iPhone + AI = đŸ”„

Spread the love

AI-verktyg har varit pÄ frammarsch, sÀrskilt ChatGPT, pÄ grund av deras potential.

Det Àr ett revolutionerande verktyg som potentiellt kan ersÀtta det mesta av ditt mÀnskliga arbete, och det Àr ganska exakt.

Oavsett om du vill ha hjÀlp med dina uppgifter, med ditt kontorsarbete, med din matlagning eller nÀstan vad som helst, anger du bara nÄgra uppmaningar, sÄ kommer verktyget omedelbart tillbaka med svaret.

Du kan praktiskt taget frÄga boten vad som helst och förvÀnta dig att fÄ ett svar varje gÄng.

Om du har anvÀnt ChatGPT ett tag nu och undrat om du kunde para ihop den med din iPhones Siri, Àr det fullt möjligt.

LÄt oss ta reda pÄ mer om detta och lÀra oss hur man gör det pÄ rÀtt sÀtt.

Fördelar med att anvÀnda ChatGPT med Siri

Eftersom Siri ocksÄ Àr en AI-teknik, nÀr du kopplar ihop den med ChatGPT, blir den den bÀsta virtuella chatbot-assistenten för dig att överdriva din produktivitet. Det Àr i grunden att kombinera kraften i bÄda dessa tekniker.

HÀr Àr nÄgra fantastiska fördelar med att göra detta:

#1. BÀttre naturlig sprÄkbehandling

Eftersom ChatGPT Àr ett verktyg som följer en avancerad naturlig sprÄkbehandlingsmodell, sÄ kan den enkelt förstÄ och svara pÄ komplexa frÄgor med overklig noggrannhet jÀmfört med andra sÄdana AI-verktyg.

NÀr du kopplar ihop det med Siri kan det förbÀttra Siris förmÄga att förstÄ bÀttre och svara pÄ frÄgor som stÀlls pÄ den.

LÀs ocksÄ: Chatbots gillar ChatGPT för att ha mÀnskliga konversationer

#2. Personliga svar

ChatGPT Àr bra pÄ att plocka upp specifika datamÀngder och skapa personliga svar baserat pÄ olika faktorer, sÄsom anvÀndarbeteende, historik och preferenser.

  Hur man anvĂ€nder Google Lens pĂ„ iPhone eller iPad [2022]

Detta kan hjÀlpa Siri att förbÀttra anvÀndarupplevelsen genom att erbjuda skrÀddarsydda svar pÄ specifika anvÀndares frÄgor.

#3. Mindre tidskrÀvande

Det Àr ett faktum att vi mest anvÀnder AI-verktyg för att spara tid, men visste du att du ytterligare kan minska tiden det tar att fÄ svar frÄn det? NÀr du anvÀnder Siri med ChatGPT kan det hjÀlpa dig att automatisera repetitiva uppgifter, som:

  • SchemalĂ€ggning av möten
  • StĂ€lla in larm
  • StĂ€lla in pĂ„minnelser
  • Skicka meddelanden

Detta slutar till slut att spara sÄ mycket av din tid pÄ en daglig basis.

#4. Utökad kunskapsbas

Genom att kombinera kraften i dessa tvÄ AI-verktyg kommer du att fÄ tillgÄng till en bredare kunskapsbas och ett brett utbud av frÄgor, eftersom bÄda dessa tekniker trÀnas pÄ en stor mÀngd data.

Minimikrav för att integrera ChatGPT med Siri

Innan du fortsÀtter med integrationen mÄste du se till att du har nÄgra av minimikraven avmarkerade. HÀr Àr de du behöver veta om:

  • Ett konto pĂ„ OpenAI
  • SiriGPT genvĂ€g pĂ„ din iPhone
  • OpenAI API-nyckel

OvanstÄende 3 krav Àr tillrÀckligt för att integrera ChatGPT med Siri.

Hur man integrerar ChatGPT med Siri: Steg-för-steg

NÀr vi kommer till huvuddelen av det hÀr inlÀgget, lÄt oss gÄ igenom stegen för att integrera ChatGPT med Siri.

Steg 1: Ladda ner SiriGPT-genvÀgen pÄ din iPhone. NÀr du har laddat ner, fortsÀtt och öppna den och tryck pÄ LÀgg till genvÀg.

Steg 2: GÄ över till platform.openai.com och logga in med dina OpenAI-kontouppgifter. Du bör se en skÀrm som denna efter att ha loggat in.

Steg 3: Tryck pÄ ikonen med 3 linjer.

Steg 4: NÀr menyn expanderar, tryck pÄ din profil. Min sÀger Personligt, sÄ jag kommer att trycka pÄ det.

Steg 5: Tryck pÄ Visa API-nycklar.

Steg 6: Klicka pÄ Skapa ny hemlig nyckel.

Steg 7: Du kommer att se att API-nyckeln har genererats. Tryck pÄ kopieringsikonen och tryck sedan pÄ OK.

