Last Light Redux på Linux

Metro Last Light Redux är en återutgivning av den postapokalyptiska FPS Metro Last Light. Spelet fungerar förvånansvärt bra på Linux och släpptes inbyggt på plattformen. I den här guiden visar vi dig hur du installerar det på Linux.

Få Metro: Last Light Redux som fungerar på Linux

Metro Last Light Redux är inbyggt i Linux, och utvecklarna på Deep Silver arbetar verkligen hårt för att stödja Linux. Spelet fungerar dock bara med hjälp av Linux Steam-klienten. Så vi måste visa hur man installerar Steam på Linux.

Ubuntu

Om du använder Ubuntu kan du installera Steam med följande apt install-kommando.

sudo apt install steam

Debian

På Debian Linux är det mycket bättre att installera Steam direkt från Valve istället för att ta itu med Debians ”icke-fria” programvaruförvaret. För att ladda ner måste du använda följande wget-kommando nedan.

Kommandot wget download tar Steam DEB-paketet direkt till din hemmapp. Denna nedladdningsprocess kommer inte att ta lång tid, eftersom Steam DEB-paketet är relativt litet.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

När nedladdningsprocessen är klar måste du installera Steam DEB-paketet på din dator. Använd kommandot dpkg nedan och installera den senaste versionen av Steam på din PC.

sudo dpkg -i steam.deb

Med Steam helt installerat är det sista steget att ta hand om alla herrelösa beroenden som juni behöver korrigeras. För att åtgärda dessa problem, använd följande kommando apt-get install -f nedan.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux är Steam tillgängligt via programvaruförrådet ”multilib”. För att komma igång med det måste du aktivera ”multilib”-repo. För att göra det, öppna filen /etc/pacman.conf, leta reda på ”multilib” och ta bort #-symbolen framför den, tillsammans med linjer direkt under den.

När du har gjort ändringarna, stäng textredigeraren och synkronisera om med Pacman med följande kommando.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera den senaste versionen av Steam på din Arch Linux PC med kommandot pacman.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

På både Fedora och OpenSUSE är Steam tillgängligt för installation genom medföljande programvaruförråd. Steam från dessa förråd kör spel bra. Flatpak-utgåvan av Steam verkar dock prestera bättre på dessa operativsystem.

Flatpak

För att få Steam att fungera via Flatpak måste du först ställa in Steam-körtiden. Tack och lov är det väldigt enkelt att ställa in Flatpak-körtiden. För att göra det, vänligen följ vår djupgående guide i ämnet.

Efter att ha ställt in Flatpak runtime på din Linux-dator, är nästa steg i processen att lägga till Flathub-appbutiken. Flathub har Steam, liksom många andra appar. För att få det att fungera, använd kommandot flatpak remote-add nedan.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

När du väl har ställt in Flathub-appbutiken på din Linux-dator är det sista steget i processen att installera Steam. Använd installationskommandot för flatpak nedan för att få Steam att fungera.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Spela Metro Last Light Redux på Linux

Nu när Steam är installerat på din Linux-dator, starta det från appmenyn. När den är öppen loggar du in med ditt användarnamn och lösenord. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att spela Metro Last Light Redux.

Steg 1: Leta upp ”Steam”-menyn i Steam och klicka på den med musen. När du klickar på den väljer du knappen ”Inställningar” för att komma åt området Inställningar. Klicka sedan på ”Steam Play” för att komma åt Steam Play-området.

Inne i Steam Play-området, se till att båda rutorna är markerade. Dessa rutor, när de är markerade, aktiverar Valve Steam Play-teknik på din dator och låter spel köras.

Steg 2: Hitta knappen ”STORE” och klicka på den med musen. När du väljer knappen ”STORE” kommer du åt Steam Store.

Leta upp rutan ”Sök” och skriv in ”Metro Last Light Redux” i textrutan. Tryck på Enter-tangenten på tangentbordet för att se sökresultaten. Titta sedan igenom sökresultaten och välj ”Metro Last Light” för att komma åt spelets butikssida.

Steg 3: På Metro Last Light Redux butikssida, leta reda på den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen för att lägga till spelet i din Steam-vagn. Gå sedan igenom processen för att köpa spelet med ditt konto.

Steg 4: Hitta knappen ”BIBLIOTEK” och klicka på den med musen för att komma åt ditt Steam-bibliotek. Därifrån hittar du ”Metro Last Light Redux” och klickar på den. Välj den blå ”INSTALLERA”-knappen för att ladda ner och installera spelet till din Linux-dator.

När nedladdningen är klar kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp. Klicka på ”SPEL” för att starta spelet. Njut, och lycklig spel!