Kraftfull fotoredigerare för proffs – Luminar Neo [AI-Powered]

Spread the love

Är du en expertdesigner eller retuschör som redigerar bilder för att leva, eller en vanlig fotograf som älskar att finjustera dina bilder, och letar du efter det bästa fotoredigeringsprogrammet?

Vi kan satsa på att du har fått höra att den funktionsrika Photoshop-redigeringsprogramvaran är den enda fotoredigerare du säkert kan använda på marknaden idag.

Även om Adobes Photoshop har förblivit branschens måttstock ett tag, kommer alla som någonsin har använt det att berätta att även om det är effektivt, är det också oöverkomligt dyrt. Faktum är att de flesta fotografer eller designers som bara redigerar bilder för skojs skull eller bara då och då kommer att tycka att Photoshop är orimligt, och de letar efter ett mer prisvärt alternativ som är lika effektivt.

Vi har dig täckt om du är på marknaden efter ett ersättningsprogram för fotoredigering till Adobe Photoshop som inte kostar dig en arm och ett ben. Skylums AI-drivna Luminar Neo-fotoredigerare kan vara vad du har letat efter.

Oavsett om du är en amatör eller en erfaren fotoredigerare, erbjuder Luminar Neo en otrolig hord av lättanvända fotoredigeringsverktyg i mellanklassen som inte sticker hål i din plånbok och ger dig resultat som liknar marknadsledarna. .

I denna Luminar Neo-recension kommer vi att dyka in i Skylums senaste iteration av en dynamisk AI-driven fotoredigeringsprogramvara designad för både expert- och roliga fotografer. Vår recension kommer att dissekera programvarans huvudfunktioner och svara på alla dina frågor, inklusive vad Luminar Neo är, vad den är bäst lämpad för och hur den jämför sin föregångare med Luminar AI.

Om du letar efter en anledning att bestämma dig om Luminar Neo, scrolla ner vår recension om dess kraftfulla funktioner. Vi diskuterar de unika verktygen som tar bort stressen i samband med den bedövande uppgiften att redigera bilder. Läs till slutet om du vill lära dig hur det bästa fotoredigeringsprogrammet kan låta dig spendera mer tid på att klicka på din kamera istället för framför din dator.

Vad är Luminar Neo?

Luminar Neo är en ny kreativ AI-driven fotoredigeringsprogramvara från Skylum. Den fristående applikationen tillgänglig för Windows och macOS är utformad för att integreras med Photoshop sömlöst, Microsoft Photos, Lightroom Classic och Foton för macOS som ett plugin som enkelt rymmer ett brett utbud av arbetsflöden.

Enligt Skylum programvaraLuminar Neo har flera toppmoderna verktyg som utnyttjar 3D-djupmarkering och artificiell intelligens (AI), vilket gör den annars mödosamma uppgiften med bildredigering till en promenad i parken.

Skylum kommer strax efter lanseringen av Luminar AI, och har upprepat att Luminar Neo inte är en ersättning för den förra utan istället designad för att fixa några av dess ömma tumproblem som gjorde att många fotografer kände sig arga, lurade och desillusionerade.

  15 Python-projekt för nybörjare att öva och lära

Med hjälp av AI-verktyg som Power Line och Sky Replacement förvandlar den nya Luminar Neo de en gång tråkiga och mödosamma bildredigeringsuppgifterna till en operation med ett klick. Skylum har packat programvaran med massor av förinställningar som flyttar processen att förbättra foton till en rolig övning. Med hjälp av en ny höghastighets kärnmotor erbjuder Luminar Neo verktyg som liknar Luminar AI men en förbättrad hastighet och prestanda.

Anta att du vill överföra bilder sömlöst från din smartphone för redigering på din stationära eller bärbara dator så att du kan dela dem på dina sociala medieplattformar. I så fall kan du integrera Luminar Neo med Luminar Share, en mobilapp designad för Android- och iPhone-enheter. Genom att se till att Luminar Neo går längre än den tidigare lanserade Lumina AI, har Skylum gett Neo en ny kraft som tar den i riktning mot Adobe Photoshop.

Vem passar Luminar Neo bäst för?

Luminar New är idealisk för alla bildredigeringsfanatiker som letar efter programvara som erbjuder lättanvända kreativa kontroller för snabb efterbehandling. Mjukvaran är speciellt lämpad för redigeringsentusiaster som inte har tålamodet att lägga mycket tid på att mixtra med foton efter produktionen.

Luminar Neo är därför bäst lämpad för dig om du är:

 • Letar efter en förenklad redigeringsprocess med begränsade kontroller
 • En nybörjare eller mellanhand som inte tål komplex programvara som Capture One, Photoshop eller Lightroom
 • En expertfotograf som är intresserad av ett enklare och snabbare sätt att utföra uppgifter som himmelbyte, hudretuschering och borttagning av föremål.

