Liten men mångsidig allt-i-ett-vloggning, livsloggning och actionkamera

Insta360 Go 2 har varit min favoritkamera för familjeevenemang. Den är så liten, diskret och enkel att använda, med snabbinspelning med en knapp och enkla AI-redigeringsfunktioner. Även någon som inte vill lägga timmar på att komponera ett snabbt händelseminne kan enkelt göra en övertygande video.

Go 3 är den senaste iterationen, och som förväntat förbättras den på allt – från upplösning, ljud, funktionsuppsättning och mer. Den lägger också till en snygg dockningsvagga som låter dig ladda när du är på språng, styra och förhandsgranska Go 3 på distans, och förvandlar den till en mångsidig actionkamera.

Men för dem som kräver den absolut bästa kvaliteten på sin video och inte behöver en enhet för att göra allt eller ta hand om det lilla formatet för livloggande kamera, kanske du är bättre betjänt av något mer traditionellt. Go 3 är alla branscher, men ingen mästare – och för knappt 400 dollar kan själva enheten vara liten, men priset är det inte. Är det rätt för dig?

Insta360 Go 3

Den minsta och mest mångsidiga allt-i-ett-actionkameran, vloggnings- och livsloggningskameran med en mängd monteringsalternativ för att passa alla situationer. Från det magnetiska bröstmonteringshänget till en justerbar hattklämma – eller fäst den i den medföljande ”Action Pod” för ett mer robust monteringssystem till alla vanliga actionkameratillbehör. Action Pod kan till och med fungera som en användbar fjärrsökare.

Den enda nackdelen är prestanda i svagt ljus och maximal upplösning på 2,7K. Men om det inte är ett problem kan Go 3 bli din nya favoritkamera.

Märke Insta360

Sensorstorlek 1/2,3 tum

Videoupplösning 2,7K (2720 x 1536) @ 30fps

Fotoupplösning 3,7 MP (16:9)

Batteri 310mAh (45 minuter) + 1270mAh (170 minuter) med Action Pod

Anslutning Bluetooth

Storlek 26 x 54 x 23 mm (Go 3); 64 x 48 x 30 mm (Action Pod)

Vikt 35g (Go 3); 95 g (Action Pod)

Vattentålighet 16 fot (Go 3); IPX4 (Action Pod)

Objektiv f2.2 11mm-ekvivalent

Lagring 32, 64 eller 128 GB

Fördelar

  • Massor av monteringstillbehör i lådan
  • Liten, diskret design är perfekt för familjeevenemang
  • Lättanvänd app för alla att göra övertygande korta videor
  • Desktopapplikation för bästa kvalitet och integration med professionella arbetsflöden
  • Action Pod-fodralet fungerar även som en fjärrkontrollssökare

Nackdelar

  • Maximal 2,7K upplösning
  • Dålig prestanda i svagt ljus

Boxens innehåll och tillbehör

Även om det finns valfria tillbehör, innehåller det grundläggande Go 3-paketet mer än tillräckligt för att passa ett brett utbud av scenarier och monteringsalternativ. Den viktigaste av dem är actionkamerahuset och fjärrkontrollen, som Insta360 kallar ”Action Pod”.

När Go 3 är dockad här ser den väldigt mycket ut som vilken actionkamera som helst, om än med en svängbar skärm för enkel användning när du vloggar. Denna multifunktionella Action Pod fungerar också som ett laddningsfodral och fjärrkontroll, så att du kan styra och förhandsgranska Go 3 även när den inte är dockad.

Detta är förvånansvärt användbart om du försöker göra något annat än den vanliga snabbinspelningen med en knapp, eller om du behöver en förhandsvisning av kamerans synvinkel.

På andra ställen i kartongen hittar du det klassiska pendelfästet. Du bär denna under din t-shirt, och Go 3 fästs magnetiskt, vilket ger dig en diskret minikamera som ser ut att fästa magiskt på dina kläder.

Du hittar också en vinkeljustering – ett enkelt gummiblock som sitter mellan kameran och hängande fästet för att vinkla synvinkeln uppåt eller nedåt efter behov.

Då har du ett clip mount. Återigen, det här är magnetiskt, så du bör inte använda det för högintensiva scener, men det fungerar utmärkt med baseballkepsar.

