Konvertera MKV till MP4 med dessa 11 onlineverktyg

Spread the love

Letar du efter de bästa onlineverktygen för att konvertera MKV till MP4? Du är på rätt plats.

Du har förmodligen stött på MKV-videoformatet och undrat hur det skiljer sig från det mer utbredda MP4-formatet.

Vissa enheter är lätt kompatibla med alla MP4-filtyper men kan inte hantera MKV-formatet. För att övervinna den barriären måste vi konvertera MKV-filerna till ett mer acceptabelt format, som MP4. Men denna uppgift kräver att du använder rätt verktyg. Den här artikeln kommer att lista några av de bästa konverteringsverktygen för MKV till MP4.

Låt oss först dyka in och lära oss om MKV-filen och dess användning.

Vad är en MKV fil?

MKV-fil, ibland kallad Matroska Video, är ett multimediafilformat. I motsats till populära filformat kan en MKV-fil kombinera ljud, video och undertexter till en enda fil – även om dessa komponenter använder olika kodningstekniker.

En MKV-filspelare öppnar alla dess komponenter när du dubbelklickar på en enda MKV-fil. Du kommer också att beundra MKV-filformatets förmåga att vara framtidssäker. Matroska-utvecklarna lade till många funktioner för att garantera att filerna aldrig skulle bli inaktuella. Det här är några av dessa väsentliga egenskaper:

 • Snabb sökning
 • Hjälp med kapitel, menyer och metadata
 • Kompatibilitet med onlinestreaming
 • Olika strömmar av ljud och video
 • Felåterställning möjliggör uppspelning av skadad data.
 • Stöd för hårdkodad och mjukkodad undertext

MKV-filen, som stöder praktiskt taget alla ljud- och videofiler, förbättrar formatets flexibilitet och användarvänlighet ytterligare. Eftersom det tillåter beskrivningar, betyg, omslagsbilder och till och med kapitelpunkter är det här filformatet bäst för högupplösta onlinevideor.

Varför används MKV-filen?

MKV-filformatet används i första hand på grund av dess öppen källkod, vilket gör koden tillgänglig för alla, inklusive utvecklare över hela världen, gratis.

Andra behållarformat består till största delen av proprietär kod som endast har skapats av den ursprungliga tillverkaren och dess auktoriserade partners. Potentialen för mer innovativa lösningar och utbredd användning är utan tvekan högre med program med öppen källkod.

I MKV-formatet finns även mjuka undertexter. En mjuk undertext är ett annat undertextspår i behållaren som användaren kan slå på eller av. Den här funktionen kommer att vara praktisk om du någonsin har laddat ner en AVI-video med onödiga undertexter och inte kunde stänga av dem.

Kapitel, DVD-liknande menyer, flera ljudströmmar för att lägga till ljudspår på olika språk och menyer stöds alla av MKV-formatet.

Varför behöver man konvertera en MKV-fil?

Du kan behöva konvertera MKV-filen till MP4 online av olika anledningar. Några av de mest typiska scenarierna och omständigheterna listas nedan.

1. MKV-format stöds inte

MKV-formatets inkompatibilitet med en enhet eller spelare är en av de mest typiska orsakerna till konvertering. Du måste konvertera MKV-filer till ett mer allmänt använt format som MP4 om din MKV-video inte spelas upp på din mobila enhet, mediaspelare eller andra enheter på grund av ljud-codec eller andra problem.

  Hur man genererar Microsoft Teams-loggar för felsökning

2. Du måste frigöra lite utrymme på din dator eller mobila enhet

Eftersom MKV-filer är högupplösta förbrukar de mycket lagringsutrymme på din PC eller mediaspelare. Därför är det vettigt att konvertera MKV-filer till ett mindre format som MP4 om du får slut på lagringsutrymme.

3. Ladda upp och strömma videor

MKV-videor är utmanande att dela, överföra och sända över Internet på grund av deras vikt och storlek. Att konvertera MKV-filer till MP4 gör därför proceduren mer tillgänglig och sömlös om du vill publicera dina videor på sociala medier eller andra videodelningsplattformar.

Du kan enkelt konvertera MKV till MP4 och andra format utan att ladda ner eller installera någon programvara med MKV-konverterare online, som är de mest användarvänliga och enklaste omvandlarna.

Veed.io

VEED.IO är en stabil och enkel att använda MKV till MP4-omvandlare. Det kan också extrahera ljud från videor i format som MP4.

