iPhone + AI = 🔥

AI-verktyg har varit på frammarsch, särskilt ChatGPT, på grund av deras potential.

Det är ett revolutionerande verktyg som potentiellt kan ersätta det mesta av ditt mänskliga arbete, och det är ganska exakt.

Oavsett om du vill ha hjälp med dina uppgifter, med ditt kontorsarbete, med din matlagning eller nästan vad som helst, anger du bara några uppmaningar, så kommer verktyget omedelbart tillbaka med svaret.

Du kan praktiskt taget fråga boten vad som helst och förvänta dig att få ett svar varje gång.

Om du har använt ChatGPT ett tag nu och undrat om du kunde para ihop den med din iPhones Siri, är det fullt möjligt.

Låt oss ta reda på mer om detta och lära oss hur man gör det på rätt sätt.

Fördelar med att använda ChatGPT med Siri

Eftersom Siri också är en AI-teknik, när du kopplar ihop den med ChatGPT, blir den den bästa virtuella chatbot-assistenten för dig att överdriva din produktivitet. Det är i grunden att kombinera kraften i båda dessa tekniker.

Här är några fantastiska fördelar med att göra detta:

#1. Bättre naturlig språkbehandling

Eftersom ChatGPT är ett verktyg som följer en avancerad naturlig språkbehandlingsmodell, så kan den enkelt förstå och svara på komplexa frågor med overklig noggrannhet jämfört med andra sådana AI-verktyg.

När du kopplar ihop det med Siri kan det förbättra Siris förmåga att förstå bättre och svara på frågor som ställs på den.

Läs också: Chatbots gillar ChatGPT för att ha mänskliga konversationer

#2. Personliga svar

ChatGPT är bra på att plocka upp specifika datamängder och skapa personliga svar baserat på olika faktorer, såsom användarbeteende, historik och preferenser.

Detta kan hjälpa Siri att förbättra användarupplevelsen genom att erbjuda skräddarsydda svar på specifika användares frågor.

#3. Mindre tidskrävande

Det är ett faktum att vi mest använder AI-verktyg för att spara tid, men visste du att du ytterligare kan minska tiden det tar att få svar från det? När du använder Siri med ChatGPT kan det hjälpa dig att automatisera repetitiva uppgifter, som:

  • Schemaläggning av möten
  • Ställa in larm
  • Ställa in påminnelser
  • Skicka meddelanden

Detta slutar till slut att spara så mycket av din tid på en daglig basis.

#4. Utökad kunskapsbas

Genom att kombinera kraften i dessa två AI-verktyg kommer du att få tillgång till en bredare kunskapsbas och ett brett utbud av frågor, eftersom båda dessa tekniker tränas på en stor mängd data.

Minimikrav för att integrera ChatGPT med Siri

Innan du fortsätter med integrationen måste du se till att du har några av minimikraven avmarkerade. Här är de du behöver veta om:

  • Ett konto på OpenAI
  • SiriGPT genväg på din iPhone
  • OpenAI API-nyckel

Ovanstående 3 krav är tillräckligt för att integrera ChatGPT med Siri.

Hur man integrerar ChatGPT med Siri: Steg-för-steg

När vi kommer till huvuddelen av det här inlägget, låt oss gå igenom stegen för att integrera ChatGPT med Siri.

Steg 1: Ladda ner SiriGPT-genvägen på din iPhone. När du har laddat ner, fortsätt och öppna den och tryck på Lägg till genväg.

Steg 2: Gå över till platform.openai.com och logga in med dina OpenAI-kontouppgifter. Du bör se en skärm som denna efter att ha loggat in.

Steg 3: Tryck på ikonen med 3 linjer.

Steg 4: När menyn expanderar, tryck på din profil. Min säger Personligt, så jag kommer att trycka på det.

Steg 5: Tryck på Visa API-nycklar.

Steg 6: Klicka på Skapa ny hemlig nyckel.

