Hur mycket kostar Netflix i Japan?

Netflix var nyligen i rubrikerna efter att ha meddelat att de har höjt kostnaderna för sina japanska kunder, med aktier som stiger med så mycket som 3,7% efter nyheterna. Priserna höjdes med cirka 13 % för bas- och standardnivåerna i februari 2021, även om avgifterna för premiumplanen förblev desamma. Så hur mycket kostar Netflix i Japan? Läs vidare för att ta reda på det.

Den senaste tidens prishöjningar

Från och med februari 2021 kostar det nu tittare i Japan 990 ¥ (yen är valutan) att få tillgång till den grundläggande Netflix-tjänsten, vilket är en ökning med 110 ¥. Standardnivån, som är det mest populära alternativet, kostar nu 1 320 ¥ från 1 490 ¥. Premieplanen är fortfarande prissatt till 1 980 ¥.

Asien är nu företagets näst snabbast växande region, med de senaste åren som visat en betydande ökning av japanska och sydkoreanska tittande. Netflix har också hällt mer pengar på animebaserat innehåll, vilket är exceptionellt populärt bland japanska tittare. Netflix har delvis använt de senaste prishöjningarna för att täcka kostnaderna för sitt ursprungliga innehåll.

Finansiering av originalinnehåll

Netflix släppte ett uttalande som tillkännager prisförändringarna och sa ”Vi uppdaterar våra priser så att vi kan fortsätta att erbjuda ett större utbud av TV-program och filmer – förutom lokala program som ”Alice in Borderland” och vår ständigt växande anime lineup”. Dess aktiekurs steg till £559,48 efter denna nyhet. Netflix har delvis använt de senaste prishöjningarna för att täcka kostnaderna för sitt ursprungliga innehåll.

Ytterligare expansion

Netflix lockade 37 miljoner nya prenumeranter 2020, med mer än 80 % av dessa från utanför Nordamerika. Detta var ett större antal än antalet prenumeranter som dess rival Hulu hade totalt i slutet av året. Det har fortfarande flest prenumeranter av någon videoströmningstjänst, med minst 50 miljoner fler människor som använder Netflix än Amazon Prime runt om i världen. Omkring 73 miljoner vuxna i USA har ett Netflix-abonnemang, även om det uppskattas att cirka 41 % av dess användare använder tjänsten utan att betala. Detta beror till stor del på delning av lösenord och konton.

När lanserades Netflix för första gången?

Många antar att företaget grundades någon gång under de senaste 15 åren. Den grundades dock först redan 1997, och dess webbplats lanserades ett år senare. Netflix började faktiskt som en DVD-per-posttjänst, men genom att använda big data och analyser slutade de med att ge mediarekommendationer till sina användare år 2000. År 2004 hade det 4 miljoner prenumeranter och började erbjuda videostreaming online 2007.

Utvecklingen av Netflix

Netflix började bli tillgängligt utanför webbläsare 2008, vilket gav användare tillgång till videoströmning på set-top-boxar, Xboxes, Blu-Ray-spelare och mer. Den blev först tillgänglig utanför USA 2010 när den lanserades i Kanada. Den nådde Europa 2012 och lanserades i Australien, Nya Zeeland och Japan 2015.

Företaget har blivit välkänt för sitt ursprungliga innehåll, med tidiga interna produktioner inklusive Orange Is The New Black och House of Cards. Många av dess ursprungliga shower har fått högprofilerade priser, inklusive sin första Oscar 2017.

Netflix och geoblockering

När det blev vanligt för människor att få åtkomst till Netflix-innehåll som laddats upp för tittare i olika regioner i världen, började Netflix slå ner på VPN-användning. Om Netflix nu upptäcker att ett VPN används kommer det fortfarande bara att visa innehåll som är lagligt tillgängligt i det territoriet. Det sägs dock att inte alla VPN har påverkats av detta.

Netflix har blivit ännu mer populärt de senaste åren och nått fler och fler platser i världen. Dess konkurrenter visar färre tecken på att förmörka detta gigantiska medieföretag – trots deras bästa ansträngningar!