Välj inte Luminar Neo om du är:

 • Nöjd med ditt nuvarande redigeringsprogram
 • Inte intresserad av kreativa fotoredigeringseffekter

Luminar Neo: Nyckelfunktioner och funktioner

Luminar Neo är packad med funktioner som Face AI, Portrait Bokeh AI och Sky AI, som finns i dess föregångare Luminar AI. Den har dock ytterligare funktioner som Mask AI, Relight AI och en Portrait Background Remover. Bland nyckelfunktionerna du kan använda för att bestämma om det är värt att byta till Luminar Neo för att inkludera följande:

#1. Fotohantering

Fotohanteringsverktyget finns på fliken Katalog och hjälper dig att dra foton till album, så att du kan flagga dem som ”Favorit” eller ”Avvisat”. Observera dock att den här funktionen inte erbjuder moderna bildhanteringsverktyg som ansiktsigenkänning och geotaggning, vilket innebär att du inte kan tagga bilder med nyckelord.

#2. Luminar Neo Presets

Luminar Neo-förinställningsfunktionen erbjuder cirka 22 olika förinställda samlingar med 5 till 6 individuella förinställningar som kan passa de flesta bilder, vilket ger dig ett enkelt 1-klicksalternativ istället för att manuellt redigera foton. Dessutom bedömer programvarans AI-kapacitet foton automatiskt och ger rekommendationer om de bästa förinställningarna som passar din bild. Du kan också skapa dina egna förinställningar eller köpa ytterligare från Skylum’s Market Place.

#3. Sky AI – Sky Replacement

Luminar Neos AI Sky-ersättningsverktyg fungerar inom några sekunder för att ersätta en himmel med en annan, förutom att ha förmågan att återbelysa vilken scen som helst för att matcha den nya himlen med eventuella ytterligare reflektioner. Den här funktionen är förinstallerad med över 30 olika himmelfunktioner som inkluderar norrsken, stormar, soliga dagar, solnedgångar och soluppgångar som du kan prova.

#4. Face and Skin AI

Face and Skin AI är ett effektivt verktyg som låter dig belysa ett motivs ansikte om du vill förbättra dålig belysning eller ta bort årtal från dem. Om du vill slanka motivets ansikte, bleka tänderna, göra läpparna röda, eliminera rynkor, ta bort mörka ringar eller förstärka ögonbrynen, allt du behöver göra är att välja en effekt, och Neos AI-drivna algoritmer gör resten.

  5 webbkameratestverktyg för att kontrollera din kamera

#5. Mask AI

Med hjälp av motivigenkänning maskerar Luminar Neo’s Mask AI enkelt objekt som vatten, himmel, arkitektur och människor utan att återgå till manuell borstning. Allt du behöver göra är att applicera masken på det valda området, göra eventuella justeringar samtidigt som resten av bilden lämnas intakt. Om du arbetar med ett komplext foto och inser att masken inte riktigt fungerade, ger Luminar Neo möjligheten att använda en manuell borste för att bättra på området.

#6. Tänd AI igen

Lumina Neos AI-aktiverade scenigenkänningsfunktion känner automatiskt igen foton baserat på deras förgrunder och bakgrunder, vilket gör att du kan justera deras respektive belysning oberoende och fritt. Kanske är porträtt det mest användbara av alla applikationer som finns tillgängliga på Relight AI.

#7. Radera verktyg

Raderingsverktyget är exakt designat för att du ska kunna måla över allt du inte vill se. Med ett klick-alternativ kan du ta bort allt i bakgrunden på dina bilder, från dammfläckar till kraftledningar eller något annat som du tycker är oönskat.

#8. Porträtt bakgrundsborttagning AI

Porträtt bakgrundsborttagning AI är en förbättring av en liknande funktion på Luminar AI som snabbt låter dig ta bort ett motiv från en oönskad bakgrund och infoga det på en ny plats eller någon grafisk konst. Den senaste iterationen fungerar bra i low-fi-användningsfall som sociala medier. Men om du använder det i hi-end-ersättningar, måste du göra lite mer arbete för att få önskat resultat.

#9. Bildhantering via mobilapp

Skylum har lagt till en mobilapp som har förenklat processen att lägga till bilder från din smartphone. Att överföra bilder från din telefon till Luminar Neo på ditt skrivbord och vice versa är enkelt med appen som fungerar både för Android- och Apple-enheter.

Luminar Neo vs Luminar AI

Innan vi kan göra en jämförelse mellan de två, tar vi en stund för att kortfattat utbilda dig om Luminar AI, föregångaren till Luminar Neo. Precis som Luminar Neo är Luminar AI ett fullfjädrat fotoredigeringsprogram som kan jämföras med andra fotoredigeringssviter som Photoshop, bara att det är snabbare.

