Låt dessa 9 Marketing Automation-programvara hjälpa ditt företag

Spread the love

Marknadsföring är en integrerad del av alla företag, och när du gör det rätt kan du observera märkbara skillnader i kundbas, generering av potentiella kunder och omvandlingsfrekvenser.

Som sagt, världen omkring oss utvecklas, och det gör dina kunder också. Som ett resultat växer marknadsföringsbranschen flerfaldigt, och nu har vi olika marknadsföringsformer och strategier, inklusive offline och online.

Det betyder att du alltid måste vara redo med lösningar enligt användarnas krav och de senaste trenderna för att blomstra i ditt företag. Men det tar mycket ansträngning och tid om du försöker göra allt själv eller manuellt.

Marketing automation har dykt upp för att lösa detta problem och rikta dina ansträngningar på de områden som behöver din uppmärksamhet snarare än att utföra tidskrävande, repetitiva uppgifter.

Så låt oss först förstå lite mer om marketing automation och hur det kan hjälpa dig.

Vad är Marketing Automation?

Marketing automation involverar programvara eller verktyg som kan automatisera, mäta och effektivisera marknadsföringsuppgifter och arbetsflöden för att hjälpa företag att förbättra sin operativa effektivitet och spara tid från repetitiva, manuella uppgifter.

Det hjälper dig att hålla koll på dina kunder och de senaste trenderna, erbjuder bättre inriktning, schemalägger kampanjer i förväg och massor av andra fördelar med precision.

Det är därför varumärken från hela världen införlivar någon form av marknadsföringsautomatisering i sitt arbetsflöde så att de kommer att ha tid att fokusera på andra viktiga aspekter och växa sin verksamhet.

Enligt en rapportcirka 51 % av varumärkena använder för närvarande marknadsföringsautomation, medan 58 % av B2B-företagen planerar att använda det i framtiden.

Men varför är folk gaga om marketing automation?

Låt oss ta reda på.

Sparar mycket tid ⏱️

Ett verktyg för marknadsföringsautomatisering hjälper dig att spara mycket tid genom att automatisera repetitiva uppgifter som att schemalägga inlägg på sociala medier, skicka e-postmeddelanden och mer. Genom att automatisera dessa manuella uppgifter frigör du gott om tid att fokusera på andra marknadsföringsaktiviteter som strategi, planering och kreativitet.

Mäter marknadsföringsprestanda 📊

Du måste känna till dina marknadsförings-KPI:er så att du kan mäta framgången för marknadsföringskampanjer. Genom att använda en marknadsföringsautomationslösning slipper du använda flera verktyg och spendera mycket på dem och från krångeln med att byta plattform.

Ett anständigt marknadsföringsautomatiseringsverktyg låter dig utföra alla dina marknadsföringsaktiviteter med en bättre bild av trafik, klick, antalet genererade leads, konverteringsfrekvenser etc., under ett paraply.

Varje kund är unik, och det är även deras behov, smärtpunkter och preferenser. Och deras beteenden är oförutsägbara och förändras hela tiden, så det blir svårt att presentera en lösning som kan möta deras krav. Därför är det viktigt att känna människor individuellt snarare än att göra antaganden baserade på enbart demografi eller som en hel målgrupp.

Marknadsföringsautomatiseringsverktyg hjälper dig att förstå dina kunder mer, aktuella trender och deras beteende, vilket du kan utnyttja för att forma dina arbetsflöden, utlösa ominriktningsannonser och anpassa dina budskap och kampanjer effektivt.

Gör ditt CRM kraftfullare 💪

Även om både CRM-programvara och programvara för marknadsföringsautomation är olika, kan du kombinera dem för att skapa kraftfulla funktioner.

CRM-programvara är kontakt- och försäljningsorienterad med information som potentiella kunders namn, adress, kontaktuppgifter, konversationer etc. Däremot fokuserar programvara för marknadsföringsautomatisering på marknadsföringsaspekter endast med data som kontakter, plats, resurser som kontakterna använder, besökta webbsidor , etc.

När du kombinerar dem kan du njuta av enorma fördelar som att se kontakternas hela marknadsförings- och försäljningsaktiviteter på ett och samma ställe, deras relation till ditt varumärke och mer. Det förenklar dina uppsökande strategier som att skicka riktade e-postmeddelanden.

Bortsett från dessa ger marknadsföringsautomatiseringsmjukvara många andra fördelar för ditt företag, inklusive vård av potentiella kunder, snabbare kundförvärv, bättre kampanjeffektivitet, omedelbar uppföljning och mer.

  11 Bästa Keto-appar och Diet Trackers 2021

Nu är det dags att avslöja några av de bästa mjukvarorna för marknadsföringsautomatisering som hjälper ditt företag att växa.