  SĂ„ hĂ€r konfigurerar du e-postinstĂ€llningar för iPhone och iPad

Steg 8: Nu mÄste vi lÀgga till API-nyckeln till SiriGPT-genvÀgen. Börja med att öppna genvÀgsappen pÄ din iPhone och hitta sedan SiriGPT-genvÀgen. Tryck pÄ de tre prickarna för att redigera genvÀgen.

Steg 9: Leta efter var det stĂ„r ADD API KEY HÄR. Klistra in API-nyckeln du just kopierade frĂ„n OpenAI i den hĂ€r rutan.

Steg 10: Scrolla ner tills du ser Dictate Text. Under det ser du Aktivera diktering. Tryck pÄ det, vilket bör ta dig till dina instÀllningar för att slÄ pÄ det.

OBS: Om du inte ser alternativet Aktivera diktering, beror det förmodligen pÄ att diktering redan Àr aktiverat för dig.

Steg 11: GÄ tillbaka till SiriGPT-genvÀgen, och du bör se en liten sekretessvarning som ber dig att tillÄta genvÀgsÄtkomst till taligenkÀnning. Tryck pÄ TillÄt sÄ att du kan stÀlla ChatGPT-frÄgor med din röst.

Tryck pÄ SiriGPT-genvÀgen igen; den hÀr gÄngen kan du stÀlla en frÄga med din röst. Voila! Du har framgÄngsrikt integrerat ChatGPT med Siri.

Hur man anvÀnder ChatGPT-integration med Siri

Du kan komma Ät SiriGPT genom att gÄ till genvÀgsappen eller sÀga ett kommando som Hey Siri (följt av genvÀgens namn); i det hÀr fallet skulle det vara SiriGPT.

NÀr genvÀgen Àr aktiv kan du beordra vad som helst med rösten och förvÀnta dig att fÄ svar. Till att börja med, hÀr Àr nÄgra av de mÄnga saker du kan göra efter integrationen:

#1. Be den att ge personliga rekommendationer

Efter integrationen kan du njuta av de blandade funktionerna, och i det hÀr fallet kan Siri anvÀnda ChatGPTS naturliga sprÄkbehandlingsfÀrdigheter för att ge personliga rekommendationer baserat pÄ dina preferenser.

Du kan till exempel sĂ€ga ”Hej Siri, frĂ„ga ChatGPT om en pizzarestaurangrekommendation nĂ€ra mig som Ă€r helt vegetarisk.”

#2. FĂ„ uppmaningar om kreativt skrivande

En vÀldigt cool funktion som uppstÄr efter integrationen, du kan be Siri att be ChatGPT om skrivuppmaningar för att hjÀlpa dig med dina kreativa skrivuppgifter. Det kommer att utnyttja ChatGPT:s sprÄkgenereringsfÀrdigheter.

  Hur man kopierar och sĂ€kerhetskopierar filer till extern lagring pĂ„ iPhone och iPad

#3. Sök hjÀlp med dina lÀxor

Om du Ă€r student kan du söka hjĂ€lp frĂ„n Siri och ChatGPT för att slutföra det mycket snabbare. Du kan till exempel frĂ„ga nĂ„got som ”Hej Siri, be ChatGPT att hjĂ€lpa till med mina mattelĂ€xor.”

Du kan bli riktigt detaljerad genom att nÀmna de exakta frÄgorna/summorna i din lÀrobok sÄ att AI:n kan göra det Ät dig. TÀnk pÄ att endast anvÀnda det för hjÀlp och inte för hela slutförandet av dina lÀxor.

NÀr bÄda teknologierna kombineras Àr möjligheterna stora. Det Àr dock ocksÄ viktigt att notera att svaren som genereras efter integrationen beror pÄ frÄgan eller uppmanar dig att stÀlla.

Kvaliteten pÄ svaret Àr direkt relaterad till kvaliteten pÄ uppmaningen, sÄ för att fÄ det att fungera pÄ bÀsta sÀtt, se till att dina uppmaningar Àr tydliga och koncisa.

Dessutom, om du anvÀnder gratisversionen av ChatGPT, finns det en möjlighet att verktyget inte kommer att vara tillgÀngligt 24/7. För nÀrvarande möter gratisanvÀndare konsekvenserna av hög trafik och anvÀndning av anvÀndare över hela vÀrlden, vilket gör den otillgÀnglig nÀr trafiken Àr hög.

För att hÀva denna grÀns kan du sjÀlvklart vÀlja PRO-versionen av ChatGPT.

Slutord

SÄ lÀnge vi anvÀnder AI för hjÀlp, inspiration och idégenerering Àr det en fantastisk teknik som vi alla borde anvÀnda. Genom att integrera ChatGPT med Siri kan du ta saker till nÀsta nivÄ och göra ditt liv mycket enklare.

Kolla sedan in dessa Chrome-tillÀgg för att fÄ den bÀsta ChatGPT-upplevelsen.