Ladda ner Google Now Launcher APK för alla Android-enheter

Det finns bara så många gånger vi kan introducera Android med någon variant av frasen ”är oändligt anpassningsbar”. Vi har diskuterat launchers som Dodol, Buzz, Smart Launcher och så många andra till döds redan. Dessa tredjepartsanpassningar har dock aldrig kunnat hjälpa till att lindra den känslan av alienation. De kan vara utmärkta, men de känns inte rätt; även den nyligen recenserade Aviate är inget undantag – det är lysande, men främmande mark. Fram till nu, alltså. Google beslutade att dess lager Android-startprogram skulle vara tillgängligt för nedladdning och släppte det till Play Store under etiketten Google Now Launcher.

Startprogrammet är officiellt exklusivt för Nexus- och Google Play Edition-enheter för närvarande, men du kan naturligtvis ladda ner APK-filen (en länk till vilken har tillhandahållits i slutet) för att installera den på andra enheter.

Google Now Launcher liknar standard KitKat Launcher som följer med Nexus 5. Om du har använt standard KitKat launcher på en äldre enhet kommer du genast att märka att Google Now nu är ett svep bort, till vänster på startskärmen . Du kommer också att märka att flikarna ”Appar” och ”Widgets” längst upp i applådan har tagits bort, vilket ger plats för större ikoner i applådan. Widgetar läggs till som de var i före ICS-eran, genom att hålla nere över ett tomt utrymme på startskärmen. Nedan är en jämförelse av de gamla och nya applådorna.

Förutom att lägga till widgets kan du även ändra bakgrunden, justera startprogrammets inställningar och ordna om flera skärmar genom att trycka länge på ett tomt område på startskärmen. Först har du en enda startskärm; Om du drar appikoner eller widgetar till höger skapas ytterligare skärmar.

Redaktörens anmärkning: Ett steg i rätt riktning för Google. Om du äger en Nexus 5-enhet bör appen visas som ”Installerad” på Google Play, vilket vi gissar betyder att några mindre UI-ändringar av startprogrammet från Google inte kommer att kräva en systemuppdatering från och med nu. Precis som med andra Google-appar behöver du bara uppdatera från Play Butik. Tyvärr är appen bara tillgänglig för Nexus- och Google Play Edition-enheter för närvarande. Vi har inkluderat en APK-spegel (med tillstånd från XDA-utvecklare) för dig som vill testa den på andra enheter, men kom ihåg att du inte kommer att få direkta uppdateringar. Om du aldrig har laddat in en APK tidigare, slå på alternativet ”Okända källor” från Inställningar > Säkerhet, överför sedan APK-filen till enhetens lagring och öppna den med valfri filhanterare (som ES File Explorer).

Installera Google Now Laucher från Play Butik

Ladda ner Google Now Launcher APK från Dev-Host