Ikoner i aktivitetsfältet saknas i Windows 11? Här är 6 enkla korrigeringar!

Spread the love

Windows 11 är ett utmärkt skrivbordsoperativsystem, ingen tvekan om det. Men vissa klassiska Windows-problem dyker upp ganska ofta, och det gör upplevelsen skakande för en genomsnittlig användare. Nyligen fick vi veta att Wi-Fi inte visades i Windows 11 för vissa användare, medan andra tyckte att Start-menyn inte fungerade för dem alls. Nu hör vi om problem med aktivitetsfältsikoner, så vi kommer att förklara hur man åtgärdar problemet med saknade aktivitetsfältikoner på Windows 11 i den här guiden. Vi har inkluderat grundläggande lösningar på avancerade metoder för att återställa aktivitetsfältets ikoner. Så om du också står inför samma problem och aktivitetsfältsikoner saknas på din Windows 11-dator, följ vår guide för att lösa det direkt.

Åtgärda aktivitetsfältsikoner som saknas i Windows 11 Issue (2022)

I den här handledningen har vi lagt till sex enkla metoder för att fixa problemet med saknade aktivitetsfältikoner i Windows 11. Du kan använda en metod som är så enkel som att starta om Utforskaren till extrema metoder som att avinstallera den senaste uppdateringen. Expandera tabellen nedan och flytta till valfri sektion du vill ha.

1. Starta om Utforskaren

Om ikoner i aktivitetsfältet saknas på din Windows 11-dator, bör du starta om Windows Explorer innan du försöker något annat. Det är en av de enklaste lösningarna som kan fixa eventuella problem relaterade till Aktivitetsfältet, Startmenyn eller Action Center. Så låt oss titta på stegen.

1. Tryck först på Windows 11-kortkommandot ”Ctrl + Shift + Esc” för att öppna Aktivitetshanteraren.

2. Här, under avsnittet ”Processer”, scrolla ner och leta efter ”Windows Explorer”. Högerklicka nu på den och välj ”Starta om”.

3. Alla öppna fönster, aktivitetsfältet och skrivbordet försvinner för en sekund, och sedan kommer allt att dyka upp nästan omedelbart. Den här gången ska även aktivitetsfältets ikoner dyka upp och fungera som avsett.

  Fixa AMD Radeon WattMan Crash på Windows 10

4. Om aktivitetsfältets ikoner fortfarande saknas startar du om datorn. Se till att starta om systemet istället för att stänga av datorn och sedan slå på den. Aktivitetsfältets ikoner bör återställas efter omstarten.

2. Ta bort filen IconCache.db

Som namnet antyder är filen ”IconCache.db” ansvarig för att hantera alla ikoner på Windows 11-datorer. Men om filen är skadad på grund av några okända problem, kan du sluta med några ikoner i Windows 11 Aktivitetsfältet. Så den enkla lösningen är att ta bort filen så att Windows återskapar ikoncachen från början. Låt oss se hur det fungerar:

1. Använd genvägen ”Windows + R” för att öppna Kör-prompten. Skriv nu %localappdata% i textfältet och tryck på Enter.

2. Under den här mappen, aktivera dolda filer och mappar på din Windows 11-dator. För att göra det, klicka på ”Visa” i den övre menyraden och välj Visa -> Dolda objekt.

3. Scrolla nu nedåt och leta efter filen ”IconCache.db”. Högerklicka på filen och ta bort den från din dator. Och det är allt.

4. När du har tagit bort filen startar du om din Windows 11-dator. Aktivitetsfältets ikoner bör nu visas på din dator.

3. Ta bort aktivitetsfältets ikoner

Ett annat sätt att fixa aktivitetsfältsikonerna som saknas på Windows 11-datorer är att ta bort aktivitetsfältets ikoner genom en rad kommandon som körs av en batchfil. Så här gör du.

1. Öppna Anteckningar på din dator och klistra in hela kommandot nedan. Det tar i princip bort ikonerna från aktivitetsfältet och tar bort den relevanta registerposten. Efter det avslutar den Windows Explorer-processen och startar om den automatiskt.

DEL /F /S /Q /A "%AppData%MicrosoftInternet ExplorerQuick LaunchUser PinnedTaskBar*"
REG DELETE HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerTaskband /F
taskkill /f /im explorer.exe
start explorer.exe

2. Klicka nu på ”Arkiv” i toppmenyn på Anteckningar och välj ”Spara som”.

3. Välj här ”Alla filer” från rullgardinsmenyn ”Spara som typ” och ge den ett filnamn. Till exempel använde jag filnamnet – ”Taskbar”. Lägg sedan till .bat i slutet av filnamnet för att skapa en batchfil. Klicka slutligen på ”Spara”.

