga lösning för att streama, spela in och hantera videor för alla sektorer. Panopto har byggt sin plattform för instruktörer, anställda, studenter eller de som vill dela med sig av sina tidigare erfarenheter inom något ämne.

Du kan också streama live på mobila enheter med de inbyggda apparna, och det här verktyget stöder många videoformat som MP4, WMV, MOV, AVI, 3GP, M4V och mycket mer. Panoptos HTML5-spelare optimerar dessutom tittarens upplevelse tack vare minimal buffring och snabb uppstart trots din nätverkshastighet.

Ta kontakt med en av experterna och be om en snabb demo och låt dem ställa in en gratis provperiod så att du kan uppleva Panopto ännu bättre.

SproutVideo

SproutVideo är en utmärkt on-demand livestreamingplattform som kan göra underverk för ditt företag. Det tillhandahåller en professionell videovärdtjänst, som är mycket intuitiv och får dig att känna dig som superhjältar när du delar dina videor med din publik.

De har allt du behöver, oavsett om du delar säker kommunikation internt eller livestreamar en produktlansering. Få bättre sekretesskontroller för att säkert dela dina videor med AES 128-kryptering. Skapa också ett mobiloptimerat och vackert hem för varje video.

Du kan spåra och få en komplett analysrapport om tittarnas aktivitet för att utvärdera och förbättra din videoprestanda. Med premiumintegrationer kommer du att kunna rikta in dig på potentiella kunder och leda trafik till dina professionella videor.

  Hur man redigerar avsnittet Om i en Facebook-grupp

För att skapa unika videor varje gång får du grundläggande funktioner som:

  • Ändra färger efter ditt varumärke eller produkt
  • Skapa videospellistor på begäran
  • Dölja eller visa spelarkontroller
  • Standardinställningar och förinställningar för att spara tid
  • Slinga videon eller aktivera automatisk uppspelning

Det är enkelt att bädda in dina videor, och du kan använda inbäddningskoder som fungerar med plattformar som Shopify, Squarespace, WordPress och mer. SproutVideo stöder HD-, ultra-HD-, 4K- och 8K-videor. Dessutom kommer du att ha absolut åtkomstkontroll genom lösenordsskydd, inloggningsskydd och SSO-ID.

Dessutom kan du också styra åtkomsten till videor eller livesändningar på webbplatsen med hjälp av sekretessinställningar och använda marknadsföringsverktyg för att öka trafiken. Slutligen kan du använda alla tillgängliga teman som är anpassningsbara, som logotyper, färgscheman, lägga till CSS, Javascript och mer.

Du kan spåra tittarnas engagemang i din livestream i realtid, tillsammans med ett antal uppspelningar, videornas popularitet, plats och domäner. För att hålla din liveström säkrare och effektivare använder SproutVideo 2FA, massuppladdning, granskningslogg, organisationsmappar, videoinställningar, etc.

Välj alla prisplaner från 24,99 USD/månad och utnyttja en 30-dagars gratis provperiod.

Dacast

Livestreaming- och videovärdplattformen för Dacast erbjuder förstklassiga streaminglösningar för alla. Deras videolösning med låg latens är enkel att använda, körs på CDN:er i toppskiktet och ger dedikerad support närhelst du behöver det.

Visa dina kreativa liveströmmar i ett omfattande, uppslukande galleri och anpassa din målsida för att visa upp ditt varumärke. Du kan streama på vilken plattform som helst utan begränsningar samtidigt som du kontrollerar dina videor till 100 %. Du kan också spåra dina livevideor och optimera dem i realtid för förbättring.

Du kan också inkludera en livenedräkning för att skapa spänning och se till att dina tittare aldrig missar ditt evenemang. Det är inte svårt att tjäna pengar på dina livevideoevenemang längre eftersom de erbjuder en inbyggd betalvägg, eller så kan du använda riktade annonser för att börja generera vackra intäkter.

Dessutom kan du använda en prenumeration eller pay-per-view-modell eller till och med båda och ta emot betalningar via PayPal eller kreditkort. Deras robusta videoströmnings-CMS låter dig ladda upp, organisera, omkoda, tjäna pengar på, dela och analysera dina videor. Den kommer med förinställda funktioner med ett video-API för att sända videor.

Dacasts plattform ger dig en adaptiv och robust mediaspelare, och deras HTML5-videospelare använder THEOplayer-teknik för att hjälpa dig uppnå maximal flexibilitet och kompatibilitet.

Du kan till och med anpassa strömningskonfigurationen eftersom de erbjuder ett innehållshanterings-API tillsammans med ett spelar-API och hjälper dig att förbättra dina mobilapplikationer. Dessutom tillhandahåller Dacast ett flerspråkigt gränssnitt som stöder 10 språk och 135 valutor.

Inträdesplanen för Dacast är $39/månad.

Streamlabs

Allt-i-ett-plattformen för livestreaming av Streamlabs låter dig leva smidigt och utöka din publik och affärsvärde. Det är en öppen källkodsplattform.

Streamlabs har nästan allt du behöver för att livestreama på Facebook, YouTube, Twitch och mer på några sekunder med funktionsspäckad men enkel programvara. Du kan gratis streama hundratals teman och överlägg med Prime och se professionell ut medan du streamar.

Känn igen alla dina supportrar bättre på livestreaming med helt anpassningsbara varningar. De ger dig mer än 45 applikationer för att förbättra din livestreaming genom att erbjuda dig bättre kontroll, uppslukande analyser, automatisering och unika sätt att engagera din publik.

Slutsats

Med världen under lockdown kan livestreaming vara din bästa insats för att visa dina färdigheter eller driva ditt företag genom att förbli engagerad med dina kunder och målgrupp.

Använd därför livestreamingverktygen som nämns ovan och gå live på olika plattformar för att ta ditt företag till nästa nivå med deras imponerande och användbara funktioner.