Hur Web Unlocker stärker din dataextraktionsresa

Webblåsare är avancerade webbskrapor som är effektiva på att samla in data från olika webbplatser och kommer med moderna funktioner som hjälper dig att förbättra din verksamhet.

Affärsdata är en viktig ingång för att hitta värdefulla insikter och möjligheter för tillväxt.

Att extrahera data från webben är nödvändigt för att marknadsföra effektivt, vilket är vad du kan uppnå med webblåsare. Och om du utför webbskrapning manuellt skulle det ta mycket tid och resurser.

Att använda en webbupplåsare kan inte bara förbättra effektiviteten, produktiviteten och noggrannheten utan också vägleda ditt företag mot framgång genom att automatisera uppgifter för att extrahera uppgifter.

I den här artikeln kommer jag att diskutera vikten av webbskrapning och hur en webblåsare hjälper till med effektiv datautvinning.

Vad är webbskrapning?

Webbskrapning är en enkel och kraftfull process för att automatiskt samla in strukturerad data från webbplatser. Till skillnad från att extrahera data manuellt genom att spendera mer tid, använder webbskrapning smarta automatiseringstekniker för att samla in miljoner, till och med miljarder data från webben.

De flesta data du får från internet är i HTML-format på ett ostrukturerat sätt. Genom webbskrapning kan du extrahera data och sedan konvertera den till strukturerad data lagrad i en databas eller ett kalkylblad. Detta kommer att användas vidare i olika applikationer för att förstå strategin och göra din egen.

Många företag och privatpersoner använder webbskrapning för att extrahera information som är tillgänglig offentligt på webbplatser för att generera insikter och fatta intelligenta beslut. Några av de huvudsakliga användningsfallen för webbskrapning inkluderar konkurrentanalys, prisintelligens och övervakning, marknadsundersökningar, nyhetsövervakning och generering av leads.

Utmaningar med webbskrapning

Även om webbskrapning är en viktig teknik för att extrahera och samla in specifik data, har den vissa utmaningar.

Bots

Webbplatser kan välja om de vill tillåta web scapers bots för skrapningsändamål eller inte. Det finns många webbplatser som inte tillåter webbskrapningsprocessen eftersom bots för det mesta dränerar serverresurser medan de skrapar data från webbplatsen. Således påverkar det indirekt webbplatsens prestanda.

Frekventa strukturella förändringar

För att upprätthålla goda framsteg i UI/UX och lägga till fler funktioner genomgår webbplatser strukturella förändringar regelbundet. Webbskrapor är skrivna specifikt med hänsyn till webbsidans kodelement vid installationstillfället. Frekventa förändringar komplicerar saker, vilket ger skrapor en slags svår tid.

Även om varje strukturell förändring inte påverkar installationen, kan vissa leda till dataförlust. Det är också svårt för webbskrapor att behålla en flik med ändringar som förblir aktiva när en användare extraherar data.

Captchas

Det primära målet med captchas är att skilja mellan människor och bots genom att visa någon form av logiska problem. Så det grundläggande jobbet är att hålla oönskad spam borta. I närvaro av en captcha fungerar inte grundläggande skript som används av skrapor.

Förbud

När en webbskraparbot skickar parallella förfrågningar flera gånger eller onaturligt gör ett stort antal förfrågningar, finns det en chans att boten korsar den tunna gränsen mellan oetisk och etisk webbskrapa och blir flaggad. Webskrapa måste vara smart nog att stöta på sådana problem genom att hålla sig på rätt sida av skrapningsreglerna och uppnå vad de vill.

Dataskrapning i realtid

Dataskrapning i realtid är viktigt för många företag för att få avgörande insikter och fatta bättre beslut. Från fluktuerande aktiekurser till ändrade produktpriser hjälper dataskrapning att få kapital till ditt företag.

Att skaffa stora datamängder är overhead och att fatta beslut baserat på dessa data kan vara en utmaning. Således använder realtidswebbskrapor REST API för att övervaka dynamisk data tillgänglig och skrapa den. Men det är fortfarande en utmaning. Slarvig dataskrotning kan orsaka skada på sajten och internet och påverka ditt företag negativt.

Honeypot fällor

Webbplatsägare sätter en honeypot-fälla på sidor för att fånga parsers. Fällor kan vara länkar som analyserare kan se men som vanliga människor inte kan. När en parser hamnar i fällan använder webbplatsen informationen den tar emot för att blockera scraper-robotarna.

Inloggningskrav

Ibland behöver man logga in på sidan för att få informationen. När du skickar dina inloggningsuppgifter kommer webbläsaren att lägga till ett cookievärde till dina förfrågningar som körs på en annan webbplats. Genom detta kan webbplatsen veta att du är samma person som loggat in tidigare och kan blockera dig.

Hur kan Web Unlocker hjälpa?

En webbupplåsare är en avancerad version av webbskrapa. Det hjälper digitala marknadsförare, dataanalytiker och internetforskare att komma åt webbplatser (även blockerade) för sina forskningsändamål. Det låser upp hela internet åt dig, kringgår blockeringar, banor, captchas och begränsningar samtidigt som webbskrapningsprocessen automatiseras.

