Hur tjänar man pengar på Instagram? Topp 10 sätt som diskuteras –

Internet brinner för att generera flera inkomstströmmar, passiv inkomst och sidostjat. Tänk om vi berättade för dig alla de timmarna på dina favorit sociala medier—Instagram—kan hjälpa dig tjäna lite pengar?

För närvarande är Instagram en av de fyra mest använda sociala medieplattformarna, med totalt 4,25 miljarder besök varje månad. Det råkar också vara den mest nedladdade appen i världen. Denna statistik som delas i rapporten Digital Trends, Hootsuite, pekar mot en sak: Instagram är en fantastisk app för att sälja, partnerskap och generera inkomster.

Från att sälja dina varor till att skapa varumärkesinnehåll till att tjäna hjulbonusar, det finns många sätt att tjäna på Instagram. Och detta inkluderar inte bara passiv inkomst.

Låt oss ta dig igenom de mest beprövade sätten att tjäna pengar på Instagram med exklusiv insikt i bonusar och prenumerationsbaserade inkomster från Instagram:

Partner med varumärken

Om du har en bra räckvidd, en skaparprofil eller BOI (Born on Instagram)-status kan du samarbeta med varumärken för att tjäna bra pengar.

Influencermarknadsföring är på frammarsch. Varumärken kommer att betala dig för att marknadsföra sina produkter på ditt Instagram-handtag. Hur enkelt det än låter, att få varumärken att arbeta med dig kan verka som en uppgift när du är ny och börjar.

När du väl är en välkänd influencer med starkt engagemang kommer varumärken att nå ut till dig. Men när du börjar kan du nå ut till varumärken direkt via e-post eller Instagram och berätta för dem varför du passar bra.

Du kan också bli listad på en influencer-marknadsplats eller till och med Instagrams egen influencer-marknadsplats för att öka dina chanser att hittas. När det kommer till innehållet du lägger upp, definiera en nisch du är intresserad av.

Lär dig vem din publik är, vilken tid de är mest aktiva och vilken typ av innehåll de gillar. Använd Instagram-insikter för att få en tydlig uppfattning om detta.

Inlägg som har sponsrats kommer att ha en sponsrad/betald partnerskapstagg på sig – du måste gå vidare och välja detta medan du laddar upp ditt inlägg.

Gå live och tjäna med märken

Instagram live verkar verkligen dra igång! Instagram rekommenderar kreatörer att gå live minst en gång i veckan för att engagera sig med sin publik i realtid.

Instagram är endast tillgängligt för företags- och skaparkonton och i endast utvalda delar av världen, och låter dig aktivera märken och tjäna genom dem.

Ställ in ditt utbetalningskonto, bekanta dig med Instagrams policy för intäktsgenerering för innehåll och gå live. När du är live trycker du på märken för att aktivera dem. Detta ger dig en chans att tjäna pengar på innehållet du skapar medan dina tittare betalar en viss summa för att få extra erkännande.

Dina tittare kan köpa flera märken i en enda livesession och de kan välja dessa alternativ: 0,99 USD, 1,99 USD och 4,99 USD i steg. Tittare som köper märken kommer att ha ett blått hjärta bredvid sig – ge dem en shout-out för att uppmuntra fler fans att köpa dina märken.

Du kan se det totala antalet köpta märken och dina totala intäkter under live; för detaljerad insikt kan du trycka på Visa under livet. När din livesession har avslutats kan du spåra alla märken från din professionella instrumentpanel.

Gör affiliate-marknadsföring

Även om Meta brukade ha sitt affiliate-marknadsföringsprogram, kommer det inte att vara tillgängligt efter den 30 juni 2023.

Eftersom de flesta företag vill marknadsföra sina produkter på sociala medier, letar de ständigt efter mikroinfluencers som hjälper till att dela ordet med deras community. Om du har ett starkt engagemang kan det vara dags att gå med i något av de populära affiliateprogrammen.

När du går med i dessa program måste du dela produktlänkar via inlägg och rullar. För varje köp som görs via den länken tjänar du en provision eller en procentsats.

Om du är ny och undrar var du ska leta, börja med Amazon Associates, eBay Partner Network och GoDaddy.

Skapa en Instagram-butik

Ett annat säkert sätt att tjäna bra pengar på Instagram är att starta en butik. Tänk på att driva en webbutik, bara att du slipper besväret med att vara värd för din butik.