ActiveCampaign

Vill du spara tid från repetitiva uppgifter?

ActiveCampaign är en perfekt programvara som kan ta detta ansvar och hantera flera marknadsföringskanaler för att hjälpa dig att växa ditt företag. Den erbjuder e-postautomatisering, en betydande del av varje marknadsföringsstrategi, och gör att du kan spåra engagemang med hjälp av taggar, resultatrapportering och analyser, anpassade fält, etc.

Du kan hämta information från både offline- och onlinekanaler som livechatt, textmeddelanden, sociala medier, målsidor och så vidare för att automatisera ditt arbetsflöde. ActiveCampaign kräver inte att du är en teknisk expert när du använder detta verktyg för marknadsföringsautomatisering. Bara dra och släpp filer i automationsbyggaren och ställ in dina arbetsflöden snabbt.

I nästa steg kan du lägga till e-postautomatisering, Facebook-annonser, lead nurture, textmeddelanden, lead scoring eller någon del av användarens livscykel. ActiveCampaign låter dig även segmentera dina kunders data för att skicka rätt information till rätt kund.

När du lägger till automatisering i segmentet kan du skicka uppföljningar med e-postinnehåll, upprätthålla A/B-testflöde och göra mer effektiva droppkampanjer. Du kan också kontrollera varje resultatrapport och justera sakerna var du vill i ett enda fönster.

ActiveCampaign låter dig integrera med 850+ marknadsföringsverktyg, inklusive målsidor, CRM-programvara, integrationsverktyg som Zapier, e-handelsbutiker som Shopify och CMS som WordPress. Bortsett från dessa får du fler funktioner som split action, e-postmeddelanden, leadscoring, kundattribution, migreringstjänst för kontakter, e-postmeddelanden och formulär.

Definiera din företagstyp, välj antalet kontakter och få en plan baserad på dina krav till ett startpris på 9 USD/månad. Du kan också ta en gratis provperiod för att se till att du använder bättre programvara.

Detta borde gå till #2

Förkämpe

Campaigner är en intelligent programvara för e-postmarknadsföring som låter dig automatisera marknadsföring och experimentera med flera strategier för att uppnå maximal effekt.

Denna programvara för marknadsföringsautomatisering drivs av enkla visuella arbetsflöden och autosvar för att få e-postmarknadsföring att se enkel ut.

Dessutom kan du ställa in triggers för att skicka återkommande e-postkampanjer, förutom att använda den kraftfulla SMS-marknadsföringen för bättre räckvidd. Campaigner hjälper dig att differentiera dina kontakter baserat på deras aktivitet, demografi och köpbeteende.

Dessutom hjälper dess dynamiska innehåll till att anpassa e-postmeddelandet för att öka försäljningen. Denna programvara tillåter upprepad användning av innehållsblock för att förkorta din tid med att designa e-post. Och man kan använda översättningen för att leverera meddelandet med lätthet.

Men det bästa är experimentet. Du kan testa flera ämnesrader, avsändarnamn, leveranstid, innehåll och praktiskt taget alla aspekter med dess A/B-testning för att se vad som fungerar bäst.

Du kan synkronisera köpinformation genom att integrera flera e-handelsbutiker som Shopify, Magento, etc.

Slutligen, den förenklade dra-och-släpp-redigeraren och den utmärkta analysen gör detta till ett måste-ha, one-stop marknadsföringsverktyg.

Omnisend

Drive din försäljning över olika kanaler med en enda automatiseringsplattform av Omnisend, vilket är bäst för e-handelsföretag. Med Omnisend kan du enkelt dra och släppa flera kanaler i ett enda arbetsflöde och ge dina kunder en personlig och konsekvent upplevelse genom att nå dem i deras valda meddelandekanaler.

Omnisend ger dig färdiga ämnesrader, arbetsflödesinställningar och meddelanden så att du kan avsluta snabbt. Genom Automation Editor kan du även justera vilka ändringar du vill. Funktioner som förbyggda meddelanden för välkomstserier, nedläggning av produkter, nedläggning av kundvagn, orderbekräftelse, leveransbekräftelse och korsförsäljning låter dig hantera saker effektivt och fokusera på det som är nödvändigt.

Anpassa dina meddelanden med specialerbjudanden eller incitament inom ett arbetsflöde. Med hjälp av A/B Split Testing kan du se vilken incitament, ämnesrad eller kanal som driver dina konverteringar. Ta dessutom beslut efter varje rapport för att förbättra dina arbetsflöden.

Omnisend ger dig skalbara sätt som villkorliga innehållsblockeringar, personliga rekommendationer, automatiseringsdelningar, etc., för att göra dina e-postmeddelanden eller meddelanden mer personliga och målinriktade. Öka din försäljning, inte arbetsbelastning, genom att välja en perfekt plan för dig; välj den kostnadsfria planen eller gå med betalplaner från $16/månad.

