Hur man uppdaterar Nvidia grafikkortsdrivrutiner för att maximera prestanda

Spread the love

Nvidia-grafikkort är kända för exceptionella prestanda över hela världen.

Med den största marknadsandelen på grafikkortsmarknaden är det ingen hemlighet att de flesta grafikkort vi ser på PC och bärbara datorer är från Nvidia.

Därför är det mycket troligt att datorn eller bärbara datorn du använder för spel, illustration, 3D-modellering eller videoredigering har ett Nvidia-grafikkort.

Men oavsett hur kraftfullt ditt grafikkort är, kommer det inte att ge dig samma överlägsna prestanda om du inte uppdaterar dem ofta.

Nu är den goda nyheten att Nvidia fortsätter att rulla ut uppdateringar av grafikkortsdrivrutiner för att fixa buggar och öka den övergripande prestandan.

Så allt du behöver göra är att uppdatera dina grafikkort till de senaste versionerna.

Om du är ny på det och inte vet hur du uppdaterar dem, läs vidare.

Låt oss diskutera Nvidias grafikkortsdrivrutiner och guida dig om hur du uppdaterar dem och optimerar prestanda.

Vad är drivrutiner för Nvidia grafikkort?

En drivrutin för Nvidia-grafikkort är programvara som är skapad exklusivt för Nvidia-grafikkortet som är installerat på din PC eller bärbara dator. Det fungerar som en nyckelaspekt av grafisk beräkning eftersom det är denna programvara som gör att ditt operativsystem och andra program kan kommunicera med GPU:n.

Utan en Nvidia-drivrutin kommer ditt operativsystem eller spel inte att känna igen grafikprocessorn i systemet; därför kommer du inte att kunna använda enheten. Det berättar i princip för Nvidia-grafikkortet i ditt system hur det ska göra sitt jobb och vad det ska visa.

Det är obligatoriskt att ha en sådan drivrutin installerad i ditt system så att operativsystemet kan dra alla fördelar av GPU:n. Drivrutinen tillåter operativsystemet att använda alla avancerade funktioner som skärmupplösning, färgdjup, uppdateringsfrekvens, etc., vilket säkerställer att du får bästa visuella utdata.

Dessutom stöds Nvidia grafikkortsdrivrutiner av flera operativsystem och alla spel på marknaden, så det finns aldrig ett kompatibilitetsproblem. Tillverkaren rullar ut enhetsuppdateringar med jämna mellanrum för att bibehålla hälsa och prestanda.

Varje drivrutinsversion Nvidia rullas ut som en uppdatering gör betydande prestandaförbättringar, förbättrar optimeringen och fixar problem, särskilt med nya spel.

Dessutom ger nya uppdateringar också stöd för nya GPU: er, tillagda funktioner och ny spelteknik. Den senaste versionen av Nvidia-drivrutinen är 531.61 WHQL.

Hur hjälper Nvidia-drivrutiner i grafikkortshantering?

Nvidia-drivrutiner spelar en viktig roll i grafikkortshanteringen av alla GPU:er och säkerställer att de levererar bästa prestanda. Det fungerar som huvudprogrammet som hjälper operativsystem, programvara och spel att kommunicera med grafikkortet.

När du installerar ett Nvidia-grafikkort i ditt system kommer operativsystemet att känna till dess närvaro men kommer inte att ha något medium för att dra fördel av dess grafiska funktioner. Nvidia-drivrutinerna fyller tomrummet genom att fungera som ett medium och låta båda enheterna kommunicera med varandra.

Med andra ord tar den alla instruktioner från OS eller spel och styr sedan grafikkortet att rendera grafik eller bilder enligt kravet. Viktigt är att det låter systemet omvandla binär kod till bilder, videor och grafik.

  Robotic Process Automation (RPA) förklaras på 5 minuter eller mindre

Från hantering av upplösning, uppdateringsfrekvens, färgdjup och dynamiskt omfång till ljud och optimering av grafikprestanda, Nvidia-drivrutiner spelar den primära rollen i GPU-hantering.