Det finns många småföretag som verkar ha tagit upp denna trend. Vissa stora företag har också börjat sälja via Instagram utöver deras hemsida och tredjepartsappar som Amazon och eBay.

För att skapa en butik måste du byta till ett företagskonto, ansluta din Facebook-sida, ladda upp en relevant produktkatalog och slutföra en kontogranskning, och du är igång. Ta också reda på den bästa tiden att lägga upp på Instagram och låt det påverka din försäljning positivt!

Faktum är att du kan använda Instagram för att driva trafik till din webbplats och hjälpa till med din organiska räckvidd. Du kan också boosta dina inlägg och skapa annonser för att nå fler av din målgrupp.

Bli en Instagramcoach

Populariteten för Instagram-coacher har skjutit i höjden de senaste två åren. Nu är du säker på att lätt hitta tränare. Vissa kommer att hjälpa dig att förstå personlig ekonomi, medan någon annan låter dig skala ditt lilla företag.

Och ändå kan någon annan lära dig hur du behärskar en avgörande färdighet och kommer igång på arbetsmarknaden.

Från personlig träning till personligt varumärke, du hittar olika coacher som kan hjälpa dig på din resa. Om du är bra på något och har en känsla för undervisning, varför inte prova det?

Du kan sätta upp en kurs och be folk att köpa den; du kan hitta olika vägar för att sälja dina tjänster och tjäna pengar. Men du måste vara konsekvent!

Sälj kurser

Du kanske tror att vi bara nämnde detta tidigare, men vi berörde det bara som en av de extra tjänsterna som erbjuds av coacher för sociala medier.

Att sälja onlinekurser som definierar och förenklar komplicerade kompetenser och utvecklingsområden kan vara ett praktiskt sätt att tjäna pengar på plattformen.

Coaching kan vara mestadels live, medan kurser innehåller en lista med inspelat material i olika format för att hjälpa dina adepter/studenter att lära sig i sin egen takt.

Du kan använda andra plattformar för att skapa multimediakurser och marknadsföra det på Instagram! Bom, du är redo att sälja.

Sälj foton eller digitalt innehåll

Instagram har alltid varit en väldigt visuell plattform. Med tillägget av rullar har allt blivit den estetiska faktorn. Instagram Insights kan hjälpa dig att förstå vilket innehåll som fungerar bra och vilket som inte gör det.

Utnyttja denna möjlighet och sälj foton, digital grafik och illustrationer via Instagram. Du kan sälja foton och videor till andra företag inom rese-, matbloggnings- och modesektorerna.

Du kan sälja dina illustrationer och ta skräddarsydda beställningar om du är en designer. Dessutom, om du redan har en portfölj kan du använda Instagram för att ge den en boost och driva trafik till ditt arbete så att företag och privatpersoner investerar i dina tjänster.

Skapa en funktionskontosida

Om du vill undvika att skapa innehåll på egen hand, kan du fortfarande försörja dig på att presentera andras innehåll (med vederbörlig kredit, förstås) och tjäna pengar på det på lång sikt.

Starta ett Instagram-funktionskonto där du visar bra arbete eller bra produkter inom en specifik nisch. Det är viktigt att nischa ner så att du kan attrahera en målgrupp som faktiskt konverterar.

När du väl är populär och har en uppsättning följare kan du fortsätta att erbjuda betalplatser till företag, företag och till och med privatpersoner. Du kan hjälpa dem att sälja sina tjänster och ta ut en provision för varje konsument som besöker din sida.

Tjäna hjulbonusar från Instagram

För detta måste du vara registrerad på Instagrams skaparprogram, som går under namnet Born on Instagram eller BOI. Om du gör bra innehåll som Instagrams algoritmer och publiken älskar, får du bonusar från Instagram.

Ja det stämmer! Du kan komma åt detta i din professionella instrumentpanel när du byter till ett professionellt Instagram-konto.

Reels Surprise är ett program genom vilket kreatörer kan tjäna upp till $20 000 för att skapa innehåll som deras community älskar, tycker om och engagerar sig i.

Detta är för närvarande i praktiken för kreatörer i USA. Du måste vara kvalificerad och i linje med intäktspolicyn för partner på Instagram. Instagram har för närvarande upp till 150 rullar per vecka! Så fortsätt skapa.

