Låg latens och hög prestanda

Nyckel takeaways

  • Razer Basilisk V3 Pro är en funktionsrik trådlös spelmus med imponerande anpassningsmöjligheter och en snabb sensor.
  • Musen kommer med extra hårdvara för funktioner som oändlig rullning och trådlös laddning, men det tillkommer extra kostnad.
  • Basilisk V3 Pros basmodell är mer än tillräckligt för de flesta användare, och de extra tillbehören kanske inte är värda priset.

Bygger på framgången med den enormt populära trådbundna Razer Basilisk V3 (släpptes i september 2021) och Razer Basilisk V3 Pro uppdateras med trådlös anslutning och en ännu snabbare sensor. Om du redan äger eller har använt den tidigare trådbundna modellen och letar efter en uppgradering eller ersättning är V3 Pro värt att kolla in.

Razer Basilisk V3 Pro

Razer Basilisk V3 Pro är en av de mest imponerande, funktionsrika spelmössen som finns. Den är inte bara full av otroliga funktioner, med tre RGB-zoner, utan den ser också ut som en del. Med nästa generations trådlösa laddningsmöjligheter kan Razer Basilisk V3 Pro enkelt placeras på en laddningsdocka eller pad och laddas trådlöst på nolltid. Laddpucken tillför visserligen lite tyngd till musen, och den måste köpas antingen separat eller som en del av ett paket, men det är ändå värt att investera i om du värdesätter högpresterande spel. Även om Razer Basilisk V3 Pro kan vara lite dyrare än vissa skulle vara villiga att betala, kompenserar extrafunktionerna, som oändlig rullning och prickskytteknapp, mer än det höga priset.

Vikt 3,84 oz

Sensor och DPI Razer Focus Pro, 30 000 DPI

Växlar Razer Optical

RGB-belysning Ja

Programmerbara knappar 11

Anslutning Bluetooth 5.0, 2.4GHz

Trådlöst Ja

Pollingfrekvens 1KHz som standard, 4KHz med valfritt tillbehör

Fördelar

  • Gott om RGB-belysning
  • 11 programmerbara knappar
  • Spetslig ergonomi

Nackdelar

  • Kräver ett valfritt tillbehör för att få bästa pollingfrekvens
  • Anpassad belysning kräver att du håller Synapse-programvaran öppen

Med sina 11 programmerbara knappar, dubbelläges tilthjul och Razers tredje generationens optiska omkopplare är detta Razers bästa och snabbaste anpassningsbara trådlösa mus, även om den har några egenheter. Tyvärr kommer V3 Pro in till ett högre pris på $160 och en ganska tung vikt på 112g, vilket kan avskräcka dem med en snävare budget och de som föredrar lättare alternativ. Många av V3 Pro:s nya funktioner är också beroende av ytterligare hårdvara som inte ingår i kartongen. Som sagt, för de som letar efter en mer väl avrundad spelmus som också kan fungera som ett fast trådlöst alternativ för vardagen, är V3 Pro just det.

Vad är nytt? V3 vs V3 Pro

Basilisk V3 Pro har Razer Focus Pro 30K optisk sensor, som Razer kallar, ”världens mest exakta optiska sensor.” Bortsett från marknadsföringsjargong, ger Focus Pro-sensorn tre nivåer av lyftanpassning med 26 nivåer av höjdjustering för spelare att programmera sin mus specifikt för deras unika spelstil. Med smart spårning och rörelsesynkronisering bibehåller den här optiska sensorn också bättre kontroll och större noggrannhet på alla ytor – även spårning på glas så länge som det är minst 4 mm tjockt. Medan de flesta användare förmodligen fortfarande kommer att hålla fast vid sina pålitliga musmattor, för de tillfällen då en inte är tillgänglig, fungerar musen fortfarande utmärkt.

Paul Antill / MUO

Till skillnad från sin föregångare har Basilisk V3 Pro de senaste Razer Optical Mouse Switches, som använder infrarött ljus för att skicka signaler utan mekanisk kontakt. Detta resulterar i en omedelbar aktivering på 0,2 ms, ingen oavsiktlig klickregistrering och den lägsta latensen för någon annan spelmus. Huruvida du kommer att kunna uppfatta denna förbättring eller inte är en annan historia.

Paul Antill / MUO

Design: RGB All The Things

V3 Pro är en högerhänt mus, fokuserad på ergonomi och stil. Den finns i två färger: svart eller vit.

Paul Antill / MUO

Båda använder ett plastchassi med en strukturerad, matt yta på toppen, glänsande accenter för knapparna och gummerade sidopaneler för grepp där din tumme och ringfinger vanligtvis ligger. Den har också en snygg rundad tumindragning som gör Basilisk V3 Pro lättare att plocka upp, även om det inte är avsett. Musen känns välformad och passar mina medelstora händer, även om min partner med mindre händer tycker att den är lite för stor. Plastfodralet verkar av hög kvalitet och motstår effektivt glans, fläckar och fingeravtryck.

Paul Antill / MUO

För anpassning hittar vi 10+1 programmerbara knappar, där +1 är en profilknapp under musen som låter dig bläddra igenom upp till fem sparade profiler.

För RGB-belysning finns det 12 belysningszoner, full under glöd och massor av anpassningsbara alternativ.

Paul Antill / MUO

Naturligtvis skulle ingen Razer-mus vara komplett utan att ha deras varumärke med trippelhövdade orm (som också har sin egen RGB).

Paul Antill / MUO

Men som vi snabbt fick reda på, måste du lämna Razer Synapse igång för att dina anpassade ljuseffekter ska spela. Även om du stänger fönstret när dina önskade inställningar har sparats kommer musen att återgå till sitt grundmönster.

