Konferenssamtal med upp till 5 personer från Chrome eller din telefon

Skype är gå till tjänsten när vi vill ringa samtal över internet. Förutsatt att du har en ganska anständig internetanslutning kan du få bra video- och röstkvalitet från den. Som gratisanvändare är Skype bra för privatsamtal som jobbintervjuer eller att komma i kontakt med familjen. Om du däremot vill ringa konferenssamtal måste du uppgradera. Det finns alternativ till Skype och Speek är ett av dem. Denna tjänst är inriktad på näringslivet och den är tänkt att göra konferenssamtal extremt enkelt. För att vara tydlig är det här röstsamtal och inte videosamtal. Du behöver bara ha ett konto för att starta ett konferenssamtal och andra kan gå med gratis. Tjänsten har mobilappar för Android, iPhone och Windows Phone så att du ringer eller går med i samtal från ditt skrivbord eller när du är på språng.

Registrera dig för att använda tjänsten och du får en användarspecifik URL som du delar med alla du vill bjuda in till ett samtal. Det är användarvänligt så att du enkelt kan sms:a det. Användaren kan gå med på sin mobila enhet eller från sin webbläsare, förutsatt att de använder Chrome. Inga andra webbläsare stöds för närvarande.

Du kan bjuda in andra antingen genom att ge dem webbadressen till ditt konto eller genom att bjuda in dem via telefonnummer även om det verkar som om den här funktionen har vissa geografiska begränsningar. Tjänsten låter dig skicka snabbmeddelanden samt dela filer i konferenssamtalet. Du kan stänga av ljudet på din mikrofon och lägga till andra personer i konferenssamtalet med deras telefonnummer under samtalet.

Som den person som initierade samtalet kan du ta bort en deltagare från konferenssamtalet eller stänga av dem, dvs. stänga av ljudet från deras mikrofon för alla andra deltagare. På den kostnadsfria planen får du en logg över din samtalshistorik som visar hur många samtal som gjordes, när ett samtal gjordes, eventuella filer som delades under samtalet och hur många personer som var i det. Gratisplanen har en gräns på 5 personer.

Betalda planer inkluderar sådana för personligt bruk och affärsbruk. Om du letar efter skärmdelningsfunktioner kommer de snart att läggas till i affärsplanen. En premiumplan låter dig också spela in dina samtal. Röstkvaliteten på tjänsten är ganska bra och vi stötte på liten eller ingen fördröjning i meddelandeöverföringen.

Sedan vi började med att jämföra Speek med Skype, låt oss återgå till vår första jämförelse. Tal är inte samma sak som Skype eftersom det inte låter dig ringa videosamtal. Vad den gör är att låta dig ringa konferenssamtal och om du konferenser med kunder som sannolikt har ett Skype-konto, är det bara några klick att gå med i ett Speek-samtal och ingen inloggning eller registrering.

Besök Speek