Att komma åt offentliga uppgifter är lagligt enligt olika regler. Och webblåset utvecklades som en lösning för att låsa upp skrapningsvägen. Med en webblåsare behöver du bara skicka förfrågningar utan att oroa dig för några fällor eller block.

En webblåsare möjliggör följande:

 • Den använder automatiskt en IP-adress för bostäder eller en proxy för datacenter för att kringgå botdetekteringssystem
 • Låter dig framstå som en vanlig användare av webbplatser
 • Löser inloggningsproblem
 • Får åtkomst till lokaliserat innehåll över hela världen
 • Räddar dig från fällor
 • Hanterar IP-rotationshantering i hela cykeln
 • Anpassar fingeravtryck i realtid
 • Låser upp och löser captcha-relaterade problem
 • Åtkomst till geo-begränsade webbplatser för utvinning av data
 • Justerar sig själv för att förbli oupptäckt
 • Maskininlärningsalgoritmerna i Web Unlocker gör datautvinning enklare
 • Det låter dig använda funktionen Scraping APIs.
 • Du kan förbli oupptäckbar med hjälp av ett utökat arkiv med webbläsarcookies, emulerade enheter och HTTP-huvudförfrågningar
 • Du kan göra obegränsade förfrågningar för att få den data du behöver

Hur fungerar en Web Unlocker?

För att extrahera de nödvändiga uppgifterna är det nödvändigt att specificera det så att en webblåsare extraherar data exakt och snabbt.

Om du till exempel vill ha en lista över juicepressar som är tillgängliga på en shoppingsajt, inte kundrecensioner, kan du ange ditt krav på att bara få listan över juicepressar.

När en webblåsare skrapar en webbplats tillhandahålls webbadresserna först. Den laddar HTML-koder för liknande webbplatser. En avancerad skrapa kan till och med extrahera alla Javascript- och CSS-element. Därefter konverterar skrapan data i HTML-koden till ett enkelt och begripligt format.

Källa: Quora

Oftast är utdataformatet i form av en CSV-fil eller Excel-kalkylblad. Data kan också lagras i andra format, inklusive en JSON-fil.

Webbskrapning består av två delar:

 • Sökroboten är en AI-algoritm som surfar på internet för att söka efter särskild information som krävs av länkarna på webben.
 • En skrapa är ett specifikt verktyg utformat för att samla in data från webbplatsen. Designen varierar med hänsyn till komplexiteten och omfattningen av ditt projekt.

På så sätt kan den extrahera data exakt och snabbt.

Vikten av en Web Unlocker

Oavsett om du är ny eller växer, hjälper dataextraktion dig att öka din affärstillväxt med 10 gånger. Det finns många anledningar till att utvecklare, analytiker och företag älskar att använda en webblåsare över självhanterade proxyservrar och captcha-hantering när det gäller funktioner och möjligheter. Låt oss ta reda på hur webbskrapning med en webbupplåsare gynnar företag.

Förenkla dataextraktion

Med modern teknik som webblåsare kan du förenkla processen för datautvinning. Det gör det möjligt för vem som helst att enkelt extrahera data i stor skala. Dessutom kan du komma åt bots som låter dig samla in data i vilken skala som helst.

Innovation med blixtens hastighet

Genomsökning och skrapning gör att företag kan förnya sig och skapa nya produkter snabbare. Många företag växer genom att samla in och använda data från flera källor. Med webbskrapning kan du förbättra ditt värdeerbjudande. Dessutom hjälper det dig att testa och genomföra nya idéer med extraherade data från webbplatser.

Generering av leads

Med hjälp av en webblåsare kan du enkelt komma åt konkurrenters affärsdata. Detta hjälper dig också att bygga automatiserade försäljningsmaskiner. Du kan söka och sammanställa data beroende på vilken kvalitet och noggrannhetsnivå du behöver. När du har den nödvändiga informationen kan du generera leads och behålla tillväxten.

Marketing Automation

Dataskrapning är direkt kopplad till marketing automation. Låt oss säga att du ser din konkurrents profil på Instagram med över 18 000 följare. Men om din produkt är bättre och användarna får veta om den kan de enkelt byta. För detta behöver du bättre marknadsföring.

För att göra det kan du skrapa data som innehåller följarlistan och följa och DM dem. Du kan också göra detta på Twitter, Facebook, etc. Dessutom kan du göra detsamma för konkurrerande webbplatser. Detta hjälper dig att växa snabbare på marknaden, veta vad din kund behöver och ge dem exakt vad de vill ha.

Varumärkesövervakning

Det grundläggande steget som de flesta kunder följer är att kontrollera recensioner innan de köper. Företag måste rekommendera produkter efter deras behov och få dem att tro att de gör rätt val. Med en webblåsare kan du förstå dina kunder och erbjuda bättre erbjudanden.

Dessutom kan du övervaka sociala nätverk och kombinera dem med sentimentanalys för att snabbt svara på och belöna användare.

