Hur Slack förändras 2023

Slack är en av de mest populära plattformarna för team att kommunicera, och med den hittar du massor av funktioner. Men samtidigt som Slack har lagt till plattformar genom åren har det blivit svårare att hitta eller vanliga rutiner har blivit mer komplicerade.

Det verkar som om detta inte har gått omedvetet, och plattformen vill göra något åt ​​det. Slack gör om sin skrivbordsapp för att sätta tillbaka fokus på produktivitet, vilket gör den enklare och snabbare att använda. Vi ska ta en titt på vad som förändras i uppdateringen.

Slacks omdesign fokuserar på att vara mer produktiv

Tillkännagav den 9 augusti 2023 via a blogginlägg på Slacks hemsida, arbetsplatsens chattplattform får ett nytt utseende för sin skrivbordsapp. Målet med omdesignen är att göra Slack mer produktiv, vilket gör det enklare för användarna att använda. När han talade om uppdateringen förklarade Chief Product Officer Noah Weiss:

…vi var noga med att säkerställa att dessa förbättringar gör det till ett mer produktivt och trevligt hem. Den nya upplevelsen hjälper team att hålla sig bättre organiserade, fokusera på det som är viktigt och snabbt få tillgång till en växande uppsättning verktyg i Slack.

Omdesignen är en stor uppdatering för plattformen, som ändrar några av de vanligaste apprutinerna. Slacks uppdatering börjar rulla ut till användare från den 9 augusti 2023. Den kommer först till nya team som kommer igång med plattformen och expanderar till befintliga användare under de kommande månaderna.

Även om det är några stora förändringar på väg, är vissa saker likadana. Du kan fortfarande se alla dina kanaler, direktmeddelanden och appar från en enda vy. Dessutom kan du fortfarande växla mellan olika arbetsytor. Båda dessa funktioner finns dock under den nya fliken Hem. Så, vad mer förändras?

Vad har förändrats i Slacks redesign?

En av de största förändringarna i Slacks omdesign kommer till navigering i sidofältet. Istället för att hitta dina arbetsytor finns det nya flikar som du kan klicka på. Du hittar avsnitt för Hem, DM, Aktivitet, Senare och mer. Tanken här är att samla allt i en vy.

Fliken Hem ser väldigt lik ut den befintliga Slack-designen. Här hittar du dina kanaler, utkast, olästa meddelanden, DM:n och appar. På DM-fliken hittar du alla dina direktmeddelanden på ett ställe. Det betyder att alla dina chattar synkroniseras över flera arbetsytor som du är inloggad på. Precis som traditionella meddelandeappar hittar du en lista med chattar till vänster, med en chattbox till höger.

Bildkredit: Slak

Om du hellre vill se all din aktivitet på ett ställe kan fliken Aktivitet vara dit du strömmar till. Bredvid alla dina meddelanden visar den alla dina reaktioner, omnämnanden och aviseringar – igen på alla arbetsytor. I huvudsak kombinerar den den befintliga vyn Direktmeddelanden med fliken Omnämnanden och reaktioner.

Avsnittet Senare innehåller dina utkast, arkiv och allt du sparar för senare. Och på fliken Mer kan du hoppa in i appar, arbetsflöden, huddles och dukar. Genom att placera alla dessa funktioner under en flik, kommer du att tycka att sidofältet är mycket mindre rörigt.

Bildkredit: Slak

Slutligen är skrivknappen nu Skapa-knappen och finns längst ner i sidofältet. Förutom att starta meddelanden, låter den dig också skapa nya kanaler, huddles eller dukar. Återigen hamnar allt under ett paraply så att det är lättare att komma åt.

Vad Slacks omdesign betyder för användare

Slacks 2023 redesign har ett tydligt fokus på att förfina navigeringen. Genom att kombinera flera arbetsytor till samma vyer kommer du att spendera mindre tid på att klicka dig vidare till olika chattar. Det kommer att vara en enorm tidsbesparing för avancerade användare som är inloggade på flera konton samtidigt.

Tack vare omdesignen kommer det också att bli lättare att hitta Slacks funktioner. Snarare än att Huddles begravs, är det nu lättare att skapa en än tidigare. Det bör tillåta användare att upptäcka dessa funktioner, om de inte redan har gjort det, och göra det lättare att använda dem.

Slack ökar produktiviteten för team

Med Slacks omdesign kommer användare att kunna njuta av ett mer strömlinjeformat gränssnitt för chattplattformen på arbetsplatsen. Det kommer att hjälpa kommunikationen mellan team att bli snabbare och smidigare och hjälpa dem att få mer gjort.

Det borde ge ett stort produktivitetslyft för dem som använder plattformen. Men det finns många fler sätt du kan vara mer produktiv när du använder Slack.