Steg 7: Du kommer att se att API-nyckeln har genererats. Tryck på kopieringsikonen och tryck sedan på OK.

Steg 8: Nu måste vi lägga till API-nyckeln till SiriGPT-genvägen. Börja med att öppna genvägsappen på din iPhone och hitta sedan SiriGPT-genvägen. Tryck på de tre prickarna för att redigera genvägen.

Steg 9: Leta efter var det står ADD API KEY HÄR. Klistra in API-nyckeln du just kopierade från OpenAI i den här rutan.

Steg 10: Scrolla ner tills du ser Dictate Text. Under det ser du Aktivera diktering. Tryck på det, vilket bör ta dig till dina inställningar för att slå på det.

OBS: Om du inte ser alternativet Aktivera diktering, beror det förmodligen på att diktering redan är aktiverat för dig.

Steg 11: Gå tillbaka till SiriGPT-genvägen, och du bör se en liten sekretessvarning som ber dig att tillåta genvägsåtkomst till taligenkänning. Tryck på Tillåt så att du kan ställa ChatGPT-frågor med din röst.

Tryck på SiriGPT-genvägen igen; den här gången kan du ställa en fråga med din röst. Voila! Du har framgångsrikt integrerat ChatGPT med Siri.

Hur man använder ChatGPT-integration med Siri

Du kan komma åt SiriGPT genom att gå till genvägsappen eller säga ett kommando som Hey Siri (följt av genvägens namn); i det här fallet skulle det vara SiriGPT.

När genvägen är aktiv kan du beordra vad som helst med rösten och förvänta dig att få svar. Till att börja med, här är några av de många saker du kan göra efter integrationen:

#1. Be den att ge personliga rekommendationer

Efter integrationen kan du njuta av de blandade funktionerna, och i det här fallet kan Siri använda ChatGPTS naturliga språkbehandlingsfärdigheter för att ge personliga rekommendationer baserat på dina preferenser.

Du kan till exempel säga ”Hej Siri, fråga ChatGPT om en pizzarestaurangrekommendation nära mig som är helt vegetarisk.”

#2. Få uppmaningar om kreativt skrivande

En väldigt cool funktion som uppstår efter integrationen, du kan be Siri att be ChatGPT om skrivuppmaningar för att hjälpa dig med dina kreativa skrivuppgifter. Det kommer att utnyttja ChatGPT:s språkgenereringsfärdigheter.

#3. Sök hjälp med dina läxor

Om du är student kan du söka hjälp från Siri och ChatGPT för att slutföra det mycket snabbare. Du kan till exempel fråga något som ”Hej Siri, be ChatGPT att hjälpa till med mina matteläxor.”

Du kan bli riktigt detaljerad genom att nämna de exakta frågorna/summorna i din lärobok så att AI:n kan göra det åt dig. Tänk på att endast använda det för hjälp och inte för hela slutförandet av dina läxor.

När båda teknologierna kombineras är möjligheterna stora. Det är dock också viktigt att notera att svaren som genereras efter integrationen beror på frågan eller uppmanar dig att ställa.

Kvaliteten på svaret är direkt relaterad till kvaliteten på uppmaningen, så för att få det att fungera på bästa sätt, se till att dina uppmaningar är tydliga och koncisa.

Dessutom, om du använder gratisversionen av ChatGPT, finns det en möjlighet att verktyget inte kommer att vara tillgängligt 24/7. För närvarande möter gratisanvändare konsekvenserna av hög trafik och användning av användare över hela världen, vilket gör den otillgänglig när trafiken är hög.

För att häva denna gräns kan du självklart välja PRO-versionen av ChatGPT.

Slutord

Så länge vi använder AI för hjälp, inspiration och idégenerering är det en fantastisk teknik som vi alla borde använda. Genom att integrera ChatGPT med Siri kan du ta saker till nästa nivå och göra ditt liv mycket enklare.

Kolla sedan in dessa Chrome-tillägg för att få den bästa ChatGPT-upplevelsen.