Marknadsanalys

Kvalitet framför kvantitet är det som betyder mest i dagens konkurrensutsatta värld. Istället för stora datamängder behöver du smart data.

Om du till exempel säljer reservdelar till maskiner måste du ange syftet med att köpa delarna. Här behöver du bara samla in data från specifika webbplatser som också distribuerar sådana reservdelar.

Nu är det din tur att förbättra försäljningen med hjälp av den data du har extraherat. Detta hjälper dig att analysera marknaden ganska bra och öka din försäljning.

Arbetar med Machine Learning och Deep Learning

Du behöver en stor datamängd för att träna dina maskiner att bygga en modell enligt inmatningen. Data är din primära indata när du vill att din maskin ska göra jobbet.

Oavsett om du vill förutsäga börsen eller strategin för dina konkurrerande produkters försäljning, är att extrahera data från webbplatserna genom att använda ML och DL och specificera din anledning ett bra steg mot framgång.

SEO

SEO-experter använder olika verktyg för att hitta rätt sökord för innehållet. Det blir enklare med dataextrahering med en webblåsare. SEO-experter utför datautvinning om din konkurrents SEO-ansträngningar för att veta hur deras innehåll presterar. Detta hjälper dig också att förstå vilka förändringar du måste åstadkomma för att förbättra din SEO.

End-to-end-testning

Om du är en utvecklare hjälper det att extrahera data från olika källor att förbättra dina testinsatser och spara tid i processer som inte ger resultat.

Webbupplåsare

Här är några av de bästa webblåsarna som du kan använda och börja extrahera nödvändiga data.

#1. Ljusa data

Bright Data erbjuder ett webblåsningsverktyg som låter dig övervinna webbplatsblockeringar i realtid. Den automatiska webblåsaren hanterar webbläsaranvändaragenter, captcha-lösning och cookies. Det skrapar också data från målwebbplatser konsekvent med hjälp av IP-adressrotation.

Så här använder du den här webbupplåsaren:

 • Välj bara den webbplats som du vill låsa upp
 • Gör en enkel proxyförfrågan tillsammans med webbplatsens URL, och
 • Få den information du söker

Med Bright Datas Web Unlocker kommer du inte att blockeras igen. Det utvecklar nya metoder automatiskt för att hålla webbplatser öppna för datautvinning hela tiden. Den hanterar också IP-användningshastigheter så att du aldrig ber om någon mängd data från en IP. Dessutom emulerar den enheterna som servrarna vill se.

Du kommer att få automatisk användaremulering. Detta inkluderar att klicka på riktade länkar till hemsidan, göra mänskliga musrörelser och mer. Web Unlocker ser till att målwebbplatsen ser att du kommer från en populär webbplats. Dessutom identifierar den honungskrukor och undviker fällan.

#2. Oxylab

Få blockfri dataskrapning i stor skala med Oxylabs Web Unblocker och få tillgång till offentlig data från svåra webbplatser genom att endast betala för framgångsrik datautvinning. Du kommer att få ML-driven hantering av proxyservrar, fingeravtryck i dynamisk webbläsare, funktionalitet för automatiskt försök igen och ML-driven svarsigenkänning.

Oxylabs säkerställer att din IP-adress aldrig blockeras igen med en AI-driven proxylösning. Den kringgår anti-bot-system med en hög framgångsfrekvens och sparar resurser. Dess dynamiska fingeravtryck låter dig se innehåll som en riktig användare.

Oxylabs Web Unblocker väljer rätt cookies, rubriker, JavaScript-rendering och mer åt dig så att du kan få tillförlitliga resultat och mänskligt surfande och aldrig möta några captcha-relaterade problem. Oavsett var du befinner dig kan du komma åt lokaliserat innehåll var som helst på jorden.

Du hittar mer än 102 miljoner etiskt genererade proxypooler. Det låter dig samla in offentlig information utan krångel. Dessutom får du sessionskontroll, en bekväm instrumentpanel, enkel skalning, JavaScript-rendering och mer.

Slutsats

Webbskrapning är fördelaktigt för företag att samla in viktig affärsdata och använda den för att förbättra sin verksamhet. Manuell webbskrapning är tråkig och tidskrävande, vilket är anledningen till att moderna organisationer använder webbskrapningsverktyg för att automatisera dataextraktionsuppgifter.

Men webbskrapningsverktyg kommer också med vissa utmaningar i takt med att tekniken går framåt, och webbplatser tar reda på hur man upptäcker och blockerar mindre kraftfulla webbskrapor. Till detta kan en webblåsare hjälpa eftersom det är en avancerad form av en webbskrapa som kan kringgå restriktioner, blockeringar och banor. Det kommer att bidra till att förbättra effektiviteten och effektiviteten av webbskrapningsprocesser.

Så om du letar efter ett kraftfullt webbskrapningsverktyg, överväg att använda en webblåsare. Ovannämnda är några av de bästa webblåsarna som finns på marknaden som du kan välja baserat på dina affärskrav.

Du kan också utforska några bästa sociala medier-skrapor för att extrahera värdefull data.