Hur överför jag kontakter från iPhone till Android? 🍎»🤖

Spread the love

En gång en hopplöst svår uppgift, Hur man överför kontakter från iPhone till Android är nu bara ett par klick. Låt oss se det i aktion.

Kampen om stora smartphone-operativsystem har nästan avgjorts med de två främsta kandidaterna, Android och iOS:

Källa: Statista

Medan andra halvan av 2021 hade börjat bevittna en gradvis förändring till förmån för Cupertino-jätten, finns en majoritet ingenstans vid horisonten.

iOS ligger fortfarande mil efter Android. Och så kommer det att vara i många år framöver.

Dessutom skulle det vara intressant att veta att över 20 % av iPhone-användare planerar att byta till Android. Dessa uppgifter kom ut under rättegången Epic Games och Apple Inc.

Den lojalitetsförändringen kan hända av så många anledningar som:

Anpassning

Jag kan inte betona detta nog. Det finns så mycket du kan ändra på en Android-telefon.

Du kan i stort sett tematisera allt: typsnitt, uppringare, startprogram, meddelandepanel, ikoner, standardappar och annat.

Det finns helt enkelt ingen ände på hur mycket kreativ du kan bli med en Android-smarttelefon.

Köparens val

När du besöker Apple Store för ett köp ser du dessa fem enheter att välja mellan:

Det är allt!

  Skaffa det populära iOS Control Center på Mac OS X [Paid]

iPhones kommer helt enkelt inte att klippa det om du är sugen på alternativ.

Man måste förbli nöjd med bara en handfull liknande kusiner. Och det kan bli tråkigt efter några år, speciellt när du ser dina vänner med dessa toppmoderna Android-telefoner: Choice.

Det är toppen av att köpa en Android-driven smartphone. De finns i en mängd olika formfaktorer för att matcha smaken hos varje levande själ på planeten Jorden.

Bleeding Edge Tech

Även mellanklassiga Android-telefoner har funktioner som Notchless-skärmar och fingeravtryckssensorer på skärmen som saknas även på de bästa iPhones.

Och snacka om hopfällbara telefoner, och iPhones börjar snabbt kännas ur sitt sammanhang.

När det gäller batteriet tar det bara lite över 50 minuter att ladda OnePlus 9 Pro helt jämfört med nära 120 minuter för iPhone 13 Pro.

Dessutom behöver du inte betala över 500 $ för att få en anständig Android-smartphone.

Sammanfattningsvis får Android-användare sina händer på flashiga nya funktioner mycket snabbare än sina iPhone-motsvarigheter.

De så kallade iPhones stabilitet tar år att förverkliga för varje enskild funktion, med Android som ofta överträffar Apple med en betydande marginal.

Så en nästa generationsanvändare har massor av skäl att skilja sig från Apples ekosystem till ett mer fickvänligt, kraftfullt och flexibelt alternativ: Android.

Följaktligen är det första som kommer att tänka på…

Hur överför jag kontakter från iPhone till Android?

Det finns några sätt att göra detta. Låt oss börja med de mest uppenbara, följt av några applikationer från tredje part.

  Så här fixar du att Weather-appen inte uppdateras på iPhone

Använder iCloud

Gå över till Inställningar>Lösenord och konton>iCloud. Kontrollera att kontaktsynkronisering är påslagen.

Öppna nu valfri webbläsare på din dator och logga in på iCloud.com använder samma Apple-ID. Efteråt, tryck på ikonen Kontakter och välj de kontakter du vill överföra (tryck på Ctrl+A/Kommando-A för att välja alla kontakter). Alternativt kan du trycka på Välj allt för att välja allt på en gång.

Klicka sedan på kugghjulsikonen längst ner till vänster och klicka på Exportera vCard. Detta kommer att ladda ner de valda kontakterna i ett VCF-format.

Slutligen, besök contacts.google.com med Google-kontot som du kommer att använda på din Android-smarttelefon, tryck på Importera kontakter och välj den nedladdade filen, och det är klart.

Använder Gmail

Öppna Inställningar på din iPhone och tryck sedan på Mail.

Välj nu Konton och klicka på Gmail-kontot för att synkronisera kontakter till Android-enheten. Kontrollera att kontakten är påslagen.

Använd nu samma konto på din Android-smarttelefon för att dra de synkroniserade kontakterna.

Använder Google Drive

Tryck på hamburgerikonen längst upp till vänster i Google Drive-applikationerna. Klicka på Säkerhetskopiera. Gå sedan in i Kontakter.

Kontrollera nu att växeln är påslagen

Efteråt, gå tillbaka och klicka på STARTA SÄKERHETSKOPIERING.

Slutligen, använd samma Google-konto på din Android-telefon.

Så, det avslutade några lösningar för att överföra kontakter från iPhone till Android.

  Dela kontakter privat mellan Android- och iOS-enheter

Men vi kan också göra detsamma med vissa tredjepartsappar.

Använda appar från tredje part

MobileTrans

MobileTrans av Wondershare är en datamigreringslösning med ett klick.

De stöder stora varumärken, inklusive Apple, Samsung, Google, etc.

Processen inkluderar att ladda ner MobileTrans på båda telefonerna, ange nya och gamla enheter, skanna QR-koden och välja datakategori som ska överföras.

Utöver kontakter kan MobilTrans migrera bilder, ljud, video etc.

Smart överföring

Smart överföring är ännu en problemfri applikation för att överföra kontakter från iPhone till Android.

I likhet med den föregående överförs data sömlöst via en WiFi-hotspot. Du måste ladda ner applikationen på båda enheterna, ansluta och välja lämplig kategori att överföra.

AnyDroid

AnyDroid gör det enkelt att överföra kontakter från iPhone till Android. Men det är helt klart mer än så. Du kan använda deras premiumapplikation för att migrera utan ansträngning från iPhone till Android.

Du kan ladda ner deras applikation och använda den för att överföra upp till 30 kontakter utan någon kostnad. Denna gräns (30) är giltig för provperioden som även gäller dokument, videor, musik, meddelanden, etc.

Slutsats

Medan alla de listade metoderna löser det förbryllande hur man överför kontakter från iPhone till Android, är det enklaste sättet att använda samma Google-konto på båda enheterna.

Vi har dock en handledning om flera sätt att överföra kontakter mellan två Android-telefoner om du bara pysslar med Android.