Kontrollera systemkompatibiliteten för Windows 11 med Health Check-appen

Windows 11 har officiellt tillkännages. Det kommer att dröja innan en stabil release är tillgänglig men för de som är intresserade och har en extra laptop liggande kan du kolla in pre-release-versionen. Det är oklart om uppgraderingen från Windows 10 till Windows 11 kommer att vara gratis eller inte.

Systemkompatibilitet Windows 11

Microsoft har släppt en lista över minimikrav för hårdvara att köra Windows 11. De är inte alltför krävande och det betyder att de flesta system som kan köra Windows 10 kommer att kunna köra Windows 11.

Dessa krav är;

Processor: 1 gigahertz (GHz) eller snabbare med 2 eller fler kärnor
Minne: 4 GB RAM
Systemets firmware: UEFI, Säker uppstart
TPM Trusted Platform Module (TPM) version 2.0 (hur man kontrollerar TPM)
Grafikkort DirectX 12-kompatibel grafik / WDDM 2.x
Skärm: Större än 9 tum med minsta 720p upplösning

För specifika funktioner kan du kolla in den detaljerade listan och se vilken hårdvara som behövs för en viss funktion. Baserat på listan ovan kan kravet på 4 GB RAM vara det som utesluter de flesta system från att uppgradera till Windows 11.

Windows 11 Health check-appen

När Windows 10 släpptes tillät Microsoft användare att kontrollera om deras system var kompatibelt med det nya operativsystemet eller inte via uppgraderingsverktyget. Den har släppt och sedan tagit bort Health Check-appen. Den utför en kompatibilitetskontroll på ditt system för att se om den kommer att köra Windows 11.

Microsoft har tagit bort det men du kan fortfarande hämta det från onlineförråd som Softpedia.

Ladda ner Health Check-appen.
Kör MSI-filen och installera den.
Öppna appen och klicka på Kontrollera nu.

Felaktiga resultat

Microsoft tog ner Health Check-appen eftersom många användare klagade på att den gav felaktiga resultat. Mina egna tester visade att mitt system inte är kompatibelt med Windows 11 eftersom processorn inte uppfyller kraven, vilket är felaktigt. Min processor är mer än kapabel att köra Windows 11 baserat på systemkraven som släppts av Microsoft. Appen har helt klart problem som Microsoft känner till.

Om du vill kontrollera om ditt system är kompatibelt med Windows 11 rekommenderar vi att du tittar på systemkraven tills Microsoft kan reda ut vad som är fel med Health Check-appen.

Slutsats

Windows 11 kommer inte ut någon gång snart, men när det gör det kommer det definitivt att finnas massor av nya system med hårdvara som kan köra det. Du har tid att bestämma dig för om du vill uppgradera ditt nuvarande system till Windows 11 eller om du vill köpa ett helt nytt. Allt eftersom tiden går kommer vi att lära oss mer om Windows 11 och funktionerna som det kommer med, och den hårdvara som behövs för att använda dessa funktioner så håll ett öga på uppdateringarna och fatta ett välgrundat beslut.