Slutligen finns det ett klibbigt fäste och pivotstativ. Detta tvådelade tillbehör kan antingen användas för att fästa Go 3 på vilken plan yta som helst (t.ex. en vindruta för att köra time-lapse), eller så kan du skruva loss pivotstativet och fästa det på ett standardstativ eller selfie-stick ( som den absurda tre meter långa utdragbara stickan, ytterligare ett Insta360-tillbehör som tillval).

Vi fick också två valfria tillbehör för att testa med Go 3: ett mini 2-i-1 stativ och snabbfäste.

2-i-1-stativet är ett bra alternativ om du inte redan har en selfie-stick eller mini-stativ eftersom det gör jobbet för båda. Greppet kan fällas ut för ett enkelt ministativ, medan handtaget sträcker sig ungefär en fot så för en enkel selfiestick.

Action-fästet med snabbkoppling gör Go 3 Action Pod kompatibel med alla befintliga actiontillbehör i GoPro-stil, och har ett snabblås för att säkert fästa Action Pod utan att behöva dra åt en av dessa långa bultar varje gång. Sätt bara in stiftet och tryck 90 grader för att låsa det.

Go 3-specifikationer och uppgraderingar från Go 2

Själva Go 3 är bara 2,1 tum hög och 1 tum bred och 0,9 tum tjock och väger bara 35 g (1,2 oz). Det finns ingen flyttbar lagring, varken på Go 3 eller Action Pod-fodralet, men det finns i 32, 64 och 128 GB versioner från $370 till $430. 64GB-modellen tillåter cirka 30 minuters kontinuerlig inspelning med maximal upplösning, så du kommer att vilja ladda ner filmer ofta till din smartphone eller bärbara dator om du planerar att använda detta hårt.

Den maximala upplösningen du kan fotografera med är [email protected], upp från 1440p on the Go 2. Det är fortfarande inte 4k, men i rättvisans namn är den här saken pytteliten. Det är värt att notera att det maximala bara är tillgängligt för standard, ostabiliserad film. För bättre stabilisering under actionbilder bör du använda Free Frame-fotograferingsläget, som sänker dig tillbaka till [email protected]. Slow Motion-läge vid 120 fps är också tillgängligt, men detta begränsar dig ytterligare till 1080p, och är av någon anledning låst till 9:16-förhållandet när det placeras inuti Action Pod.

I bra ljus kan bilderna se fantastiska ut, med naturliga färger och skarpa detaljer. Den kan lätt konkurrera med allt från en avancerad smartphone.

Även om du vill använda skrivbordsapplikationen Insta360 Studio för att bearbeta alla klipp för att få den absolut bästa kvaliteten. Smartphone-appen är enkel att använda, men kvaliteten på utdata är begränsad, och det är bäst att inte använda den till något annat än TikTok eller Instagram.

I svagt ljus är prestandan lika dålig som förväntat; det är trots allt en liten sensor. Artefakterna blir uppenbara, med en luddighet runt allt. Nedan är en ram från en video som togs i skymningen när du testade Xinfrared X2 värmekamera:

Samtidigt gör den ringa storleken det lätt att montera Go 3 för att säga ett LEGO-tåg, men den hårda artificiella LED-belysningen verkar spränga den automatiska ISO-inställningen för Go 3. Den kan inte hantera dessa snabba dynamiska ljusförändringar, och återigen ser vi effekterna av mindre än idealiska ljusnivåer:

Batteriet är mycket förbättrat, med upp till 45 minuter direkt från Go 3-batteriet (50 % mer än Go 2). Och med hjälp av uppladdning från Action Pod kan du få upp 173 minuter totalt (när du fotograferar med 1080p30fps). Högre upplösning och snabbare bildhastigheter kommer att resultera i lägre batteritid. Ändå, för den typ av korta, flera klipp jag har filmat på detta, har batteritiden aldrig varit ett problem.

Jämfört med Go 2 ger dubbla mikrofoner nu mycket förbättrat ljud (kolla in videorecensionen för ett exempel) – Insta360 hävdar att den nu är ”vlogg redo”, och jag skulle säga att det är rättvist. Det är inte så bra som du skulle få från en lapel-mikrofon, och jag fann att den kan ta upp vind ganska dåligt, men i allmänhet var ljudet mycket tydligare än det hade någon rätt att vara från en så liten enhet.

Go 3 är också vattentät; ungefär. Själva minikameradelen är helt nedsänkbar till 5m. Action Pod är inte – den är bara IPX4 vattentät. Så även om lätt regn eller lerstänk inte kommer att göra någon skada, bör du definitivt inte sänka det när det sätts in i Action Pod. Du kan dock använda Action Pod för att fjärrövervaka sökaren på Go 3 som är under vattnet.

