Hur man uppdaterar Windows offline med bärbar uppdatering

Spread the love

Om det finns en dator som befinner sig i en isolerad miljö, där den inte kan komma åt internet, kan det verka omöjligt att uppdatera den. Lyckligtvis finns det ett program som du kan använda för att ladda ner de nödvändiga Windows-uppdateringarna på en dator som har tillgång till internet och sedan installera dem på offlinedatorn. Den heter Portable Update, och vi kommer att visa dig hur du använder den.

1. Ladda ner och installera Portable Update

För att komma igång måste du ansluta din dator till internet och ladda ner Bärbar uppdatering, som kommer att finnas i en ZIP-fil. Gå till var du laddade ner ZIP-filen, extrahera den och placera den extraherade mappen i en USB-enhet, till exempel en flash-enhet eller extern hårddisk.

  Hur man kringgår Windows 11:s CPU-, TPM-, Secure Boot-, RAM- och onlinekontokrav

Datorn du försöker uppdatera bör ha samma Windows-version som den du först ska använda Portable Update på för att ladda ner uppdateringsfilerna. Det betyder att om offlinedatorn använder Windows 11, bör den andra också använda Windows 11.

Dubbelklicka sedan på PortUp.exe (medan den fortfarande är ansluten till din dator) för att starta den bärbara, lätta appen.

När du har startat Portable Update klickar du på Start för att appen ska ladda ner filerna den behöver för att köras. Denna process bör inte ta lång tid, och när den är klar bör appen öppnas helt.

2. Sök efter uppdateringsfilerna

Därefter måste du skaffa Portable Update för att söka efter de uppdateringsfiler du behöver. Så klicka på fliken Sök längst upp och klicka sedan på Start i det övre högra hörnet.

  Hur man fixar Desktop Window Manager hög minnesanvändning i Windows 10

När den bärbara uppdateringen har slutfört sin sökning kommer den att lista de tillgängliga Windows-uppdateringar som du kan ladda ner.

Nu när du vet vad som är tillgängligt är det dags att ladda ner filerna för offlineinstallation.

3. Ladda ner Windows Update You Want

För att ladda ner filerna, klicka på fliken Ladda ner högst upp för att se de nedladdningsbara filerna, tillsammans med andra detaljer, såsom deras storlek och svårighetsgrad. Klicka på kryssrutan till höger om uppdateringen du vill ladda ner (du kan välja mer än en) och klicka sedan på Start i det övre högra hörnet av skärmen. När du väljer vilka filer som ska laddas ner, se till att det står Ej installerad i deras statuskolumn.

När nedladdningen är klar försvinner den från listan. Portable Update placerar Windows Update-filerna i Cache-mappen, som är där den kommer att se ut när du försöker installera dem på den andra datorn.

  Fixa YouTube Audio Renderer Error i Windows 10

Nu är du redo att flytta över programmet till offlinedatorn.

4. Installera de valda Windows-uppdateringarna

Koppla ur USB-enheten med Portable Update på den, anslut den till offlinedatorn och starta den. Gå nu till fliken Installera, välj alla nedladdningar du vill installera och klicka sedan på Start i det övre högra hörnet. Portable Update kommer sedan att installera uppdateringarna.

När Portable Update har gjort sitt, starta om din Windows-dator för att låta OS slutföra installationen av uppdateringarna på sin sida (som det normalt gör).

Installera Windows-uppdateringar på ett annat sätt

Du kan enkelt uppdatera en offlinedator med Portable Update. Så länge du har programmet och alla nödvändiga Windows Update-filer bör processen vara en bris. Det bästa är att du kan uppdatera vilken annan dator som helst som behöver en uppdatering på detta sätt, även om den har tillgång till internet.