Hur VR-träning på jobbet kan öka dina färdigheter och ditt självförtroende

Många företag ser nu VR-utbildning som ett effektivt och billigare sätt att hjälpa sina anställda avancera på arbetsplatsen. Arbetare runt om i världen använder specialiserade VR-program för att förbättra sina färdigheter.

Låt oss utforska de viktigaste fördelarna med att implementera VR-utbildning på arbetsplatsen. Om de har resonans hos dig som arbetstagare eller arbetsgivare, börja leta efter en lämplig leverantör.

1. Virtuell praktisk träning

Säg att du behöver öka ditt aktiva lyssnande eller förmåga att kommunicera tydligt. Ett VR-program för mjuka färdigheter kommer att sätta dig i en simulering, där du kan träna på att prata och lyssna på virtuella människor.

Tillgängliga simuleringar kan också innehålla svårare situationer. Pixo VR:s mjuka färdighetsträningtill exempel kan hjälpa dig med könsinkludering och identitet, förstå och lösa konflikter och motverka mobbning och trakasserier.

Du får lära dig om alla dessa problem genom ett headset, till skillnad från traditionell klassrumsbaserad träning. Simuleringar kan vara mycket realistiska och inte mindre pedagogiska än standardträning. Som sagt, att öva på det du lärt dig med riktiga människor ger djup till din förståelse av varje social situation.

2. Uppslukande träning som motstår distraktioner

När det gäller att mäta effektiviteten av virtuell verklighet för att träna mjuka färdigheter, PwC:s studie 2020 avslöjade mycket efter att anställda fick genomgå klassrums-, e-learning- och v-learning-sessioner.

V-elever visade den högsta nivån av känslomässigt engagemang med utbildningsinnehållet. Jämfört med klassrum och e-lärare var det 3,75 respektive 2,3 gånger större. Den uppslukande karaktären hos VR-träning påverkar detta sammanhang i stor utsträckning.

Tänk på den livfulla audiovisuella upplevelsen som ett headset drar dig till. Kombinera det med ett program som får dig att fokusera på uppgiften, oavsett om det är att förbereda sig för intervjuer eller lära dig att samordna ett team, och du slutar med en superengagerande simulering utan distraktioner.

Om VR-plattformar kan utbilda kirurger i realistiska miljöer och heuristisk teknik, kan du förvänta dig fantastiska resultat från träningsprogram för mjuka färdigheter.

3. Ett säkert virtuellt utrymme för att lära dig och förbättra dina färdigheter

Utöver sin praktiska och uppslukande karaktär, eliminerar VR-träning obehag och potentiella faror som är förknippade med personlig träning för vissa färdigheter.

Detta kan vara mer användbart för läkare, piloter eller poliser, men det finns färdigheter som kontorsanställda behöver träna lika mycket, helst i ett utrymme som är säkert och fritt från dömande.

Exempel inkluderar första hjälpen, brandsäkerhet och till och med självförsvar. Mjukare frågor, som att motverka argument, diskriminering och trakasserier på arbetsplatsen, är lika viktiga.

För att sätta saken i perspektiv var bland PwC:s resultat att tre fjärdedelar av dess VR-deltagare blev förvånade över att upptäcka att de var mindre inkluderande än de trodde.

Den här typen av självförverkligande är ett resultat av fokus och säkerhet som VR-träning ger, vilket sedan gör det möjligt för användaren att öppna sina sinnen, ta till sig mer information och bli mer självsäker.

Det enda hälso- och säkerhetsproblemet att tänka på är att VR-headset inte ska användas under långa perioder. Det är viktigt att ta pauser för att vila ögon, öron, nacke och armar. Stretchövningar är också en bra idé.

4. VR-simuleringar är möjligheter att göra och lära av misstag

Något annat som gör virtuell verklighet säker att använda som träningsverktyg är att du kan göra misstag och bara börja om – inga skador eller återverkningar förutom förlorad tid.

Dessutom kan simuleringar upplysa dig om vad som händer om en situation går fel. Om du är tillräckligt nedsänkt kan upplevelsen ge dig extra incitament att träna bra, om så bara för att undvika samma misstag och konsekvenser i verkligheten.

När du utvecklas med din VR-träning kan du hålla reda på de scenarier du kämpat med, såväl som dina prestationer. Vissa plattformar är designade för att undervisa så naturligt som möjligt och hjälpa dig att växa som person.

De inlärningsramverk för Bodyswaps, till exempel, använder personliga, viscerala upplevelser för att utlösa självreflektion och känslomässig resonans. Samtidigt ger det feedback när du övar med fler och mer komplexa simuleringar. AI-baserad datainsamling spelar en stor roll i detta eftersom den bedömer ditt beteende, bra och dåligt, för att ge dig råd och träna bättre.

5. Träna var som helst med virtuell verklighet

VR-träning på arbetsplatsen betyder inte att du måste vara på kontoret för att använda ett headset och lära dig nya färdigheter. Beroende på vad din arbetsgivare kan ta emot är det möjligt att träna på en VR-plattform från en avlägsen plats.

Så länge du har ett kompatibelt headset och en bra internetuppkoppling kan du komma åt företagets träningsprogram var och när du vill.

För att effektivisera din träningsupplevelse, titta på lösningar som att förvandla Oculus Quest 2 till ett Windows PC-headset och till och med budget-VR-headset som fungerar lika bra som dyrare modeller.

6. VR-träning kan vara billigare

Om du är en del av en betydande arbetsstyrka som behöver öka och underhålla sina färdigheter regelbundet, kan virtuell verklighet för utbildning av anställda vara det mest kostnadseffektiva alternativet.

De PwC-studie bekräftat att v-learning i stor skala är billigare. För att vara exakt var det vid 3 000 elever som VR-utbildningen blev 52 % billigare än klassrumspass.

Det faktum att v-studenter genomförde sina program fyra gånger snabbare än de andra grupperna var nyckeln. Men det handlar också om att inte behöva betala för utbildare, lokaler, läromedel och så vidare. Allt du behöver kan programmeras in i VR-plattformen, redo för alla att använda på sin fritid.

Små företag kanske inte drar lika mycket nytta av kostnaden. Låg konsumentefterfrågan och komplex design bidrar till orsakerna till att VR-headset är dyra. Så om ditt företags ekonomi och praktikanter inte räcker till för att prislappen ska bli acceptabel, kan traditionella träningsmetoder vara det bästa alternativet.

VR-utbildning är praktisk och lärorik, om den fortfarande är felaktig

Det finns begränsningar för att använda virtuell verklighet för att öka dina färdigheter och ditt självförtroende på arbetsplatsen. Förutom att headset och deras teknik är ganska dyra kan du inte använda dem länge och du behöver erfarenheter från verkligheten för att förstå VR-lektionerna fullt ut.

Trots det är VR-utbildning framtiden för avancemang på arbetsplatsen. Om du har tillgång till relevanta plattformar, oavsett om du är på distans eller internt, kan du förvänta dig mycket uppslukande och praktiska simuleringar som förbereder dig för en rad olika situationer.