Funktioner:

 • Textning och textkodning är gratis.
 • Kompatibel med mobila enheter, Mac, Chrome OS, Windows 10 och Chrome.
 • Du kan också extrahera och ladda ner undertexter från din .mkv-video.

Så oavsett om du behöver konvertera videor för arbete eller lek ger VEED.IO dig all den flexibilitet du behöver för att konvertera dina videofiler till det format som bäst passar dina behov.

CloudConvert

CloudConvert har många fördelar. Det enkla valet det ger för att ändra videoinställningarna medan du konverterar filer är värdefullt.

Funktioner:

 • Google-synkronisering är tillgänglig.
 • Den innehåller dessutom en webbsidafångstfunktion.
 • Du kan också konvertera bilder, dokument och presentationer.

Eftersom mediet är molnbaserat kan du använda det så länge du har en bra internetuppkoppling. Detta verktyg är enkelt att använda och lämpligt för nybörjare.

FreeConvert

FreeConvert är ett helt gratis verktyg. Det är ett bekvämt och effektivt sätt att konvertera dina filer. Dessutom raderas videor från deras servrar efter 2 timmar och är helt skyddade av SSL-kryptering på 256 bitar, vilket garanterar absolut säkerhet.

Det finns också några segment som tillhandahålls om du vill ändra dina konverteringar. Observera bara att programmet har en filstorleksgräns på 1 GB.

 • Konvertera enkelt upp till 20 videor samtidigt med hjälp av batchkonverteringsfunktionen.
 • Det ger större säkerhet än de flesta omvandlare tillgängliga online.
 • Aktiverar unika bildfrekvenser, bildförhållanden och upplösningar för videor

Med över 60 populära filformat som godkänts för import, inklusive MKV, kan FreeConvert hjälpa dig att konvertera några av de mer obskyra filtyperna.

Zamzar

Zamzars bästa egenskaper är dess användarvänlighet, anpassningsförmåga och dess användarvänliga gränssnitt.

Det är användbart att konvertera nästan alla filtyper eftersom du kan använda den som en gratis MKV till MP4-omvandlare och sedan använda samma program för att konvertera videor till många andra filtyper om det behövs.

Funktioner:

 • Hela processen för detta program består av endast 3 steg.
 • Zamzar krypterar alla anslutningar som används under uppladdning och nedladdning för att förhindra oönskad åtkomst.
 • Beroende på storleken på den ingående MKV-filen kommer du att skaffa den utgående MP4-filen snabbare och utan någon kvalitetsförlust.
  Så här får du bild i bild för Google Meet-samtal

På grund av verktygets enkla användning bör även de minst tekniskt kunniga användare inte ha några problem med att förstå hur man konverterar MKV till MP4.

VideoCandy

Video Candy är ett gratis onlineverktyg där du inte behöver skapa ett konto för att initiera videokonvertering omedelbart.

Funktioner:

 • Du kan lägga till den exakta bredd och höjd du vill ha i videoutgången.
 • Du kan manuellt ändra videoformatet eller använda ett av de fördefinierade videoformaten.
 • Du kan också lägga till en svart toningseffekt till videon och en ljudeffekt för tona in/ut.

Du kan använda Video Candy för att konvertera videor upp till 2GB i storlek, och det bästa är att du kan exportera dem utan vattenstämpel.

Omvandlare

Converter konverterar din MKV-video till MP4-formatet där det är möjligt utan att försämra kvaliteten. Om de inte kan åstadkomma det kommer de att välja en kodning med en kvalitet som är jämförbar med originalvideon.

Funktioner:

 • Detta verktyg erbjuder en direkt och viktig användarupplevelse utan ytterligare eller distraherande element.
 • Snabbt efter slutet av dokumentchatten raderas alla filer från deras servrar, och ingen kommer någonsin att se dina privata dokument.
 • Detta program är ett gratis onlineverktyg utan extra avgifter.

För att ge dig den mest otroliga användarupplevelsen som möjligt hanterar denna omvandlare nu enorma videor med filstorlekar på mer än 1 GB.

Convertio

Du kan konvertera så många videor du vill till olika ljud- och videoformat med Convertio. Den stöder över 25 600 konverteringar mellan mer än 300 filformat, inklusive standard och ovanliga videoformat.

