Hur tar man bort sång från valfri låt med LALAL.AI?

Spread the love

Älskar du att sjunga?

Har du någonsin tänkt på hur du tar bort sången i en låt så att du kan rocka den med din röst?

Tja, det är möjligt nu, tack vare modern teknik, såsom programvara för borttagning av röster.

Även om det aldrig är perfekt att ta bort sången eller instrumentalen helt från en låt på grund av vissa komplexiteter, har vi nått långt för att uppnå enastående resultat genom att utnyttja avancerade teknologier som AI, ML, neurala nätverk, etc.

Som sagt, ljudkvaliteten kan förvrängas vid borttagning av sång på grund av olika ljudkomplexiteter som stereobildseparation, frekvensspektrum och komprimering. Men om du har programvara för borttagning av röster av hög kvalitet kan dessa problem minimeras och du kan smidigt separera sång från en låt.

Så oavsett om du vill ta bort sång eller instrument från en låt för att skapa karaokelåtar, låtsampling, skapa remixer eller något annat som musikentusiaster gör, kan en anständig sångborttagningsprogramvara som LALAL.AI hjälpa dig.

Innan vi går in på detaljerna i denna programvara, låt oss förstå några saker:

Vad är behovet av att ta bort sång eller instrument från låtar?

Människor har olika anledningar att ta bort sång eller instrument från en låt.

Du kanske vill delta i en sångtävling, eller så är din vän eller familjemedlemmar de som deltar i den. För detta kan det hjälpa att ta bort rösterna från en låt som du tror att du kan göra. Du kan få råfilen med enbart musik och sedan kan du sjunga för fullt.

Verktyg som LALAL.AI kan också hjälpa dig att ta bort vissa bakgrundsljud från låten, så att den inte övermannar din röst när du sjunger.

Å andra sidan skulle någon tycka om instrumentalerna som en gitarr som spelar i bakgrunden, och de skulle vilja inkludera ljuden i ett album eller en presentation. För närvarande kan de separera instrumentalerna från en låt genom att använda samma verktyg.

Dessutom finns det många andra scenarier där du kan behöva ta bort sång eller instrument, som:

 • Sångövning kräver att sången tas bort från en låt
 • Låtsampling kan behöva behålla sånglinjer eller ta bort trummor för att hjälpa dig skapa samplingar som fungerar som bas för att skapa nya spår.
 • När du skapar remixar och låtomslag måste du manipulera låtar
 • Skapa karaokelåtar för att ha kul med vänner på en fest
 • Musikforskning behöver också isolerande sång och instrumental som används i en låt
  Hur man kommer igång med filmfotografering

Så, om du vill göra något eller allt av detta, behöver du programvara för röstborttagning. Det beror på att det kan vara tråkigt att göra det manuellt eller kan verka omöjligt på grund av massor av ljudartefakter. Istället för att gå igenom alla dessa krångel kan du utnyttja en AI-driven röstborttagningslösning som LALAL.AI.

Låt oss prata om denna programvara och hur den kan hjälpa dig.

Vad är LALAL.AI?

LALAL.AI är en AI-driven lösning för separation av musikkällor som möjliggör enkel, snabb och exakt stamextraktion. Med detta nästa generations verktyg kan du enkelt ta bort sång-, trummor-, basgitarr-, instrumental- och pianospår utan krångel eller kvalitetsförlust.

Det är ett perfekt verktyg för musiker, sångare, DJ:s, kreativa proffs, producenter och musikentusiaster för att hjälpa dem att återskapa spår genom att ta bort sång eller instrument från olika låtar.

Du kanske hittar många verktyg för att ta bort sång från en låt, men du kanske inte kan ta bort instrumentala ljud. Eller så kan du bli frustrerad när det instrumentala ljudet som spelas i bakgrunden har fasproblem eller låter för tunt.

Men om du har LALAL.AI kommer du inte att möta sådana problem. Det hjälper dig att ta bort sång, instrument och andra ljud med lätthet. Och om du vill ha ett instrumentellt ljud att använda som en videos bakgrund kan du göra det utan problem.

