Lås upp potentialen hos dina professionella huvudbilder

Generera headshots av studiokvalitet med Aragon AI.

Personligen är det första jag lägger märke till för en inkommande LinkedIn-anslutningsförfrågan profilbilden. Och jag känner mig misstänksam om det inte finns någon. Som, varför är en person på sociala medier när de inte kan visa sitt ansikte?

Ändå skulle det inte göra så mycket nytta att bara sätta ytterligare en selfie på din onlineprofil. Saker måste projicera förtroende och det faktum att du är tillgänglig.

Men det slutar inte med sociala medier. Du kan använda ett bra headshot för din onlineportfölj, CV, kontaktkort, pressmeddelande, jobbplattformar etc. Kort sagt, det finns mer än ett fåtal ställen som behöver ett gediget första intryck.

Och du kan antingen anlita en professionell fotograf eller prova AI headshot-skapare som…

Aragon AI: En översikt

Aragon är ett AI-drivet verktyg som hjälper dig att skapa flera professionella headshots med olika stilar baserat på dina slumpmässiga, personliga foton.

Verktyget är ganska säkert, med industristandard AES-256-bitars kryptering. Dessutom raderar de dina AI-huvudbilder inom 30 dagar efter att de skapats. Så se till att ladda ner de du tycker ser bra ut.

När det kommer till det kommer inte alla bilder att göra rättvisa åt dina ansiktsdrag. Och det är samma sak med alla AI headshot-generatorer jag har hört talas om.

Fortfarande, baserat på dina uppladdningar, kan några riktigt snygga motivera prenumerationen och det faktum att de har över 30 000 nöjda användare.

Ytterligare avsnitt handlar om min personliga erfarenhet av Aragon AI.

Hur fungerar det?

När du väl har betalat för prenumerationen visar instrumentpanelen några exempel på vad du kan förvänta dig och vad som kan vara några konstiga biprodukter man bör undvika. Egentligen är detta ganska vanligt med sådana AI-verktyg, och en viss grad av deformation är möjlig i några få bilder.

Därefter ställer de dig några grundläggande frågor i två delar. Den första är en standardundersökning om ditt yrke och anledningen till att du provar deras verktyg. Dessutom kan du skriva saker du vill se i utgången, såsom en specifik bakgrund, belysning, etc.

Den andra formen är där du anger etnicitet, hår, ögonfärg, ålder etc. för att få bilderna nästan rätt.

Därefter instruerar Aragon om vad som bör och inte bör göras för bilduppladdningar. Det är viktigt att följa dessa riktlinjer eftersom dåliga uppladdningar diskvalificerar dig från att göra anspråk på återbetalning, även om resultatet är undermåligt.

Det sista steget är där du laddar upp bilderna och ser om de blir accepterade. Även om Aragon själv säger att den här upptäckten inte är idiotsäker, så rensar den fortfarande ut bilder som ser liknande ut.

Tanken är att ladda upp bilder med olika bakgrunder och ansiktsuttryck. Men eftersom jag inte är en selfie-person så krävdes det ganska många för att komma upp till tröskeln på minst 14 bilder.

Slutligen godkänner du kryssrutorna och klickar på Skicka för att låta AI göra sin magi. I vanliga fall ber de om en deadline på 120 minuter, men det tog knappt en timme för mig.

Här är några anständiga resultat:

Noterbart var att vissa bilder hade några felplacerade födelsemärken och ögon- och läppförvrängningar, och några gav mig till och med armtatueringar.

Varje bild hade en fast upplösning på 512 x 1824 px.

Det är viktigt att inte klicka på Ladda ner din bild om du inte är helt nöjd med resultatet eftersom nedladdning av bilder ses som ett godkännande av den slutliga renderingen, vilket begränsar din möjlighet att göra anspråk på en återbetalning enligt Aragon AI-villkoren.

Sammantaget är det kreativt, och du hittar lätt några vackra huvudbilder för att fylla i dina sociala mediers handtag, CV och mer.

Och förutom personliga planer från $29 per användare, erbjuder Aragon rabatter på lagpaket.

Aragon AI: Alternativ

Låt oss kolla in översikten på hög nivå av några andra headshot-verktyg.

#1. HeadshotPro

HeadshotPro gör liknande AI-skapelser, och börjar med 40 affärsbilder för $29.

Man kan välja bland tillgängliga stilar (traditionella, moderna, kreativa, etc.) och ladda upp selfies för att träna AI-modellen, som ger professionella headshots inom 2 timmar.

Headshot Pro rekommenderar att du laddar upp 12 närbilder och 8 kroppsbilder, som illustrerar en mängd olika bakgrunder och ansiktsuttryck för en anständig bild. Dess FAQ-sektioner säkerställer att de raderar träningsbilderna inom sju dagar, eller så kan man radera dem manuellt.

Förutom individuella, har Headshot Pro rabatterade planer för lag. Man kan begära en återbetalning inom 14 dagar, förutsatt att användaren inte har tränat sin AI.

#2. StudioShot

StudioShot ger dig det bästa av två världar, AI och fotografering i verkligheten, för att presentera den perfekta affärsbilden.

Det fungerar på samma sätt som de andra verktygen, och processen börjar med att ladda upp selfies. Därefter ber den om att välja från de listade fotografistilarna, som visar variationer i ljussättning, bakgrund och övergripande atmosfär.

StudioShot tar två arbetsdagar att producera 50+ AI-huvudbilder, från vilka man måste välja favoriten för fortsatt arbete av verkliga fotografer.

Planerna börjar på $29,25 per person, inklusive oändliga justeringar av proffsfotografer, vilket gör det till en lockande affär att ta. Om du frågar mig är detta det bästa Aragon-alternativet eftersom AI-tekniken inte är så förfinad ännu. Därför behövs mänsklig intervention i 9 av 10 fall för perfektion. Och eftersom StudioShots process mestadels är manuell finns det inga återbetalningsalternativ för närvarande.

StudioShot erbjuder även rabatter för team.

#3. ProPhotos

ProPhotos erbjuder anpassningsalternativ, inklusive bakgrund, belysning, kläder, etc., för att skapa AI-huvudbilden efter dina önskemål.

Du behöver 10-30 högkvalitativa Instagram-liknande bilder för att komma igång. Efteråt liknar processen att generera en AI-modell som ger kurerade bilder som du kan ladda ner.

Basplanen är kopplad till $25 för 40 unika headshots med tre specifika bakgrunder.

Slutgiltiga tankar

Aragon AI är ett utmärkt headshot-verktyg. Av de 200 bilder som skapades var några av dem riktigt bra och tjänade det avsedda syftet.

Så, rekommenderar jag Aragon AI? Ja!

Men om du vill ha AI-huvudbilder med en mänsklig touch-up, skulle jag rekommendera att börja med StudioShot.

Försök i alla fall att undvika att mata in AI-genererade bilder som indata till alla verktyg du kan sluta prova.

Och om du fortfarande är här, titta på dessa AI Selfie Generatorer.