Återkommande inkomst med abonnemang

Du kanske tror att det är väldigt osäkert att tjäna via Instagram: det finns inget fast belopp du kan tjäna varje månad. Men det är inte sant!

Erbjud exklusivt innehåll eller upplevelser till din community och dina följare. Dina följare kommer att betala en månadsavgift för att titta på det exklusiva innehållet. Det kommer att ge dem ett prenumerantmärke till din profil, och vi rekommenderar att du ger alla dina följare en shout-out för att uppskatta dem!

Så du kommer att ha ett prenumeranthem som kan komma åt allt ditt exklusiva innehåll. Du kan skapa rullar, inlägg, livesessioner och berättelser för prenumeranter. Dina prenumeranter kommer att visas med ett lila märke runt sig för att hjälpa dem att sticka ut.

Du kan också ställa in prenumerantchattar, via vilka du kan ansluta till 30 olika prenumeranter samtidigt. Växa ditt samhälle och tjäna pengar!

Gör något speciellt för dina prenumeranter, bygg ihop och ta reda på vad de gillar. Fortsätt känna igen dem och håll dina engagemangsaktiviteter konsekventa för att lyckas i ett prenumerationsprogram!

Du är kvalificerad om du är i USA, har minst 10 000 följare och uppfyller Instagrams policyer för intäktsgenerering för innehåll och partner.

Vem kan tjäna pengar på Instagram?

Nu, när det gäller att tjäna pengar på Instagram – det finns kriterier du måste uppfylla. Behörighetskriteriet är dock inte komplicerat. Det är bara det att det är bra att känna till några av dessa för att få en bra inkomst från plattformen utan att bli avstängd.

#1. Ålder

Du måste vara 18 år, oavsett vilket land du befinner dig i

#2. Kontotyp

Du måste byta till ett professionellt konto – ett skapar- eller företagskonto – för att tjäna pengar; ett personligt konto kan inte hjälpa dig att tjäna pengar på ditt innehåll

#3. Antal följare

Du måste ha en stark efterföljare – en lista med följare i tusental, helst 10K och uppåt. För att förenkla behöver du en anhängarebas som regelbundet engagerar dig i ditt innehåll.

Det finns kreatörer där ute med ett mindre antal följare som fortfarande tjänar pengar via Instagram. Det hjälper dock att ha ett högre antal följare.

För att vara berättigad till program som Prenumeration måste du ha minst 10 000 följare på plattformen.

#4. Plats (endast USA)

För att vara berättigad till vissa exklusiva program som Instagram inte har rullat ut över hela världen måste du vara baserad i USA. Detta gäller prenumerationsprogrammet, bonusprogrammet Reels Surprise och aktiverande märken på livesessioner.

Om du vill att Instagram ska rekommendera ditt innehåll på sin utforskarsida, följ riktlinjerna för communityn.

Detta försöker skapa ett säkert utrymme som respekterar alla, följer landets lag och avstår från att posta nakenhet och spamma människor. Här är de viktigaste sakerna att tänka på:

  • Dela innehåll som är ditt; plagiera inte eller kränka immateriella rättigheter
  • Lägg inte upp olämpligt innehåll, eftersom nakenhet inte är tillåtet
  • Håll dig fri från spam och lägg inte upp innehåll som främjar eller underlättar falska recensioner och betyg
  • Stöd inte organiserad brottslighet, terrorism eller hatgrupper
  • Erbjud inte sexuella tjänster eller delta i handlingen att köpa och sälja vapen, vapen och droger (och andra reglerade varor)
  • Glorifiera inte självskada eller delta i hatretorik eller trakasserier

Fortsätt skapa (en effekt)

Så, som du kan se, är det enkelt att tjäna pengar på Instagram om du är konsekvent med dina ansträngningar och om du fortsätter att skapa. Kom dock ihåg att granska Instagrams policyer för intäktsgenerering för partner och policyer för intäktsgenerering för innehåll så att du inte lägger upp olämpligt innehåll eller ägnar dig åt metoder som kan påverka ditt antal följare eller kontostatus negativt.

Kom också ihåg att följa Instagrams användarvillkor och riktlinjer för communityn för att fortsätta tjäna pengar. Hjälp Instagram att upprätthålla en säker plats för samhället där vi hjälper varandra att utvecklas.

Du kan också utforska några Instagram Stories-skapare för att skapa professionella och engagerande berättelser.