HubSpot

Få alla dina verktyg för marknadsföring under ett tak med HubSpot. Locka dina besökare genom sociala medier, annonser, bloggar och mer. Konvertera dem till kunder via e-post, målsidor, ABM, marketing automation, etc.

  Hur man får Rolex Smartwatch Face

Du kan spåra ROI genom intäktstillskrivningsrapporter, och varje kunddata är tillgänglig i ditt CRM för bättre anpassning. HubSpot gör jobbet för nya marknadsförare enklare som tidigare kämpat med att använda olika lösningar eller fastnat med avancerade verktyg men inte visste hur de skulle använda dem.

Med HubSpot är all data och verktyg robusta och enkla att använda, vilket sparar din tid och låter dig erbjuda en personlig kundupplevelse som kan locka och konvertera. Dessutom kommer den med populära funktioner som marknadsföringsanalys, salesforce-integration och anpassade objekt. Som ett resultat kan du bättre hantera dina marknadsföringskampanjer utan att slösa din tid på repetitiva uppgifter.

Välj en gratis- eller premiumplan som börjar på $45/månad och dra nytta av fler förmåner.

Behåll

Spara tid och öka din försäljning med Keaps automatiseringsprogram. Dess marknadsförings-, CRM- och försäljningsplattformar hjälper dig att få ditt arbete gjort utan att slösa tid och fokusera på de viktigare sakerna för att hålla ditt företag i toppen.

Med den här programvaran får du många kvalitetskontakter att lägga till i de segmenterade listorna och skicka personliga meddelanden till kunder. Du kan enkelt omvandla tittare till stadiga kunder genom att engagera dig mer och skicka riktade uppföljningar.

Skapa kontaktformulär och lägg till dem på din webbplats eller målsidor för att utlösa automatiseringen. Genom målsidor, samla in leads från dina sociala medier eller webbplats och koppla dem till automatiserade marknadsföringskampanjer och försäljningar. Eftersom kunder alltid ser fram emot ett snabbt svar, hjälper Keap dig att hålla dig uppdaterad med all information för att hålla dem nöjda.

Dessutom kan du enkelt spåra din försäljning från den visuella instrumentpanelen för att upprätthålla en lovande försäljningspipeline. Deras färdiga mallar låter dig också skapa påminnelser för fakturor. Dessutom stöder Keap betalning med PayPal, Stripe och WePay inbyggda integrationer.

Definiera din kontaktstyrka och välj den plan som bäst passar dina behov. Priset börjar på $79/månad, vilket är lämpligt för nya företag och soloprenörer.

Pardot

Är du redo att använda programvara för marknadsföringsautomation för att öka din försäljning och tjäna intäkter?

Gå med Pardot, en av de bästa CRM:erna som tillhandahåller en komplett lösning för att hjälpa marknadsförare att skapa en strömlinjeformad pipeline, stärka försäljningen och skapa förbindelser för att avsluta affärer. Det hjälper dig också att öka engagemanget genom effektiv hantering och sälja effektivt genom att nå genuina kunder vid rätt tidpunkt.

Fyll alltid på din pipeline med stadig generering av potentiella kunder genom att använda Pardots formulär, målsidor, sociala kopplingar och sökverktyg. Synkronisera dessutom försäljning och marknadsföring och skapa fantastiska e-postkampanjer för att sälja dina produkter lättare.

Pardot låter dig spåra ROI med rapportering för att förstå vad som fungerar och vad som behöver förbättras. Du kan också använda kraften i artificiell intelligens för att förändra försäljnings- och marknadsföringsinsatser och använda datadrivna och intelligenta program för att påskynda försäljningen och generera potentiella kunder.

Med den kraftfulla byggaren kan du skapa samma upplevelse för kunderna som du vill och bygga mångfacetterade och dynamiska kampanjer. De erbjuder tillgång till att visualisera hela kartan och förstå upplevelsen av varje kund och dina marknadsföringsarbetsflöden. Det hjälper dig att åtgärda luckorna i kampanjen innan lanseringen.

Du kan kontrollera dina insikter på instrumentpanelen direkt för att lära dig individuella prestationer och prospektaktivitet i detalj. Så stimulera din marknadsföringstillväxt med denna automatiseringsprogramvara till ett utgångspris på $1250/månad för 10 000 kontakter.

Mailchimp

Välj en automationsplattform som alltid är aktiv, även när du är upptagen med andra uppgifter. Ja, vi pratar om Mailchimp som låter dig göra tittare till lojala kunder. Det ger personliga och automatiserade arbetsflöden för varje kund som hjälper dig att skapa och skicka e-postmeddelanden varje gång du har något att informera.