Introduktionen av AI-drivna funktioner gjorde den till en intelligent fotoredigeringsassistent, vilket gav den ett litet försprång jämfört med traditionella fotoredigerare, vilket gjorde uppgiften enklare och snabbare. Några sätt som Luminar Neo jämför och skiljer sig från Lumina AI inkluderar följande:

AI-baserade funktioner: Båda är laddade med liknande AI-drivna förbättringar som Sky Replacement AI, Enhance AI, Structure AI, Skin Enhance AI, Atmosphere AI, Body AI och Face AI.

Redigeringsalternativ: Båda programvarorna tillåter användare att importera och hantera foton med hjälp av deras ledande plattformar med alternativ för multipel bildexport, synkroniseringsredigering och plugin-stöd för Lightroom och Adobe Photoshop. Medan Luminar AI har 32 redigeringsverktyg, har Luminar Neo ytterligare tio redigeringsverktyg, med flera andra som förväntas med varje ny uppdatering.

Ytterligare funktioner i Luminar Neo

Några ytterligare funktioner du hittar i Luminar Neo som inte finns i Luminar AI inkluderar:

 • En AI-driven skräprengörare som gör det möjligt att ta bort kraftledningar och andra former av skräp inifrån ramen.
 • En överlägsen maskeringsmotor som ger dig bättre kontroll över maskeringsprocessen
 • En optimerad motor för snabbare prestanda och resursförbrukning, oavsett om det gäller RAM- eller CPU-hantering.
 • Luminar Neo möjliggör delning av färdiga fotografier direkt på smarttelefonen genom en enkel och sömlös process.
  Hur man visar, döljer eller ändrar storlek på miniatyrbilder i PowerPoint

Områden där Luminar Neo släpar efter

Med alla de positiva funktionerna finns det några områden där professionella användare kan tycka att Luminar Neo saknar, till exempel:

 • Redigeringsfunktioner: Om du redan är bekant med att använda Luminar AI:s oberoende redigeringsfunktioner kan du tycka att det är svårt att vänja sig vid Luminar Neos redigeringslösning med ett klick. Professionella fotoredigerare kan tycka att det är svårt att avstå från anpassningsalternativ, men detta borde inte vara ett problem om du är relativt ny på fotoredigering.
 • Grundläggande maskering: Den nya Luminar Neo erbjuder inte användare tillgång till vissa äldre redigeringsfunktioner som Basic Local Masking eller Composition AI. Detta kommer bara att göra skillnad för alla som är vana vid den äldre Luminar AI: nyare användare kan dock inte se skillnaderna.

Luminar Neo För- och nackdelar

Fördelar

 • Flexibelt arbetsflöde
 • Kraftfull AI-motor
 • Prisvärd
 • Bäst att använda för nybörjare
 • 24/7 kundsupport

Nackdelar

 • Några funktioner behöver förbättras
 • Mobilappen saknar redigeringsfunktioner

Är Luminar Neo värt det?

Luminar Neo är packad med en mängd AI-anställda fotoredigeringsfunktioner, vilket innebär att du snabbt kan slutföra redigeringsuppgifter med bara ett dugg ansträngning. Programvaran är mångsidig genom att den fungerar effektivt på Windows- eller macOS-plattformar, vilket gör att du kan njuta av lagerbaserad redigering samtidigt som du skapar detaljerade bilder. Mjukvaran erbjuder en omfattande verktygsuppsättning som är tillräckligt flexibel för att möjliggöra anpassning vid behov.

Bland det bästa med Luminar Neo är den snabba kärnmotorn som förbättrar hastigheten med vilken användare kan utföra även ganska sofistikerade uppgifter. Maskinen optimerar de olika banbrytande redigeringsprocedurerna så att du kan uppnå önskat resultat snabbare. Eftersom Skylum säger att programvaran kommer att uppdateras regelbundet kan användare testa nyare funktioner så snart de tillkännages.

Luminar Neo använder AI-algoritmer för att lösa några problem som användare upptäckt i Luminar AI, vilket gör den till en mer effektiv ersättning som löser eventuella nya AI-relaterade problem. Om du letar efter ett fotoredigeringsverktyg som använder filter med enklicksåtgärder för att generera fantastiska bilder, kanske du vill överväga Luminar Neo.

Vår dom 👩‍⚖️

Medan Luminar AI såg fantastisk ut, tog Luminar Neo sina bästa funktioner och skapade ett nytt fotoredigeringsverktyg som är tillräckligt snabbt för att spara fotografer den tid de har fått sitta framför datorn och justera bilder.

Skylum har varit noga med att lägga till nya funktioner med varje uppgradering, och fotoredigerare hoppas att trenden kommer att fortsätta och göra Luminar Neo mer formidabel mjukvara. Oavsett om du är en influencer eller en expertfotograf, kan en testversion av Luminar Neo hjälpa dig att avgöra om det är något du vill ha i ditt liv.