Hur många människor har Netflix?

Spread the love

Netflix är en internationell streamingtjänst med över 13 000 titlar tillgängliga att titta på. Deras breda samling av filmer och TV-program varierar från land till land, och det finns olika kategorier inklusive komedi, dokumentärer och animationer. De flesta nya TV-apparater har Netflix förinstallerat, men du kan även ladda ner appen till din surfplatta eller smartphone.

Det finns olika planer tillgängliga på Netflix beroende på dina visningsbehov. Grundplanen är $8,99 per månad, och detta låter dig bara titta på Netflix på en skärm i taget. Det är idealiskt för individer som bor på egen hand. Nästa plan är $12,99 per månad och låter dig titta på Netflix på två skärmar och att se Netflix på fyra skärmar och kostar $15,99 per månad. När du registrerar dig på Netflix registrerar du dig med ett lösenord och loggar in för att få åtkomst. Det är inte meningen att du ska dela detaljerna med någon i ditt hushåll, men Netflix har inga strikta kontroller av detta. Inte än i alla fall!

Netflix-prenumeranter

hur många som har Netflix runt världen? Det finns 203,6 miljoner Netflix-prenumeranter i världen, med en betydande tillväxt som registrerades 2020, totalt 37 miljoner medlemmar förra året! Netflix ligger bakom YouTube, som har över 2 miljarder användare inloggade varje månad. Netflix har för övrigt även en kanal på YouTube som har 19,1 miljoner prenumeranter. Netflix nettovinst 2019 uppgick till 1,9 miljarder dollar.

  Google reCAPTCHA Mailhide gömmer din e-post bakom CAPTCHA för att stoppa skräppost

De flesta av prenumeranterna är baserade i USA, med över 60 miljoner. Europa, Mellanöstern och Afrika har över 29 miljoner, Latinamerika har över 21 miljoner och Asien-Stillahavsområdet har 7 miljoner. Förväntningarna överträffades 2020, på grund av den globala pandemin, med fler människor än någonsin som satt fast inomhus och tittade på streamingtjänsten. Drottningens Gambit var bara ett program som inkapslade publiken och drog in 62 miljoner hushåll. Det förutspås att Netflix kommer att ha över 300 miljoner prenumeranter år 2023.

Ökad konkurrens

Netflix upplever större konkurrens än någonsin tidigare, med en relativt ny streamingtjänst som heter Disney+ som drar in 86 miljoner prenumeranter. Amazon Prime Video har också vuxit och ligger på 10,1 miljoner. Netflix fokuserar nu på att utöka sina prenumerationer i andra länder som Indien mitt i denna ökade konkurrens. Framtiden ser fortfarande bra ut för Netflix, eftersom den exceptionella tillväxten 2020 tyder på att de inte har mycket att oroa sig för ännu.

  Vem är Jack Dorsey?

Populära Netflix-titlar

De mest populära Netflix-titlarna vid varje given tidpunkt tenderar att sammanfalla med världshändelser. Under hela 2020, året då alla var låsta på grund av Coronaviruset, var de mest populära kategorierna komedier, dramer och bakshower. Några av de mest populära titlarna under 2020, inklusive:

Tiger King – 64 miljoner hushåll
Kärleken är blind – 30 miljoner hushåll
The Christmas Chronicles – 20 miljoner hushåll
Drottningens Gambit – 62 miljoner hushåll
Bridgerton – 63 miljoner hushåll

Under hela 2021 kommer det att läggas till olika nya titlar på Netflix som tittarna kan förutse. Dessa inkluderar några populära filmer som Batman Begins, Jason X, I Am Legend, Rain Man och Two Weeks’ Notice.

  Hur man bemästrar Google Alerts

Netflix har sin egen originalserie, så tittarna kan förvänta sig nya serier och säsonger som inkluderar Sex Education (säsong 3), Yes Day, Moxie och Blonde. Netflix lägger kontinuerligt till nya titlar till sin katalog inom en rad kategorier, så prenumeranter kan vidarebefordra till massor av nytt innehåll under hela 2021, med nya säsonger tillgängliga från några av de mest populära titlarna.