  Fixa Microsoft Error 0x80070032 i Windows 10

4. Gå nu till mappen där du sparade batchfilen. Högerklicka på den och välj ”Kör som administratör”.

5. Ett kommandotolksfönster öppnas och inom några sekunder bör aktivitetsfältets ikoner börja visas på din Windows 11-dator. Om problemet kvarstår, försök att starta om datorn.

4. Aktivera och inaktivera alternativet ”Dölj aktivitetsfältet”.

Om aktivitetsfältets ikoner fortfarande saknas på din Windows 11-dator kan du behöva leka med vissa aktivitetsfältsinställningar för att återaktivera ikonerna och få dem att fungera igen. Så här gör du.

1. Tryck på ”Windows + I” för att öppna Windows-inställningar. Gå här till menyn ”Personalisering” från det vänstra sidofältet och klicka på ”Aktivitetsfältet” i den högra rutan.

2. Klicka sedan på ”aktivitetsfältets beteenden” längst ned för att expandera den.

3. Efter det, markera kryssrutan bredvid ”Dölj aktivitetsfältet automatiskt”. Efter några sekunder, avaktivera kryssrutan och se om ikonerna dyker upp igen i Aktivitetsfältet. Om de inte gör det, prova en annan metod på den här listan.

5. Ta bort Windows Iris Service

I september 2021 identifierade Microsoft ett problem som resulterade i att aktivitetsfältsikoner försvann på Windows 11-datorer. Boven var tjänsten Iris, som i allmänhet hanterar bakgrundsbilder för Windows Spotlight och förslag på låsskärm. Så om du har drabbats av samma bugg är det så här du kan fixa problemet med saknade ikoner i Aktivitetsfältet i Windows 11.

1. Tryck på Windows-tangenten för att öppna Start-menyn och sök efter ”CMD”. Kommandotolken visas överst i sökresultaten. I den högra rutan klickar du på ”Kör som administratör”.

2. Innan du kör kommandot, se till att spara allt ditt arbete innan du kör kommandot eftersom det automatiskt startar om din dator. Gå nu vidare och klistra in kommandot nedan och tryck på Enter. För din information tar kommandot i princip bort den Iris-relaterade registerposten och startar om datorn.

reg delete HKCUSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionIrisService /f && shutdown -r -t 0

3. Efter att ha loggat in bör du nu se aktivitetsfältets ikoner på din Windows 11-dator och kunna klicka på dem för att komma åt program och filer efter önskemål.

  [FIXED] Kernel Mode Heap Corruption Error på Windows 10

6. Avinstallera den senaste uppdateringen av Windows 11

Om aktivitetsfältets ikoner saknas efter en nyligen uppdaterad Windows 11, föreslår jag att du avinstallerar uppdateringen som en sista utväg. Detta kommer definitivt att lösa problemet för dig. Oroa dig inte, den här processen kommer inte att radera några av dina filer eller ångra några ändringar som gjorts i filer och mappar. På det sättet, låt oss börja.

1. Tryck på ”Windows + I” för att öppna appen Inställningar. Här, navigera till menyn ”Windows Update” från det vänstra sidofältet och klicka på ”Uppdatera historik” i den högra rutan.

2. Scrolla nu ner till botten och klicka på alternativet ”Avinstallera uppdateringar”.

3. Leta här efter den senaste Windows 11-uppdateringen och klicka på ”Avinstallera” bredvid den.

4. Följ instruktionerna på skärmen och låt din dator avinstallera den senaste Windows-uppdateringen. Efter omstarten bör aktivitetsfältets ikoner återställas på din dator.

Återställ aktivitetsfältets ikoner i Windows 11

Så det här är de sex säkra sätten att fixa problemet med saknade aktivitetsfältsikoner på Windows 11-datorer. Vi har nämnt både grundläggande och avancerade metoder så att du inte behöver installera om Windows 11 för att få tillbaka ikonerna i aktivitetsfältet. Det är ungefär det för den här guiden. Om du vill aktivera Aktivitetsfältet Overflow på Windows 11, gå till vår länkade guide. Och för att anpassa aktivitetsfältet på Windows 11, har vi en uttömmande handledning för det också. Slutligen, om du har några frågor, låt oss veta i kommentarsfältet nedan.