Insta360-appen

Insta360 är en av få tillverkare som erbjuder både en omfattande skrivbordsapplikation (Insta360 Studio) och en medföljande smartphone-app, även om de två är avsedda för helt olika användningsfall.

För de som avser att utföra slutliga redigeringar i en professionell skrivbordsapplikation bör du använda Studio-appen för att mata ut video av högsta kvalitet. Den har en mindre uppsättning funktioner jämfört med smartphone-appen (inga automatiska redigeringar eller mallar), men låter dig annars justera synfältet, utföra objektspårning och tidsförskjutning.

Insta360-smarttelefonappen erbjuder under tiden ett stort utbud av färdiga videomallar, filmidéer, handledningar och en ny automatisk AI-redigeringsfunktion. Detta tar idén med en mall ännu längre och innebär att du nu bara kan välja de klipp du vill använda, längden på videon och lite musik. Insta360-appen kommer att leta efter intressanta bitar, skära i tid till musik och tillämpa övergångarna. Om du inte gillar den del av klippet det har valts är det enkelt att välja en annan startpunkt.

Du hittar också ett specifikt fotograferingsläge för Timelapses, samt ett ”Starlapse”-läge, som är Insta360:s långa exponeringsversion av en Timelapse.

Ska du köpa Insta360 Go 3 eller något annat?

Om du inte redan har en actionkamera och du vill ha något som också kan vara en liten lifelogging- eller vloggningskamera, bara för hemmabruk eller TikToks, så är detta idealiskt. Det är lätt att använda tack vare inspelningsfunktionen med en knapp, och ännu enklare att redigera dina bilder till en snabb händelse i takt till musik. När du sedan vill spela in något lite mer fartfyllt, gör Action Pod din Go 3 till en standard actionkamera, komplett med kompatibla monteringspunkter för alla standardtillbehör. Det är den mest mångsidiga kameran jag har använt hittills.

Om du uppgraderar från Go 2 är upplösningsbulten bra, liksom den nya förhandsgranskningsskärmen. Go2 hade ett laddningsfodral och fjärrkontroll, men inget sätt att förhandsgranska videon utan att använda appen. Det är inte en nödvändig uppgradering på något sätt, men om du har råd och vill ha den upplösningsbulten, så är det verkligen en bra uppgradering.

Om du däremot inte är intresserad av den lilla storleken, livsloggningskapaciteten och du bara vill ha en actionkamera, är det definitivt inte det bästa valet. Action Pod är en snygg extrafunktion, men det är inte huvudfokus för detta, och du kan göra mycket bättre någon annanstans, med 4K-upplösning.

För mer professionella resultat och bilder av bästa kvalitet – även i svagt ljus – överväg Insta360 One-R med 1-tums Leica Mod (vår recension). Fotografering med 4K-upplösning eller högre, och med en stor 1-tums sensor, erbjuder One R ett mer standard actionkameraformat, om än på ett modulärt sätt. Skärmen kan vändas för att fungera som en vloggningsförhandsvisning, och du kan köpa större batterimoduler, eller byta ut objektivet mot en 360-modul. Detta är det dyraste alternativet i Insta360-serien.

Under tiden, för de som hellre bara vill slå rekord och sedan ta reda på saker och ting senare, erbjuder Insta360 X3 (vår recension) den enklaste och mest actionfärdiga kameran. Den fotograferar kontinuerligt i 360 grader och fångar varje vinkel på en gång. Sedan kan du under redigeringen spåra ett motiv, ändra vinkeln eller utföra annan trolldom som får det att se ut som om du har en egen kameraoperatör. Den slutliga utskriftskvaliteten är inte riktigt lika bra eftersom du tar en bit av hela bilden, men den är tillräckligt bra för högintensiva actionsekvenser i bra ljus.

Viktiga takeaways

  • Insta360 Go 3 är en liten, diskret kamera med en mängd monteringstillbehör, vilket gör den perfekt för familjeevenemang och vloggar.
  • Kameran har lättanvända appfunktioner som gör att vem som helst kan skapa övertygande korta videor utan att behöva lägga timmar på att redigera.
  • Även om Go 3 är mångsidig och erbjuder fantastiska funktioner för sin storlek, är det kanske inte det bästa alternativet för dem som prioriterar högkvalitativ video eller behöver en enhet enbart för actionbilder. Dessutom har den begränsningar i svagt ljus prestanda och upplösning.