Kontakta Affisch Fungerar inte på iPhone? Prova dessa 3 korrigeringar

Har du skapat en rolig kontaktaffisch för dig själv, men ingen av dina kontakter kan se den? Oavsett om det är ett programvarufel som hindrar funktionen från att fungera som den ska eller ett oskyldigt misstag du gjorde när du skapade din affisch, så hjälper vi dig att lösa det här problemet snabbt.

Om du nyligen skapade din kontaktaffisch kan du av misstag ha inaktiverat funktionen som låter dig dela din affisch med dina kontakter. Det är okej – misstag händer, och det tar bara några sekunder att aktivera funktionen igen! Följ stegen nedan:

 • Öppna telefonappen på din enhet och gå till avsnittet Kontakter från botten.
 • Tryck på Mitt kort överst i din kontaktlista och tryck sedan på Kontaktfoto och affisch.
 • Kontrollera nu om Namn- och fotodelning är aktiverat. Om inte, slå på den.
 • Se till att inställningen Dela automatiskt är inställd på Endast kontakter.
 • Om någon du känner har ställt in sin kontaktaffisch och du inte kan se den, be dem helt enkelt följa stegen ovan och se till att funktionen är aktiverad!

  2. Ta bort och återskapa kontaktaffischen

  Om ovanstående korrigering inte fungerar rekommenderar vi att du tar bort din kontaktaffisch helt och skapar en ny. Så här kan du ta bort din nuvarande kontaktaffisch:

 • Starta appen Telefon och gå till ditt kontaktkort genom att trycka på Mitt kort.
 • Tryck på Kontaktfoto och affisch och tryck sedan på knappen Redigera under din nuvarande kontaktaffisch.
 • Svep uppåt på en kontaktaffisch och tryck på papperskorgen. För att bekräfta ditt val, tryck på Ta bort.
 • Slutligen, skapa och anpassa en ny kontaktaffisch för dig själv och dina kontakter.
 • 3. Inaktivera namn- och fotodelning och starta om din iPhone

  Kanske är ett programvarufel den skyldige bakom det här problemet. Lyckligtvis är det enklaste sättet att fixa programvarufel som den här att starta om din iPhone. Innan du startar om din iPhone, gå till Telefon > Mitt kort > Kontaktfoto och affisch och inaktivera Namn och fotodelning.

  Oavsett om du använder en modell med en skåra eller Dynamic Island eller en gammaldags iPhone med en fysisk hemknapp, är det ganska enkelt att starta om din iPhone, även om knapparna inte fungerar. När du har slagit på din iPhone igen följer du stegen ovan för att aktivera Namn- och fotodelning igen.

  Det är dags att få tillbaka dina kontaktaffischer

  Om inget av felsökningsstegen vi nämnde ovan fungerade, kan det hända att du upplever det här problemet på grund av en iOS-bugg. Lyckligtvis rullar Apple regelbundet ut programuppdateringar för att lösa välkända problem som detta. Även om det inte är idealiskt rekommenderar vi att du väntar tills en ny uppdatering är tillgänglig. Alternativt kan du kontakta Apples support för experthjälp.