Du kan ladda upp videofiler till programvaran från din dator, Dropbox, Google Drive eller videons URL. Den erbjuder alternativ för att välja kvalitet, codec, bildförhållande, etc.

Funktioner:

 • Mellan mer än 300 olika filformat möjliggör Convertio ett brett utbud av konverteringar.
 • Dessutom tillhandahåller Convertio tjänster för optisk teckenigenkänning (OCR) som förenklar konvertering av videor.
 • Ingen registrering krävs för att använda gratisversionen. Registrerade användare kan dock komma åt konverterade filer som har lagrats.

Alla konverteringsprocesser sker i molnet och tar inte upp något utrymme. Dessutom tar tjänsten bort all uppladdad data och alla konverterade filer efter 24 timmar för förbättrad filsäkerhet.

Utan förkunskaper om digital redigering eller filkonvertering gör Quicktools by Picsart det anmärkningsvärt enkelt att konvertera MKV till MP4. Det här verktyget kommer att hantera resten av arbetet när du drar och släpper din MKV-fil (eller väljer filen att ladda upp den).

Funktioner:

 • Snabba konverteringar, högkvalitativ utdata och utdataupplösningar på upp till 4K.
 • Det inkluderar de mest använda, som AVI, MKV, MP4, MP3, MOV och MPG.
 • Både Windows och Mac är kompatibla med det.

Sedan, om du vill testa den på olika enheter, kan du undersöka din konverterade fil i en gratis förhandsgranskning. Efter det kan du klicka för att ladda ner din fil med originalkvalitet direkt. Så mycket är uppenbart.

  Hur man får Robux enkelt gratis

Konvertera filer

Fördelarna med ConvertFiles inkluderar dess användarvänliga gränssnitt, anpassningsförmåga och tillgänglighet. Användare av webbläsarsidan kan enkelt använda sin MKV-till-MP4-omvandlare online genom att bara söka efter en fil på sin enhet.

Funktioner:

 • Du kan konvertera MKV till MP4 med förtroende att veta att din fil endast kommer att lagras tillfälligt på quicktools servrar.
 • När filformatet ändras håller MKV till MP4-omvandlaren din video intakt.
 • Det finns inget behov av att byta inställningar eller bemästra en ny plattform.

ConvertFiles kan konvertera nästan alla filer, och om din fil tar lite tid att konvertera kommer den till och med att skicka ett e-postmeddelande med en nedladdningslänk när den är klar.

Wondershare

Wondershare är det perfekta svaret när du behöver ett förstklassigt MKV till MP4-konverteringsverktyg. Lämplig för både Windows och macOS, WonderShare UniConverter är ett multifunktionellt och anpassningsbart videokonverteringsprogram.

Du kan undvika den tidskrävande programvaruinstallationsprocessen med onlineversionen. Ändå är det bara offline-nedladdningsversionen som ger dig tillgång till förlustfri MKV till MP4-konvertering och videoredigeringsfunktioner utan att kräva internetanslutning.

Funktioner:

 • Förutom att importera MKV-filer från den lokala lagringen kan du också lägga till filer direkt från specifika enheter, såsom videokameror.
 • Det låter dig välja den videoupplösning du vill använda, vilket avsevärt påverkar den slutliga videokvaliteten.
 • Du är också fri att välja den plats där du vill spara utdata.
 • Den kan enkelt hantera 4K-videokonverteringar.

Wondershare MKV-konverterare ger användbara alternativ för filhantering efter konvertering.

Movavi

Movavi är ett produktivt botemedel mot problemet med filformat som är inkompatibla med olika enheter. Detta program erbjuder redigering och konvertering av 4K Ultra-video. Du kan enkelt omvandla en videofil så att den körs på vilket operativsystem som helst. Det låter dig konvertera video, ljud och foton till olika filtyper.

 • Hårdvaruacceleration möjliggör snabb konvertering.
 • Du kan konvertera mer än 180 filformat för media.
 • Genom att konvertera flera filer till ett visst format på en gång, låter funktionen för batchfilkonvertering dig spara värdefull tid.

Dessutom kan du välja mellan över 200 alternativ för att optimera videofiler. Du kan också skapa GIF-bilder från dina videor.

Slutord

Vi har täckt några av de bästa videoomvandlarna. Oavsett vilket format du vill konvertera din videofil till, finns det utan tvekan en pålitlig konverterare tillgänglig för dig online.

Du kan också titta på några MOV till MP4-omvandlare.