Vilka är dess egenskaper och fördelar?

Här är några av funktionerna och fördelarna med LALAL.AI för att ge dig ytterligare en anledning till varför det kan vara användbart för dig.

Avancerad teknik

LALAL.AI är ett exklusivt verktyg för stamsplittring byggt med den senaste och kraftfulla tekniken som artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML). Som ett resultat kan du få smidiga sång- och instrumentala spår i önskat ljudformat.

LALAL.AI utnyttjar ett neuralt nätverk och matar det med tusentals låtar av studiokvalitet under månader för att träna det. Dess utvecklare har använt 20 TB träningsdata för högkvalitativ precision. Och dess avancerade AI blir smartare för varje dag genom att utföra fler operationer för att ge dig mer förfinade resultat.

Dessutom kan dess ML-algoritmer känna igen låtar snabbare och exakt separera backspår och sång från ljudfiler som filmer, videor, låtar eller poddsändningar.

Lätt att använda

Även om LALAL.AI kan se komplex ut om du går in på tekniska detaljer, är dess användbarhet precis tvärtom. Detta verktyg är lätt att använda för alla med grundläggande datorkunskaper. Den har ett användarvänligt gränssnitt med enkla steg för att ta bort sång eller instrumentljud från alla låtar.

Dessutom har de inkluderat en dra-och-släpp-funktion för att underlätta processen ännu mer. Eller så kan du också välja att välja en fil från din enhet. Därför är input hur lätt som helst.

Att extrahera sång eller instrumentala spår går snabbare i LALA.AI som bara behöver några enkla steg. Dessutom finns det ingen ljudförvrängning eller fasskillnad i ljudspåren som irriterar dig. Allt du får är spår av hög kvalitet att använda var du vill.

  Hur du stänger av din Mac med Terminal

Stöder flera filformat

LALAL.AI stöder flera filformat, såsom MP3, OGG, FLAC, WAV, AVI, MKV, MP4, AAC och AIFF. Det bästa är att det stöder både ljud- och videofiler. Du kan också ladda ner ditt spår i en snabb bearbetningskö.

En annan viktig sak är att LALAL.AI extraherar ljudspår i samma filformat och kvalitet som indatafilen. Det är viktigt eftersom många andra videor eller ljudredigerares codecs inte känner igen olika filtyper, vilket resulterar i funktionsfel.

Så, när du matar in ett filformat, överväg FLAC eller WAV eftersom de kommer med större chanser att ljudet blir klart istället för MP3.

Inkluderar ljudverktyg

LALAL.AI låter dig infoga olika ljudverktyg i den. Det kan hjälpa dig att lägga till fler ljudelement till ditt ljudskapande. Detta är också en fantastisk funktion som kan visa sig vara mycket användbar för dig, särskilt om du är musiker.

API

De har en användarvänligt API som du kan integrera sömlöst med flera verktyg eller processer. Som ett resultat kan du förbättra dina projekts skalbarhet utan att lägga till mer komplexitet.

Hur fungerar LALAL.AI?

Att ta bort sång helt är fortfarande inte möjligt eftersom det innebär en hög nivå av teknisk komplexitet. Även om det inte finns något idealiskt sätt, kan LALAL.AI tillhandahålla den bästa möjliga lösningen för att ta bort sång eller instrumentljud från en låt.

LALAL.AI är en webbaserad applikation; därför behöver du inte ladda ner den på din enhet. Här är steg-för-steg-processen för att ta bort sång från vilken låt som helst som använder LALAL AI:

Steg 1: Besök webbplatsen.

Besök den officiella webbplatsen för LALAL.AI från din webbläsare.

Steg 2: Välj en bearbetningsnivå.

På den öppnade webbsidan letar du upp ett avsnitt som ber om ”Välj fil.” Men innan du väljer en fil, välj en bearbetningsnivå. Det finns tre bearbetningsnivåer du kan hitta under knappen – ”Välj fil.” Dessa bearbetningsnivåer är: milda, normala och aggressiva.