Med moderna Nvidia-drivrutiner kan du enkelt hantera fläkthastighetsinställningar och klockhastighet för att få den bästa grafiska prestanda du behöver. Den hanterar fläkthastigheten baserat på CUDA-kärnan samt GPU-minnesanvändning. Dessutom låter drivrutinen dig överklocka ditt grafikkort, vilket hjälper dig att få bättre prestanda jämfört med lagerinställningar.

Drivrutinen hanterar alla aspekter av den Nvidia GPU du använder. Med varje uppdatering blir drivrutinen mer skicklig i GPU-hantering. Det finns många tekniska aspekter och funktioner som RTX, som bara kan hanteras när du har den nödvändiga drivrutinen. En annan viktig roll som förare spelar är värmehantering.

Fördelar med Nvidia-drivrutiner

Nvidia-drivrutiner kan tyckas vara bara programvara som hjälper till i kommunikationen, men det finns mer än vad man kan se. Nvidia-drivrutiner har många fördelar, såsom:

#1. Hjälper till med kommunikation

Nvidia-drivrutiner fungerar som huvudprogrammet som hjälper till att bygga kommunikation mellan ett Nvidia-grafikkort och operativsystemet. Dessutom hjälper det vidarebefordra instruktioner från spel och videoredigerare till grafikkort, vilket i sin tur gör den nödvändiga visuella bilden.

#2. Optimerar grafisk prestanda

Med rätt och uppdaterad Nvidia-drivrutin kan du njuta av den bästa grafiska prestandan från din GPU. Oavsett om du spelar ett spel eller redigerar en video, gör Nvidia-drivrutiner det möjligt för dessa program att hämta en GPU:s fulla potential.

Den introducerar nya förbättringar med varje uppdatering, vilket säkerställer att du inte möter några FPS-fall eller flaskhalsar. Om du till exempel spelar det senaste Red Dead Redemption 2-spelet, kommer en riktig Nvidia-drivrutin med en lämplig GPU att hjälpa dig att spela spelet med 60 fps i 4K.

#3. Fullständig förvaltning och bättre kontroll

En Nvidia-drivrutin spelar en nyckelroll när det kommer till GPU-hantering eftersom den kontrollerar alla aspekter för att säkerställa smidig prestanda. Från hantering av värme och klockhastighet till minnesanvändning och hantering, en Nvidia-drivrutin säkerställer fullständig GPU-hantering.

När du har en Nvidia-drivrutin installerad i ditt system får du styra många tekniska aspekter av GPU:n. Allt från skärmupplösning, uppdatering och klockhastighet till fläkthastighet och 3D-prestanda, kan du styra många aspekter med den senaste Nvidia-drivrutinen.

#4. Funktioner och teknologier

Nvidia-drivrutiner har många moderna funktioner och tekniker som hjälper till att förbättra den övergripande prestandan. Funktioner som RTX, shader-detaljer, överklockning, anpassning av uppdateringsfrekvens, etc., kan användas med en Nvidia-drivrutin.

#5. Stöder Multi-GPU Setup

Nvidia-drivrutiner använder SLI-teknik för att stödja multi-GPU-installation i ditt system. Drivrutinerna gör att de två eller tre GPU:erna i ditt system fungerar tillsammans, vilket säkerställer att du får prestanda för båda.

Den kan kombinera kraften och funktionerna hos flera GPU:er i ditt system för att leverera en hög bildhastighet, snabb rendering och bättre färgdjup än en enda GPU. Även om du installerar all nödvändig programvara i din multi-GPU-systeminstallation, utan en Nvidia-drivrutin, kommer du inte att kunna utnyttja kraften hos båda enheterna.

Varför är det viktigt att uppdatera Nvidia-drivrutiner?

