Hur man tar och redigerar foton för att få ditt motiv att se högre ut

Att ta smickrande porträttbilder är en konstform i sig. Från att känna till dina bästa vinklar till att bedöma hur du placerar kameran, det finns dussintals sätt att få den perfekta bilden.

Om lite extra höjd är vad du hoppas fånga för din nästa (helt uppriktiga) fotografering, då är den här artikeln för dig. Det bästa av allt är att du bara behöver din telefon för att få den långa, magra looken!

Fotograferingstips för att få ditt motiv att se högre ut

Om du är ny på fotografering är det ett perfekt ställe att börja med att börja med din telefon. Även en enkel iPhone med rätt kamerainställningar kan vara ett idealiskt verktyg för att ta professionella bilder.

Tänk på utrymme och vinklar när du tar ditt foto

Om du någonsin har tagit ett foto och undrat varför motivets lemmar såg så konstiga, korta eller för långsträckta ut, så kan det faktiskt vara kameravinkeln som är den skyldige.

Lågvinkelfotografering är din bästa vän om du vill att ditt motiv ska se högre ut på bilder. Den här typen av bilder innebär att du fotograferar från en lägre vinkel, riktad uppåt mot motivet. Detta kan innebära att fotografen står på knä eller sitter på huk något för att få rätt vinkel.

Genom att rikta kameran uppåt från en lägre punkt än motivets ögonlinje framhävs underkroppen och kommer att se utdragen ut. Se dock till att kameran inte är för nära marken eller motivets kropp, eftersom det gör att fötterna och benen tar upp för mycket av bilden.

Som en tumregel, fotografera från ungefär samma nivå som motivets bröst eller midja och se till att hela kroppen fortfarande är i bild. En liten vinkel uppåt är allt du behöver för den extra höjden och för att undvika distorsion.

För att lägga till lite djup till din bild kan du prova att använda olika brännvidder för att få fokus på ditt motiv och, naturligtvis, deras höjd. Om du använder porträttläget på din iPhone kommer denna teknik att tillämpas och omgivningen i en porträttbild blir oskarp.

En vidvinkel med ett centrerat motiv är också ett smart sätt att få någon att se längre ut på bilder. Om det är tillgängligt kan du använda den breda linsen på din telefon, vanligtvis märkt som 0,5x, för att testa detta trick.

Återigen, skjut från midjehöjd, eller åtminstone en något lägre vinkel än frontalt, och se till att modellen står i mitten av skärmen med fötterna närmare botten av bilden.

0,5x-objektivet har en kortare brännvidd och ett bredare synfält, vilket innebär att kanterna på bilden är något ”dragna” eller förvrängda för att fånga en bredare bild av scenen.

Om du håller motivets kropp i mitten av bilden, med fötterna närmare botten av bilden, säkerställer du att endast benen är lätt förlängda, vilket gör att motivet ser högre ut totalt sett.

Hur du får ditt ämne att se högre ut i redigering

I en redigeringsapp som Lightroom mobileller i telefonens inbyggda fotoredigeringsapp, finns det ett par sätt att lägga till lite extra höjd till dina motiv.

För det första måste originalbilden ha tillräckligt med utrymme för att redigera på den nedre halvan av ramen, särskilt vid motivets fötter. Om fötterna är utskurna ur bilden, eller om de är precis längst ner, kanske redigeringen inte ser lika subtil eller naturlig ut.

Börja med att importera ditt foto. Standardappen för iPhone-fotoredigering används i vårt bildexempel, men denna redigering kan också göras i de flesta appar som tillåter perspektivjusteringar.

Välj appens respektive beskärnings- och perspektivredigeringsverktyg, som vanligtvis markeras med en beskärnings- eller snurrande pilikon. Tryck på den vertikala redigeringsikonen och justera skjutreglaget för att föra motivets underkropp framåt.

Det här redigeringstricket är idealiskt när du använder fotograferingstekniken med lägre vinkel, som nämns ovan, på foton som är tagna direkt eller till och med från ett lite högre perspektiv. Syftet är att justera bilden endast något, för att förlänga benen och skapa en illusion av ökad höjd.

Korta redigeringar för höga foton

Dessa snabba fotograferingstekniker och redigeringsknep är ett utmärkt sätt att lägga till lite extra höjd till dina motiv i foton. Ta den ställningen och låt tekniken sköta resten!