 • Mild: Det betyder lägsta bearbetningsnivå, vilket betyder att det skulle finnas en viss förvrängning mellan stammar. Du kan få ett spår som innehåller några brister från originalspåret blandat med de separerade spåren.
 • Normal: Den har en medelhög bearbetningsnivå. När du öppnar webbsidan kommer normal att ställas in som standard, vilket är lämpligt för de flesta användningsfall. Du kommer att få ett spår med de flesta brister korrigerade men med vissa oskärpa och konstgjorda element.
 • Aggressiv: Den har den högsta bearbetningsnivån som erhålls från algoritmen för att ge extra exakt och ren utmatning. Den filtrerar bort brister med mer känslighet.

Välj någon av de tre baserat på dina krav.

Steg 3: Välj en fil

När du har valt bearbetningsnivå, välj din indatafil. Här kan du välja en fil från din dator eller dra och släppa en fil i området som är markerat med ett piltecken.

  Hur man ställer in alias på Ubuntu

Från rullgardinsmenyn väljer du en stegseparationstyp (sång och instrumental, trummor, piano eller bas). Välj den baserat på vilken typ av utgång du vill att din låt ska skapa.

Steg 4: Vänta på att magin ska hända.

Låt LALAL.AI ladda upp din valda ljud- eller videofil och bearbeta den. Det kan ta en minut baserat på din filstorlek.

När din låt laddas upp kan du se ett alternativ för att avbryta behandlingen. Det är användbart om du har ändrat dig eller valt fel fil. Men om du vill fortsätta, vänta då.

Steg 5: Spara den bearbetade filen

När låten har laddats upp till 100 % kommer den att vara tillgänglig för nedladdning som den bearbetade versionen i samma indatafilformat.

De har också gett möjlighet att förhandsgranska spåret på båda sätten – sång och instrumental. Nu kan du äntligen ladda ner filen. Men om du tycker att förhandsvisningen är otillfredsställande, finns det ett alternativ att starta om processen.

Prissättning

LALAL.AI tillhandahåller prisplaner för alla, från privatpersoner till företag. Till att börja med kan du välja ett gratispaket och sedan uppgradera det om du tycker att verktyget är användbart och utnyttjar fler funktioner och fördelar.

De erbjuder fyra prisplaner:

 • Gratis: Det kostar $0 för 10 minuters spår, 50 MB uppladdningsstorlek/fil och ingen snabb bearbetningskö. Den stöder endast ljudingångar i MP3-, WAV- och OGG-format.
 • Plus: Det kostar $20 för 300 minuters spår, 2 GB uppladdningsstorlek/fil och en snabb bearbetningskö. Den stöder både ljud- och videofiler i MP3, WAV, OGG, FLAC, MP4, AVI, AIFF, MKV och AAC. Den är lämplig för musikälskare, sångare, nybörjare musiker, etc., för att skapa mashups, coverlåtar eller för inlärningsändamål.
 • Lite: $10 för 90 minuters spår, 2 GB uppladdningsstorlek/fil och snabb bearbetningskö. Den stöder både ljud- och videofiler i MP3, WAV, OGG, FLAC, MP4, AVI, AIFF, MKV och AAC. Den är lämplig för professionella behov som att extrahera röster, backspår, filmeffekter, skapa karaokelåtar, etc.
 • Företag: Du kan utnyttja denna plan genom att kontakta LALAL.AI. Det är lämpligt för stora företag med fler behov.

Slutsats

Tekniken har gjort saker enklare och berört nästan alla aspekter av våra liv. Om du är en musiker, sångare, DJ, musikproducent eller musikentusiast som vill ta bort sång eller instrumental från en låt, är LALAL.AI ett bra alternativ. Den har exceptionell teknik, användarvänlighet och en massa användbara funktioner som hjälper dig att justera en låt för att stödja din musikaliska resa.