Hur man vänder bildsökning på Instagram

Spread the love

Instagram är en av de mest populära fotodelningsapplikationerna som används av miljontals människor över hela världen. Denna app låter användare lägga upp sina foton, videor och åsikter och följa andra. Genom åren, från enbart en fotodelningsapp, har det blivit det ultimata mediet där man kan visa sina talanger, marknadsföra sitt arbete eller företag, eller göra det som en karriär genom att skapa innehåll på Instagram. Appens sökmotor är ett ämne som är värt att diskutera, eftersom den inte kan utföra en Instagram-sökning per bild. De senaste uppdateringarna av appen gör det möjligt för oss att utforska det rikliga innehållet samtidigt som vi använder relaterade ord. Den söker dock inte på Instagram efter foto. I den här guiden kommer vi att se hur omvänd bildsökning Instagram fungerar för att söka Instagram-profil efter bild.

Hur man vänder bildsökning på Instagram

Instagram-användares integritet har skyddats noggrant, eftersom all data och digitala avtryck på applikationen är krypterade. Du kan också garantera säkerheten för dina bilder genom att lägga till logotyper eller vattenstämplar. Det kan finnas många anledningar till att ens data kan bli stulen, eller att du behöver hitta någon, men lösningen förblir bara en användning av omvända bildsökmotorer. Det kanske inte ger dig den exakta källan, men det kan hjälpa dig att begränsa dina sökparametrar. Du kommer att lära dig hur du vänder bildsökning Instagram och söker Instagram-profil efter bild längre fram i den här artikeln. Fortsätt läsa för att lära dig mer om det i detalj.

Obs: Eftersom smartphones inte har samma inställningsalternativ, varierar de från tillverkare till tillverkare. Se därför till att du har rätt inställningar innan du ändrar några på din enhet.

Vad är omvänd bildsökning på Instagram?

Bildsökmotorer arbetar på de visuella sökfrågorna från användare. Sökmotorn analyserar bildens sammansättning, som inkluderar komponenter som mönster, färgpixlar, detaljerade former och geometri. Dessa detaljer är viktiga för att hitta den ursprungliga källan till bilden. Omvänd bildsökning Instagram kommer väl till pass när du ska upptäcka plagiat eller hitta en person. Detta är användbart eftersom du med bara en bild kan söka på Instagram efter bild och ta reda på mer om personen.

Varför omvänd bildsökning på Instagram?

Omvänd bildsökning Instagram har hjälpt till att övervinna problem som plagiat. På grund av säkerhets- och integritetsproblem bytte Instagram till en ny API-plattform 2018. Därför tillåter inte appen användare att ladda ner innehållet. Men folk stjäl andras innehåll genom att använda enkla medel, som att ta en skärmdump. Instagramsökning efter bild har visat sig vara en effektiv metod för att hålla koll på användarens ursprungliga innehåll. Metoden att söka Instagram-profil efter bild har också visat sig vara användbar med omvänd bildsökning på Instagram. Du kan enkelt hitta en persons profil med bara deras foto.

  Hur man stänger av sett på Instagram

Hur gör man en omvänd bildsökning på Instagram?

Processen för att uppnå en omvänd bild på Instagram börjar med följande steg:

Obs: Dessa steg kan variera beroende på vilken enhet du använder.

1. Öppna Instagram-appen på din Android eller iOS enhet.

2. Ta en skärmdump av bilden som du vill göra en omvänd sökning på.

3. Öppna bilden i ditt galleri.

4. Klicka på redigeringsikonen.

5. Klicka på alternativet Beskär.

6. Beskär bilden enligt bildförhållandet.

7. Klicka på Spara i det övre högra hörnet av skärmen.

8. Här är bilden vi kommer att använda för den omvända sökningen på Instagram med olika sökmotorer.

Obs: För att utföra den omvända bildsökningen på Instagram via en skrivbordswebbläsare, överför bilden till ditt system med en USB eller skicka bilden via e-post och ladda ner.

Vilka är sökmotorerna för omvända bildsökningar?

Det finns några sökmotorer som visar hur vi kan söka på Instagram efter foto eller söka Instagram-profil efter bild. De bästa av dessa sökmotorer nämns nedan:

1. Google Bilder

Google bilder är den mest populära och välkända sökmotorn. Man kan få omedelbara sökresultat med sin effektiva och enorma databas. Den hittar en länk till personens profil med bara en bild. Det kan vara mycket användbart när man vill upptäcka plagiat. Google bildsökning tenderar också att ge detaljer om resurserna där bilden har använts. Eftersom de har en stor databas kan användarna förvänta sig exakta sökresultat för det mesta. Du kan använda den på din dator och telefon för att utföra Instagram-sökningar efter bild.

Google Bildsökning är gratis. Den använder samma kraftfulla algoritmer som Google använder på andra ställen. Därför kan du gå för det utan en sekund eftertanke.

Så här kan du söka på Google Bildsökning:

1. Gå till Google bilder i din webbläsare.

2. Klicka på kameraikonen i sökfältet.

3. Dra och släpp bilden du vill söka efter.

Obs: Du kan ladda upp filen genom att klicka på alternativet ladda upp en fil eller kopiera och klistra in sidans URL och klicka på Sök.

4. När du laddar upp filen och klickar på sökalternativet får du resultaten.

2. Social havskatt

Social havskatt är en effektiv sökmotor som hjälper till att utföra en Instagram-sökning per bild. Det gör det möjligt för oss att hitta människor och verifiera deras identiteter. Den effektiva analysen av bildegenskaper säkerställer exakta sökresultat. Den här sökmotorn hittar också en persons kontaktuppgifter, profiler på sociala medier och mer.

