Karma Train är en iPhone Reddit-klient med ett unikt kortbaserat användargränssnitt

Genom åren har kontinuerliga förbättringar och expansioner från Alien Blues dedikerade utvecklare gjort det möjligt för den att bli den enskilt mest kraftfulla Reddit-klienten för iOS. Men även om avancerade användare älskar de extra funktionerna, tycker personer som använder Reddit för grundläggande innehållskonsumtion att Alien Blue är för uppsvälld. Däri ligger en stor möjlighet för utvecklare: att skapa en ganska kraftfull men ändå lätt Reddit-klient.

Karma tåg är den senaste av flera alternativa Reddit-klienter för iOS. Det erbjuder ett unikt användargränssnitt som drar nytta av den nya designtrenden att använda ”kort” för att separera delar av innehåll. Varje kort är en länk/självtextinlämning, som du snabbt kan rösta upp eller ned från huvudvyn, tryck på titeln för att gå till länken eller tryck på knappen ”kommentarer” för att läsa alla kommentarer.

Dessutom erbjuder Karma Train användbara gester för vissa åtgärder. Genom att svepa höger till vänster på en kommentar avslöjas snabba kommentarsalternativ, genom att dubbelklicka på en kommentar minimeras den plus dess underordnade kommentarer, och genom att dubbelklicka på en självtext expanderar eller minimerar dess innehåll. Jag upptäckte av misstag dessa svep när jag testade appen på min iPhone 4S; förhoppningsvis kommer utvecklaren att inkludera en ordentlig handledning om första lansering i framtida versioner.

Förutom det stöder den alla grundläggande Reddit-funktioner för att skicka in länkar/självtexter, skicka in nya kommentarer, svara på kommentarer, rösta upp/nedrösta, sortera inlägg efter ”Topp”, ”Hot”, etc., hantera subreddit-prenumerationer, sökning, visa senaste aktivitet och mer.

Jag har provat många Reddit-klienter för iOS genom åren, men jag kommer alltid tillbaka till Alien Blue. Medan jag gräver ut Karma Trains kortbaserade användargränssnitt, gör bristen på så många viktiga funktioner som nattläge, lösenordsskydd, temaalternativ och delning till icke-iOS-standardtjänster det svårt för mig att byta till det.

Det finns stor potential i Karma Train och andra alternativa Reddit-klienter för iOS. Alien Blue är dock fortfarande långt, långt framme trots klagomål om uppsvälld funktion. Det är fortfarande värt att kolla in, eftersom appen är tillgänglig i sin fulla form gratis, utan några annonser.

Installera Karma Train från App Store

Se till att berätta vad du tycker om Karma Train för iOS. Känner du till några alternativa Reddit-klienter som är värda att kolla in?