Att uppdatera din Nvidia-drivrutin kan tyckas vara den minst viktiga uppgiften, men det förbättrar prestandan med varje uppdatering. Här är anledningarna till varför du måste uppdatera din Nvidia-drivrutin:

  GIFDeck förvandlar presentationer på SlideShare till GIF

Fixar buggar

Varje uppdatering av Nvidia-drivrutiner ger buggfixar som gör att program och spel kan köras smidigt.

Det finns många tillfällen då ditt system kan krascha när du spelar ett nytt spel eller kör multimediaprogramvara. Det här problemet kan uppstå när som helst, men när du uppdaterar Nvidia-drivrutiner kan de nya patcharna fixa dem.

Du kan också få andra problem på grund av buggar. Med uppdateringar fixar Nvidia de senaste problemen som kan ha kommit med den senaste GPU-serien, som värme- och stabilitetsproblem.

Stöder nya spel och multimediaapplikationer

När du installerar ett nytt spel eller multimediaprogram i ditt system kan det krascha i början. Ibland kraschar spelet eller applikationen ofta i mitten när vissa funktioner öppnas.

Detta händer oftast när din Nvidia-drivrutin saknar stöd för nya spel och applikationer. Nvidia rullar ut stöd för olika applikationer och spel med sin uppdatering. Så många av dina problem i detta avseende kommer att lösas.

Ökar prestanda

Frame stamning, låg fps, hög renderingstid och pixelering vid redigeringsförhandsvisning är några vanliga problem som många användare möter.

Men när du uppdaterar ditt system med den senaste Nvidia-drivrutinsversionen löses många problem. Och många användare ser en betydande ökning av spel- och redigeringsprestanda.

I vissa Nvidia-drivrutiner kan prestandan för spelen och multimediaapplikationerna öka med 40-60 % efter uppdatering.

Introducerar nya funktioner

När du uppdaterar din Nvidia är du inte bara begränsad till buggfixar och patchar, utan det ger också nya funktioner och funktioner. Detta hjälper till att förbättra renderingsprestandan och spelupplevelsen.

Till exempel, när Nvidia rullade ut Low Latency Mode och Vulkan med en ny drivrutinsuppdatering, höjde det spelprestandan.

Steg för att uppdatera Nvidia-drivrutiner

Nu när du har en bra idé om Nvidia-drivrutiner, låt oss diskutera steg-för-steg-guiden för att uppdatera din Nvidia-grafikkortsdrivrutin.

Steg 1: Det enklaste sättet att uppdatera din Nvidia-drivrutin är genom att använda programvaran Nvidia GeForce Experience. Om du på något sätt inte har det kan du enkelt ladda ner och installera det från Nvidias officiella webbplats. Efter installationen behöver du bara starta programvaran.

Steg 2: Om du redan har använt Nvidia-drivrutinen, gå till fliken ”Driver” i Nvidia GeForce Experience-programvaran. Leta efter ”Sök efter uppdateringar” längst upp till höger i gränssnittet och klicka på den.

Du kommer att se alternativet ”Ladda ner” under det, och alla detaljer om uppdateringen kommer att visas tillsammans med det. Klicka på alternativet ”Ladda ner” och den senaste drivrutinen börjar laddas ner.

Steg 3: Om du använder Nvidia GPU för första gången och inte har installerat drivrutinen, kommer Nvidia GeForce Experience att visa dig meddelandet ”No Driver Found”.

När du får meddelandet måste du klicka på fliken ”Fortsätt”, och programvaran börjar identifiera GPU-läge. Den kommer att be om tillstånd om den kan ladda ner den kompatibla drivrutinen eller inte, och du behöver bara tillåta det.

Steg 4: När nedladdningen är klar kommer programvaran att fråga dig om du vill utföra en ”Custom” eller ”Express” installation.

Om du gör den anpassade installationen hjälper det dig att göra en ren installation eftersom den tar bort alla äldre drivrutiner och inställningar och säkerställer en ny drivrutinsuppdatering.