Skicka meddelanden om kontoaktivitet och köp via Mailchimp API. Den har funktioner som anpassade triggers, visuella resor, förbyggd automation, schemaläggningsverktyg och mer för att hjälpa dig att spendera mer tid på nödvändiga saker.

  Vad är Google Advanced Protection och vem ska använda det?

Mailchimp automation ger en personlig känsla utan någon individuell ansträngning. Skicka rätt meddelande i rätt ögonblick till rätt kund. Att känna en kund är nödvändigt nuförtiden för att leverera relevanta e-postmeddelanden baserat på hur de ansluter till ditt företag.

Sälj och marknadsför på ett ställe genom att välja vilken plan som helst från 299 USD/månad för 10 000 kontakter och andra spännande förmåner.

EngageBay

EngageBay är en marknadsföringslösning för att automatisera arbetsflöden, vilket är bra för små företag. Denna automatiseringsprogramvara hjälper småskaliga företag att automatisera försäljnings- och marknadsföringsprocesser för att förbättra den övergripande effektiviteten i deras onlineverksamhet.

Eftersom det hanterar automatisering effektivt, finns det färre risker för fel, och du kommer att få tid att ta itu med avgörande uppgifter. EngageBay är inte begränsad till marknadsföring; det handlar om att hantera hela kundprocessen över försäljning, serviceteam och marknadsföring.

Använd integrerade försäljnings-, marknadsförings-, CRM- och tjänsteplattformar för att segmentera alla processer och sätta upp några regler för användning av automationsplattformen. Förbättra effektiviteten, öka din verksamhets tillväxt och använd dra och släpp-byggaren för att designa dina försäljnings- och marknadsföringsarbetsflöden med det visuella byggverktyget utan lärande.

Definiera e-postmeddelanden i en kö och schemalägg dem att skicka till kunder enligt den definierade tid och datum. EngageBay tillhandahåller sammanslagningstaggar för e-postanpassning efter företagsnamn, plats, kontaktens namn, intressen och mer.

Med deras kraftfulla tracker kan du spåra varje åtgärd för att bearbeta din försäljning och marknadsföring mer effektivt. Det hjälper dig att öka konverteringarna genom att övervaka kundernas beteende och skapa webbformulär för att engagera webbbesökare och omvandla dem till potentiella kunder.

Skaffa din gratis automatiseringsprogramvara med 500 kontakter och 1000 märkesvaror e-postmeddelanden eller välj från flera planer.

Skicka i blått

Sendinblues programvara för marknadsföringsautomation hjälper dig att automatisera uppgifter så att du kan dra fler fördelar med mindre arbete. Det hjälper dig att slutföra din marknadsföringsstrategi med e-postmarknadsföring, SMS-marknadsföring, chatt, inkorg, etc., och vara överallt för dina kunder.

Anpassa varje steg genom att lägga till värdefulla meddelanden som CRM, transaktions-e-post, etc., för dina lojala kunder. Med dessa funktioner kan du schemalägga tid och datum för varje e-post eller meddelande så att de levereras vid rätt tidpunkt utan dröjsmål. Förbättra dessutom engagemanget genom att skicka säljmeddelanden till målgruppen.

Med hjälp av målsidor, registreringsformulär, Facebook-annonser, etc., kan du göra dina tittare till kunder och utöka din kontaktlista för att skicka uppdateringar, kampanjer, etc. Kontrollera rapporter och analyser för att känna till varje resultat och vidta åtgärder för att öka automatiserad marknadsföring och försäljning.

Genom Email Heat Map, engagera dig med kunder och vet hur de reagerar på varje mail för att förbättra framtida kampanjer. Du kan också utföra A/B-tester och bestämma den bästa strategin för dig. Oavsett dina tekniska kunskaper kan du integrera med olika plugins eller verktyg för att göra saker enklare.

Sendinblues gratisplan kommer med obegränsade kontakter och upp till 300 e-postmeddelanden/dag. Du kan också välja andra prisplaner för att få fler fördelar.

Slutsats

Mjukvara för marknadsföringsautomatisering förändrar sättet vi gör marknadsföring på. Det har förenklat arbetsflöden och uppgifter med kraften i automatisering för att spara tid och göra dina kampanjer mer effektiva. I slutändan hjälper det dig att uppnå bättre omvandlingsfrekvenser och få högre intäkter.

Kolla därför in ovanstående plattformar för marknadsföringsautomatisering och välj den mest lämpliga för din företagstyp och målgrupp och få ditt företag att växa mer.

Relaterad:

Microsoft Power och dess användningsområden inom automation.

Se videoversionen av den här artikeln nedan.
Gilla och prenumerera på adminvista.com Youtube-kanal.