Kraftfullt ljud och signatur RGB

Viktiga takeaways

 • Razer Leviathan V2 Pro är en stor, solid följeslagare för spel som levererar uppslukande ljud med mullrande bas och en bred ljudbild.
 • Dess estetiskt tilltalande design har bekväma kontroller och RGB-belysning som synkroniseras med andra Razers kringutrustning.
 • Det är dock dyrt, kräver gott om utrymme och har begränsade anslutningsmöjligheter med lite leriga höga frekvenser.

Med en enorm prislapp på $400 har Razer Leviathan V2 Pro mycket att leva upp till. Denna biffiga stationära soundbar-subwoofer-kombination utlovar uppslukande magi med funktioner som strålbildande och head-tracking. Även om den inte är diskret i storlek och saknar ett brett utbud av anslutningsmöjligheter, är det en solid följeslagare för spel som kombinerar estetisk tilltalande med berömvärd ljudprestanda.

Razer Leviathan V2 Pro

Njut av ett 5.1-högtalarsystem, mullrande bas och en bred ljudbild som spårar dina rörelser och levererar exceptionellt ljud.

Anslutning Bluetooth, USB-C

Mått 23,6 x 4,5 x 3,5 tum (soundbar), 10,2 x 11,6 x 10,2 tum (subwoofer)

Effekt 65W

Drivrutiner 5 x 2-tums drivrutiner i soundbaren, 1 x 5,25-tums drivrutiner i sub

Fördelar

 • Otrolig bas
 • Brett ljudbild
 • RGB synkroniseras med Razer kringutrustning
 • Bekväma och lättanvända kontroller
 • Exceptionellt rumsligt ljud

Nackdelar

 • Dyr
 • Kräver gott om plats
 • Höga frekvenser är lite leriga
 • Begränsad anslutning

Större och bättre)

Georgie Peru/MakeUseOf

Du vet det gamla talesättet, ”Större är inte alltid bättre”? Tja, i det här fallet är det så. Razer Leviathan V2 Pro inkluderar en soundbar och subwoofer; soundbaren väger 2,27 kg (5 lbs), medan subwoofern kommer in på drygt 5 kg (11,2 lbs). Storleksmässigt är V2 Pro cirka fyra tum längre än V2. Innan du ens överväger om den här kombinationen kommer att leverera varorna, måste du kontrollera om du har utrymme för det.

Georgie Peru/MakeUseOf

Razer Leviathan V2 Pro imponerar från början med sin premiumpresentation och otroliga design. Trots subwooferns märkbara storlek håller soundbaren en rimlig kompaktitet. Du kan dock behöva justera höjden på din bildskärm något om den ska sitta under den.

Införandet av högre fötter under soundbaren förstärker dess tilltalande ytterligare. Detta element skapar värdefullt spelrum, vilket innebär att användare kan skjuta soundbaren tätt över en bildskärms bas medan de fortfarande sitter bekvämt framför skärmen. Denna uppmärksamhet på detaljer i designen gör Leviathan V2 Pro inte bara till ett funktionellt ljudsystem utan också ett estetiskt tilltalande tillägg till alla inställningar. Och det går till viss del för att rättfärdiga priset.

Designad med spelare i åtanke

Georgie Peru/MakeUseOf

Vid närmare granskning avslöjar soundbaren en användarvänlig layout på dess ovansida. Här flankerar fyra knappar en ström/volymratt, som erbjuder ett enkelt gränssnitt för att justera inställningar. Till dessa kontroller finns LED-indikatorlampor som ger intuitiv visuell feedback. Dessa indikatorer är avgörande för att navigera i EQ-förinställningarna och inställningarna, vilket säkerställer en sömlös justeringsprocess.

Trots att de saknar HDMI eller optiska ingångar, lämpar sig Bluetooth- och USB-anslutningen väl för spel-PC-inställningar. Som med de flesta Razer kringutrustning kan Leviathan V2 Pro också styras via Razer Synapse-appen. Här kan du justera inställningar, programmera RGB:erna och växla mellan ljudlägen. Om du vill ansluta din Razer Leviathan V2 Pro med andra Razer-produkter, som en mus eller tangentbord, kan du synkronisera dessa med Razer Synapse, så att du kan njuta av en ljusshow utan dess like.

Razer har utrustat soundbaren med en uppsättning av fem full-range 2-tums drivrutiner gömda bakom grillen, som betonar ljudkvaliteten utan att kompromissa med estetiken. Dessutom följer en separat 5,25-tums nedåtgående subwoofer med soundbaren, som lovar förbättrad basprestanda och en mer uppslukande ljudupplevelse. Men mer om ljudsidan senare.

