JellyLock7 är en anpassningsbar Android-inspirerad låsskärm för iOS 7

Originalitet har förvisso sina fördelar, men om en idé redan är tillräckligt bra behöver du bara mixtra med den för att få perfektion. Den tidigare täckta JellyLock-tweaken fick mycket beröm och popularitet när den släpptes förra året, både för dess funktioner och utseende. Ett år senare har nästan allt om utseendet på iOS förändrats, och därför är det vettigt för JellyLock att ha en uppdaterad version för att matcha det nya platta användargränssnittet också. JellyLock7 är ganska lik sin föregångare om man bara tar hänsyn till grundläggande egenskaper, men det finns några finesser som gör den nya tweaken till en enorm förbättring jämfört med JellyLock. Du kan nu se ikonmärken på genvägsringen, det finns fler anpassningsalternativ, och naturligtvis ser allt mer i harmoni med det platta iOS 7-gränssnittet.

En liten men bekväm funktion hos iOS 7-låsskärmen är möjligheten att låsa upp genom att svepa över vilken del av skärmen som helst. Eftersom du kanske vill använda JellyLock7 som det enda sättet att låsa upp din enhet, erbjuder tweakens meny i appen Inställningar möjligheten att inaktivera detta standardupplåsningsbeteende. Ett annat alternativ som är tillgängligt i det här avsnittet av menyn handlar om kamerafångaren, som låter användare växla dess synlighet.

Liksom sin tidigare version tillåter JellyLock7 appgenvägar att läggas till i dess upplåsningsring. Högst 5 appgenvägar kan läggas till, inklusive både system- och tredjepartsappar. Lösenordet kan också inaktiveras när appar startas via JellyLock7-genvägar.

Det finns en hel del av JellyLock7-menyn dedikerad till tweakens utseende. Med hjälp av alternativen som finns här är det möjligt att växla synligheten för ikonmärken och sudda ut tapeten bakom genvägar. Andra tillgängliga alternativ handlar om egenskaperna hos upplåsningsringen. Användare kan justera storleken på den här ringen genom att flytta skjutreglaget längst ner på skärmen och ändra dess färg, välja från ett snyggt utbud av fördefinierade nyanser.

JellyLock7 är en gratis tweak och kan laddas ner från BigBoss-repo i Cydia-butiken. Om du använder ett lösenordslås och är integritetsmedveten kanske den här justeringen inte är för dig, men alla som är ett fan av Androids låsskärm kommer säkerligen att finna JellyLock7 riktigt attraktiv.