  Ljudet fungerar inte på Instagram – Vad du ska göra

Kostnaden för Social Catfish är $5,99/5 dagar och $26,9/månad. Även om du får långsamma sökresultat kan du få ytterligare information som du kanske inte hittar någon annanstans. När du har slutfört sökningen kan du låsa upp hela rapporten. Denna rapport ger detaljer om följande:

 • Namn, telefonnummer, e-postadress och foton
 • Sociala medier och dejtingprofiler
 • Brottsregister
 • Platshistorik
 • Tillgångsinformation
 • Bakgrundsdata

Här ser vi hur man använder Social Catfish:

1. Gå till den officiella webbplatsen för Social havskatt.

2. Klicka på alternativet Bild.

3. Välj önskad bild.

4. Klicka på alternativet Öppna.

När du har laddat upp filen analyserar webbplatsen bilden på djupet.

Därför är det en betaltjänst och du kan bara gå vidare när du gör betalningen.

3. TinEye

Nästa verktyg för omvänd bildsökning Instagram är TinEye. Till skillnad från sökmotorn som nämns ovan är den här snabb och söker bara efter bilder. Detta är säkert och säkert att använda. Några av de intressanta fakta om denna sökmotor är:

 • TinEye förlitar sig på andra bilddetekteringstekniker än bildkomponentfaktorer.
 • Den använder detaljer som färger, pixlar, visuella mönster etc. för att identifiera en bild snarare än att använda information som metadata och nyckelord.
 • Dess framgångsfrekvens är hög eftersom de ständigt uppdaterar sina databaser.
 • Detta inkluderar tillhandahållandet av filter för att förfina sökresultaten.
 • De hittar bilder med en proprietär algoritm.
 • TinEye är gratis. Dess effektiva databas och framgångsfrekvens är anledningen till att du bör överväga att använda detta.

Här är några steg för att använda TinEye:

1. Gå till den officiella webbplatsen för TinEye.

2. Klicka på Ladda upp.

Obs! Du kan också kopiera och klistra in bildens URL.

3. När du har valt bilden klickar du på Öppna.

Du hittar sökresultaten som ser ut så här.

4. Microsoft Bing

Microsoft Bing sökmotorn fungerar på samma sätt som Google bildsökning. Även om det är estetiskt tilltalande kan du inte förvänta dig effektiva framgångar. Annat än det finns det funktioner som är värda att överväga med denna sökmotor. Några funktioner i denna sökmotor är:

 • Användarnamn utelämnas från bildwebbadresserna, så andra användare kan inte upptäcka bilder.

 • Ett raderingsmeddelande skickas automatiskt efter varje uppladdning.
 • Ett kopieringsalternativ är tillgängligt på texten i bilden.
 • Microsofts Bing är gratis och är värt ett försök.

Låt oss se hur du använder den här sökmotorn:

1. Gå till Microsoft Bing bildsökningssida.

2. Dra och släpp önskad bild.

Obs! Du kan också ta ett foto, kopiera och klistra in en bild-URL, bläddra eller söka via text.

När du har laddat upp bilden hittar du sökresultaten.

5. Yandex bildsökning

Yandex bild sök är en populär rysk sökmotor. Det ger överlägsna resultat för omvänd bildsökning. Dess sökresultat anses vara bättre än Googles bildsökningsresultat. Det är i grunden en guldgruva för omvänd bildsökning. Det ger ytterligare storlekar av samma bild. Det är den starkaste sökmotorn för ansiktsmatchning och platsidentifiering.

Yandex Image-sökmotorn är gratis och snabb. Låt oss ta reda på hur du använder Yandex Bildsökning:

1. Gå till den officiella webbplatsen för Yandex bild Sök.

2. Klicka på kameraikonen.

3. Dra och släpp den önskade bilden du vill söka efter.

Obs: Du kan också klicka på knappen Välj fil för att ladda upp filen eller kopiera och klistra in bildens URL i sökfältet.

När du laddat upp bilden får du sökresultaten.

6. SåsNAO

SåsNAO är en annan, inte välkänd, sökmotor. Innebörden av namnet SauceNAO är behovet av att ta reda på källan till detta just nu. Detta var i princip utformat för att testa användningen av en enda bild på flera webbplatser. Det kanske inte är estetiskt tilltalande, men det kan vara lösningen som andra populära sökmotorer kanske inte har tillhandahållit. SauceNAO är gratis och mycket lätt att använda. Det kan vara ditt sista alternativ, men det är definitivt värt ett försök. Här är stegen för att se hur detta fungerar:

1. Gå till den officiella webbplatsen för SåsNAO.

2. Klicka på alternativet Välj bild.

Obs! Du kan också kopiera och klistra in bildens URL.

3. Klicka på Öppna efter att du har valt bilden.

4. Klicka på alternativet SÖK.

Du får sökresultaten enligt nedan.

7. Pixsy

Pixsy är ytterligare en sökmotor som hjälper till att omvända sökningar på Instagram-bilder. Detta möjliggör snabba sökresultat. Förutom att bara ge sökresultaten, tillåter det användaren att vidta lämpliga åtgärder mot gärningsmannen eftersom deras webbplats visar Hitta och bekämpa bildstöld. Det tillhandahåller kraftfulla verktyg för att förhindra obehörig användning av bilder och är gratis. Därför är den perfekt för att säkra dina foton. Det är inte bara en bildsökmotor som möjliggör licensavtal mellan dig och den part som anklagas för att använda bilder utan tillstånd.

***

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du kunde lära dig att vända bildsökningen på Instagram och söka på Instagram-profilen efter bild. Du kan låta oss veta alla frågor eller förslag om något annat ämne som du vill att vi ska göra en artikel om. Släpp dem i kommentarsfältet nedan för att vi ska veta.