  7 Runtime Application Self-Protection (RASP)-verktyg för moderna applikationer

Du kan välja vilka komponenter du behöver installera och göra ett optimerat val. Men om du vill ha en komplett installation med alla drivrutiner kan du gå till Express-installationen. Det kommer att installera de extra verktygen som följer med drivrutinen.

Välj den installationstyp du föredrar och klicka på ”Installera” i slutet.

Steg 5: Installationsprocessen kommer att ta lite tid. När installationen är klar kommer Nvidia GeForce Experience att visa att drivrutinen har uppdaterats. Det kommer att visa alla komponenter som har installerats. Klicka på fliken ”Stäng” för att avsluta processen.

Men om du stöter på ett problem när du automatiskt laddar ner den senaste Nvidia-grafikkortsdrivrutinen, kan du göra det manuellt. Låt oss se hur du kan göra det.

Steg 1: För att påbörja processen att manuellt uppdatera GPU-drivrutinen måste du gå till Nvidias webbplats och titta på GPU-drivrutinen som laddas ner därifrån. När du kommer till förarsidan kommer den att be dig om några detaljer så att du kan ladda ner rätt drivrutinstyp.

Steg 2: I alternativet för drivrutinskrav är det första du måste välja ”Produkttyp”, och där måste du välja ”GeForce”. De flesta konsument-GPU:er kommer från GeForce-familjen.

Därefter, i ”Produktserien”, måste du välja den generation som din GPU tillhör. Om du har en GPU för din PC, börjar den antingen med GT- eller RTX-serien. Men för en bärbar dator kommer den att nämnas som Notebook i produktseriens suffix.

Steg 3: Välj nu GPU-modellnumret som är installerat i ditt system. Om du inte är säker på produktnumret kan du kontrollera enhetshanteraren för det exakta GPU-modellnumret.

När du har valt ovanstående väljer du det ”operativsystem” du använder och ”nedladdningstyp”. För casual gaming och multimediaanvändning bör du välja ”Game Ready Driver” i ”Download Type”. För professionell användning måste du välja ”Studio Driver”. I slutändan väljer du bara ”Språk” som du föredrar och klickar sedan på ”Sök”.

Steg 4: En ny sida kommer att visas, där du kommer att se alternativet ”Ladda ner”. Du kan söka efter uppdateringarna du får med den nya drivrutinen. Leta också efter alternativet ”Supported Products” för att kontrollera om din GPU finns i listan. När du har verifierat allt klickar du bara på knappen ”Ladda ner”.

Steg 5: Det tar några minuter för drivrutinen att ladda ner, men tiden kan variera beroende på internethastighet. När nedladdningen är klar måste du öppna filen ”Driver Update” och klicka sedan på installationsfilen.

Du kommer att få upp Nvidia-inställningsskärmen och måste välja mellan Express eller Custom Installation. Om du letar efter ”Utför en ren installation”, måste du välja installationsalternativet ”Anpassad”. Men om du väljer ”Express”-installation får du en komplett installation.

När du har valt en av dem klickar du på fliken ”Nästa”, så startar installationsprocessen.

Steg 6: Installationsprocessen avslutas om några minuter, och din enda uppgift är att klicka på alternativet ”Stäng” för att slutföra installationsprocessen för drivrutinen.

Slutord

Att uppdatera Nvidia-drivrutinen är en viktig uppgift som du alltid måste ha i åtanke, eftersom den inte bara fixar buggar utan också ger många förbättringar som ökar prestandan. Med varje uppdatering ger Nvidia nya funktioner och stöd för fler tekniker, som spel och multimediaapplikationer, för en bättre användarupplevelse.

Den här artikeln hjälper dig att lära dig om fördelarna med Nvidia-drivrutiner och hur du uppdaterar dem automatiskt och manuellt. Ovanstående steg-för-steg-guide hjälper dig att göra allt smidigt och säkerställer att du inte missar något.