Ljud som rör sig med dig

Hittills har vi en estetiskt tilltalande, om inte lite stor, soundbar och subwoofer-kombo. Lägg till några infraröda djupavkännande kameror till mixen, och Razer Leviathan V2 Pro drivs till en helt annan nivå.

Dessa kameror som är vända mot användaren spårar ditt huvuds position och styr V2 Pro att styra de tidigare nämnda strålformande drivrutinerna för att ge en nivå av simulerat surroundljud. Att fördjupa sig i ett spel utan ett headset kan visa sig vara knepigt, men med Leviathan V2 Pro är det lätt att uppnå.

Georgie Peru/MakeUseOf

Växla till Virtual Headset-läget och känn att du är med i farten, med stöd av THX Spatial Audio. Du behöver inte längre höja volymen för att höra andra spelares fotsteg eller skjutriktningen; nu har du allt du behöver där. Och bonusen? Du kommer inte få ett svettigt huvud eller obekväma öron av att bära ett headset.

Du kan växla över soundbaren till Virtual Speakers-läge om du vill ta ner saker och ting och koppla av med ett mindre intensivt spel. Detta ger en mycket bredare ljudupplevelse – fortfarande uppslukande, men mindre fokuserad. Jag skulle säga att det är mer lämpligt för action-/äventyrsspel för en spelare, eller RTS-titlar som inte är beroende av riktat ljud.

Höga frekvenser blir lite leriga

Trots de omfattande anpassningsalternativen från Synapse-appen, de bekväma kontrollerna och Razers AI-huvudspårningssystem, verkar soundbarens högfrekventa respons vara begränsad. Denna begränsning blir allt tydligare under specifika ljudupplevelser, särskilt i media med nyanser som är starkt beroende av avancerade detaljer.

Leviathan V2 Pro levererar en berömvärd ljudprestanda, visar styrkor i basprestanda, ljudbild och skapar en bred ljudbild. Den robusta basutgången och soundbarens förmåga att producera uppslukande ljudbild berikar lyssningsupplevelsen. Den tjänar några seriösa pluspoäng här, vilket återigen motiverar priset.

Det finns dock svagheter i dess ljudprofil. Frånvaron av avancerade detaljer påverkar ljudupplevelsen något. Det är inte särskilt störande, men du är ute på en lerig tur om du föredrar att lyssna på musik eller strömma filmer/TV-program med avancerade frekvenser. Leviathan V2 Pro lutar mot en mittcentrerad profil.

Men trots dessa begränsningar lyckas soundbaren kompensera för sina nackdelar med betydande volym och uppslukande ljudlägen. Och om du vill pumpa upp basen kan du njuta av det, för det är här V2 Pro verkligen briljerar.

Inte för TV, men det är okej

Georgie Peru/MakeUseOf

I första hand kommer du att ansluta Leviathan V2 Pro med USB-C för bästa funktioner och prestanda, men det finns också Bluetooth (om än bara med stöd för AAC och SBC-codec). Den är inte utrustad med HDMI eARC eller optiska ingångar, så det skulle vara svårt att använda detta för en TV. Men om du investerar i V2 Pro är det troligt att det inte är vad du tänkt använda den till i alla fall. Detta är en soundbar endast för PC.

Införandet av RGB-belysning förstärker soundbarens visuella dragningskraft avsevärt. Det ökade antalet belysningszoner jämfört med föregångaren höjer den estetiska upplevelsen, vilket gör Leviathan V2 Pro till ett visuellt imponerande tillägg till alla skrivbordsinställningar.

Otroligt ljud med Razers signatur RGB

Razer Leviathan V2 Pro presenterar ett övertygande fodral med sin uppslukande ljudupplevelse, fantastiska design och användarvänliga kontroller. Trots enstaka begränsningar i högfrekvensrespons och en mittcentrerad ljudprofil, utmärker V2 Pro sig i att leverera kraftfull bas, bred ljudbild och betydande volym.

Soundbarens höga pris kan dock avskräcka vissa potentiella köpare, särskilt med tanke på dess nackdelar med ljudnyanser, begränsade avancerade detaljer och brist på anslutning. Men om du letar efter en soundbar med innovativ headtracking-teknik för virtuellt surroundljud, blomstrande bas, en bred ljudbild – och en genomtänkt design – kan du inte gå fel med Leviathan V2 Pro.

Razer Leviathan V2 Pro

Njut av ett 5.1-högtalarsystem, mullrande bas och en bred ljudbild som spårar dina rörelser och levererar exceptionellt ljud.