Paul Antill / MUO

Vi hittar också en omkopplare för att växla Bluetooth, Av eller 2,4 GHz. Det finns också ett spännande cirkulärt lock som, när det tas bort, avslöjar en uppsättning stift och ett dolt fack som rymmer USB-mottagaren.

Paul Antill / MUO

Det finns vänster- och högerpilar vid sidan av rullningshjulet, vilket indikerar att det används som två separata riktningsknappar utöver den vanliga inklickningen du normalt hittar. Själva rullhjulet har två lägen: ett taktilt cykelläge, som drar fördel av dess räfflade gummidesign för precisionsrullar, och ett frisnurrläge för höghastighetsscrollning.

Med Synapse kan användare aktivera ett smart-rulleläge för sitt hjul, vilket gör att det automatiskt kan växla från taktil till frisnurr när de rullar snabbare. Jag provade både taktila och frisnurrlägen i en webbläsartestare med rullhjul, men jag föredrar det vanliga taktila läget eftersom det är konsekvent.

Paul Antill / MUO

Förståeligt nog är en nackdel med att ha alla dessa funktioner i en trådlös mus den ökade storleken och vikten som följer med den. Det här är som spelmössens Cadillac Blackwing. Den är stor, men den är snabb. Jämfört med stora delar av konkurrenterna är den också större och mäter 5,11 tum (130 mm) lång och 2,96 tum (75,4 mm) bred och 1,67 tum (42,5 mm) hög.

Paul Antill / MUO

För att upprätthålla en 90-timmars batteritid innehåller Basilisk V3 Pro ett internt batteri som sitter precis ovanför sensorn i en montering som även inkluderar en skåra för scrollhjulets hölje. Allt detta tillsammans gör enheten ganska fronttung, med en totalvikt på 112g, mycket tyngre än de vanliga 70-80g max, som vissa entusiaster försöker hålla sig under. Även om detta inte är lika märkbart som att skjuta musen, kommer det att bli det om du ofta lyfter musen.

Paul Antill / MUO

Valfria tillbehör som behövs för att låsa upp hela funktionsuppsättningen

Musen har en standard pollingfrekvens på 1000Hz, men för att utnyttja dess imponerande 4000Hz-kapacitet måste du investera ytterligare i Razer HyperPolling Wireless Dongle. Med tanke på att musen redan kostar en hel del mer än konkurrenterna på $160, är ​​det en besvikelse att se att vi nu måste lägga ut ännu mer pengar för att låsa upp dessa funktioner. Du skulle antingen behöva spendera ytterligare $70 för Mouse Dock Pro som inkluderar den transceivern, eller köpa dongeln separat för $30. Dessa inställningar måste aktiveras i Razer Synapse, men till skillnad från de anpassade RGB-effekterna kan programmet stängas av efteråt.

Att lägga till dessa utgifter till V3 Pro:s redan rejäla prislapp kan vara en dealbreaker för dem som vill ta ett kostnadsmedvetet beslut. Det är dock värt att notera att Basilisk V3 Pro-paketet som inkluderar Mouse Dock Pro för närvarande är till försäljning för $200 (ned från $230) vilket kan vara värt det för dem som vill dra nytta av alla funktioner som denna mus har att erbjuda . Du kan också köpa musen förnyad för $100, även om recensionerna inte är lika positiva och din tur kan variera här.

För spelare som redan är fast på Team Razer kan Basilisk V3 Pro vara en bra uppgradering av deras kringutrustning. Utnyttja Razers HyperSpeed-stöd för flera enheter låter dig styra deras kompatibla Razer-tangentbord och -mus med en enda dongel, vilket frigör anslutningsutrymme och optimerar stabiliteten för ännu lägre latens.

Basmodellen är mer än tillräckligt

Razer Basilisk V3 Pro erbjuder en vacker design och utmärkt integration med dess enhetsekosystem. För dem som överväger en uppgradering från föregående Basilisk V3 eller väljer mellan de två, handlar det i huvudsak om hur mycket du värdesätter Pros trådlösa förbättringar. Dess utmärkta ergonomi, snabba Bluetooth och 2,4 GHz-anslutningar, tillsammans med en anmärkningsvärd 90-timmars batteritid, gör att den verkligen sticker ut.

Paul Antill / MUO

Det finns dock en elefant i rummet – de ytterligare 70 USD för dockan för att låsa upp sin 4KHz polling och trådlös laddning. Även om det kan låta imponerande, för de flesta användare är skillnaden mellan 1 000 Hz och 4 000 Hz förmodligen inte så märkbar, och med sin redan otroliga batteritid är det bara bra att ladda den med några veckors mellanrum via USB-C. Tillsammans tror vi att du kan hoppa över dessa tillägg, och det är bättre att du sparar de extra pengarna. Om du redan är en del av Razers ekosystem eller vill ha en av de mest mångsidiga trådlösa spelmössen i deras sortiment, är Basilisk V3 Pro verkligen ett chunky men otroligt roligt val.

Razer Basilisk V3 Pro

Razer Basilisk V3 Pro är en av de mest imponerande, funktionsrika spelmössen som finns. Den är inte bara full av otroliga funktioner, med tre RGB-zoner, utan den ser också ut som en del. Med nästa generations trådlösa laddningsmöjligheter kan Razer Basilisk V3 Pro enkelt placeras på en laddningsdocka eller pad och laddas trådlöst på nolltid. Laddpucken tillför visserligen lite tyngd till musen, och den måste köpas antingen separat eller som en del av ett paket, men det är ändå värt att investera i om du värdesätter högpresterande spel. Även om Razer Basilisk V3 Pro kan vara lite dyrare än vissa skulle vara villiga att betala, kompenserar extrafunktionerna, som oändlig rullning och prickskytteknapp, mer än det höga priset.