Hur man tar bort Norton eller McAfee helt från Windows

Att ta bort Norton och McAfees produkter tenderar att lämna en hel del skit bakom sig, även om du går igenom de rätta kanalerna som erbjuds i din kontrollpanel. Båda företagen erkänner detta och erbjuder borttagningsverktyg för fullständig avinstallation. Om du vill lära dig hur du tar bort Norton eller McAfee och ersätter dem med något gratis och effektivt, har du hittat rätt artikel.

Så här tar du bort Norton eller McAfee från din dator

Eftersom Norton och McAfee är ganska klibbiga – vissa människor går så långt som att kalla dem bloatware – kanske ett sätt att ta bort dem inte fungerar för alla. Tack och lov finns det mer än ett sätt att gå tillväga. Så vi har täckt en mängd olika sätt att ställa in dina saker på. Låt oss hoppa direkt in.

1. Avinstallera McAfee eller Norton Through Windows Settings

Att ta bort appar från tredje part på din Windows via menyn Inställningar är naturligtvis den mest beprövade metoden för att utföra någon avinstallation. Detta gäller även för McAfee. Följ stegen nedan för att avinstallera McAfee från din Windows-dator:

 • Gå till startmenyns sökfält, skriv in ”inställningar” och välj den bästa matchningen.
 • Därifrån väljer du apparna och hittar McAfee- eller Norton-appen.
 • Klicka nu på din app och välj Avinstallera.
 • Avinstallationsguiden kommer att startas så snart du har slutfört stegen ovan. Följ steg-för-steg-instruktionerna från guiden så kommer du att vara igång. Dessutom kommer samma metod att gälla även för Norton; gå bara till appen Inställningar och ta bort appen därifrån.

  2. Använd ett avinstallationsverktyg från tredje part

  Även om metoden att använda menyn Inställningar fungerar i de flesta fall, är McAfee ökända för att vara klibbig och försvinner därför inte lika snabbt. Ta inte vårt ord för det; företagets grundare, John McAfeekarakteriserade antiviruset som ett bloatware under sina senare år.

  Så du kan behöva specialhjälp från tredjepartskällor också. MCPR är ett sådant verktyg. Så här kommer du igång:

 • Ladda ner och installera MCPR-verktyg.
 • Starta verktyget och följ instruktionerna på skärmen från avinstallationsguiden tills du kommer till avinstallationsprocessen.
 • Slutligen, när avinstallationen är klar, klicka på Starta om för att ändringarna ska träda i kraft.
 • I de flesta fall kommer alla dina McAfee-filer att tas bort efter omstarten.

  I likhet med McAfee-avinstallationsprogrammet kan du använda Norton-avinstallationsprogrammet och bli av med klibbiga filer från Norton för gott. Här är hur:

 • Ladda ner gratis Norton antivirus avinstallationsverktyg och installera den.
 • När du är klar klickar du på knappen Ta bort och installera om.
 • Därifrån klickar du på Avancerade alternativ och väljer Endast Ta bort.
 • Klicka sedan på Fortsätt och välj Starta om nu.
 • Din Norton antivirussvit och alla dess gamla filer bör tas bort vid nästa uppstart.

  3. Fabriksåterställning

  I vissa fall kan fabriksåterställning vara din enda utväg. Även om det kommer att bli onödigt långt, finns det förmodligen inget annat sätt att få ditt Windows tillbaka till ett rent tillstånd annars.

  Det här är en huvudvärk, utan tvekan, men du kan ta detta som en läxa för att undvika att pyssla med eventuell bloatware i framtiden.

  När du kommer till fabriksåterställning har du mängder av alternativ för att utföra det. Vi har faktiskt täckt fyra olika sätt att återställa din Windows. Beroende på vad som är mer lämpligt för dig, till exempel en fullständig eller delvis återställning, kan du välja en metod som fungerar bäst för dig. Fabriksåterställning kan framgångsrikt ta bort McAfee eller Norton från din PC ganska enkelt.

  Ta bort McAfee Antivirus för din Windows-dator

  Att ta bort ditt antivirus från tredje part behöver inte vara en huvudvärk. Medan McAfee och Norton är ökända för sitt bloatware-liknande beteende, kan ovanstående metoder hjälpa dig att ta bort dem från din PC för gott. Så prova dem och se vilken som fungerar bäst för dig.