Krypterad Android Media Vault förklädd som en klockapp

Oavsett om det handlar om att skydda känslig finansiell information från tjuvar eller att dölja hemliga journaler från din snopiga rumskamrat, kräver inte att skydda dina konfidentiella filer från nyfikna ögon någon toppmodern utrustning eller en alltför dyr mjukvara. Nuförtiden kan du låsa bort känsliga filer på din smartphone eller surfplatta med de många säkerhetsappar som finns tillgängliga för varje plattform. Ett nytt, unikt tillägg till denna genre på Android är TimeLock, en gratisapp som låter dig gömma dina mobila mediefiler bakom en förklädnad. För alla andra som använder din Android-enhet verkar TimeLock vara en enkel klockapp, men bakom den finns ett valv för foton och videor, skyddat med 256-bitars AES-kryptering av militär kvalitet. Den kommer också med larmfunktion samt ett dockningsläge för ”skrivbordsklocka”. Låt oss ta en närmare titt.

Om din telefon ofta används av dina nyfikna vänner eller syskon, är det en bra idé att filtrera bort och dölja foton och videor som du inte vill att de ska se. Även om du utesluter dem från Galleri-appen, kan de alltid nås från lokal lagring, om de inte är krypterade. Det är där TimeLock kommer in.

När det lanseras för första gången, leder TimeLock dig genom en introduktionstur för att bekanta dig med dess olika funktioner. När du har passerat det måste du ange lösenordet som ska användas för att kryptera och senare komma åt dina filer. Här är det intressanta: den analoga klockan som följer är vad du använder för att ställa in och ange lösenordet. Flytta helt enkelt minut- och timvisarna till önskade positioner och tryck på den lilla knappen i mitten för att ange en lösenordsnyckel.

Du tas sedan till appens inbyggda mediavalv. TimeLock håller dina filer organiserade enligt de datum de importerades till appen. Valvet kommer att vara tomt först, förstås; du kan trycka på plusknappen längst upp till höger för att importera önskat innehåll. Varje fil som läggs till i valvet krypteras automatiskt.

Du kan också trycka på ”Kamera” för att omedelbart ta ett foto och kryptera det med TimeLock. När du är klar med att lägga till filer kan du snabbt låsa appen genom att skaka din enhet eller helt enkelt stänga appen, varefter du måste ange lösenkoden du ställde in tidigare för att komma åt filerna i valvet.

Lösenordet kan ändras när som helst från appens inställningsmeny.

TimeLock är tillgängligt gratis i Google Play Butik. Du kan ladda ner den till din enhet från länken nedan.

Installera TimeLock från Play Butik