Hur man zoomar in Microsoft Teams

Microsoft Teams har ett ganska bra användargränssnitt. Ikonerna är välgjorda och det mörka läget tillåter fortfarande användare att enkelt läsa text på den mörka bakgrunden. Som sagt, textstorleken och ikonstorlekarna kanske inte är lämpliga för alla, särskilt om en användare har svaga ögon.

Zooma in Microsoft Teams

Microsoft Teams-användare letar efter två olika zoomfunktioner; zooma in på användargränssnittet och zooma in kameran under ett möte. Att zooma in i användargränssnittet är mycket enklare eftersom det stöds inbyggt men att zooma in kameran, även om det är möjligt, kräver ett verktyg från tredje part för att göra jobbet.

Zooma in Microsoft Teams – UI

För att zooma in Microsoft Teams UI behöver du bara känna till rätt kortkommando för att göra jobbet.

Öppna Microsoft Teams.
Tryck på kortkommandot Ctrl+= för att zooma in.
Använd kortkommandot Ctrl+0 för att återställa zoomen i Microsoft Teams.

Obs: för att zooma ut, använd kortkommandot Ctrl+-. Du kan också använda Ctrl+rulla mushjulet för att zooma in och ut.

Zooma in Microsoft Teams – Kamera

Microsoft Teams har inga inbyggda kontroller för att hantera kameran. Du behöver en app som kan styra kameran och som har zoom in/ut kontroller. Ge dig Cam ett försök.

Ställ in zoom i YouCam

YouCam har en gratis och en premiumversion. Det tillhandahåller filter, emoji och scener men zooma in/ut är grundläggande och kan användas i gratisversionen.

Ladda ner YouCam och installera den.
Öppna YouCam och ge den åtkomst till din kamera.
Använd zoomfältet till vänster för att zooma in.
Zooma in så mycket du behöver.
Minimera YouCam.

Använd YouCam i Microsoft Teams

Öppna Microsoft Teams.
Klicka på din profilikon uppe till höger och välj Inställningar.
Gå till fliken Enheter.
Öppna rullgardinsmenyn för kamera och välj YouCam.
Starta ett möte och kameran zoomas in.

Slutsats

YouCam är tungt på systemresurser. Du kanske upptäcker att det finns andra liknande appar som tillhandahåller inzoomningsfunktionen och kan fungera som en virtuell kamera för användning i Microsoft Teams. OBS har något som zoomar men det är mycket svårare att ställa in och zoomen är mer en nedskalning av utdataupplösningen. Det kanske inte ger det bästa resultatet i ett möte. Om du har en Logitech-webbkamera kan du använda den officiella appen som Logitech tillhandahåller och använda dess zoomkontroller för appen. För närvarande verkar det inte som att Microsoft kommer att lägga till den här funktionen inbyggt i Microsoft Teams.