Hur man tar bort konton på Instagram

Spread the love

Ett konto kan enkelt tas bort från Instagram. Och vissa människor har flera konton på sina telefoner och att ta bort flera Instagram-konton som du inte använder eller inte vill ha kan rensa upp dina aviseringar och ditt konto. Att förstå skillnaden mellan att inaktivera ett konto och att permanent ta bort det från Instagram är avgörande. Om du vill veta hur du tar bort konton på Instagram är du på rätt plats. Dessutom kommer vi att berätta hur du tar bort Instagram-konto som du har lagt till.

Hur man tar bort konton på Instagram

Här kommer du att veta hur du tar bort flera Instagram-konton i detalj.

Hur kan du radera ditt Instagram-konto?

Du kan radera ditt konto genom att inaktivera det en stund eller radera det för alltid. Du kan välja en. Men kom ihåg att när du har tagit bort kontot kan du alltid återaktivera kontot och komma åt dina inlägg, videor, bilder och chattar. Att ta bort ett konto är ett stort beslut som man inte kan komma tillbaka ifrån.

Läs vår guide om hur du inaktiverar eller tar bort ditt Instagram-konto (2022) för att ta reda på hur du tar bort konton på Instagram.

  Instagram blev hackad och e-posten ändrad – steg för att återställa ditt konto

Hur många konton kan du logga in på på Instagram?

Instagram låter dig lägga till olika konton. Faktum är att du nu snabbt kan byta och lägga till upp till fem konton på Instagram utan att logga ut och tillbaka. För iOS och Android är den här funktionen tillgänglig i version 7.15 och högre, och den är kompatibel med alla Instagram-appar som använder den programvaran. Du kan ta bort Instagram-konto som du har lagt till när som helst.

Hur kan du ha två Instagram-konton?

När Instagram först lanserades var du tvungen att logga ut från ett konto för att registrera dig för ett annat. Däremot kan du nu växla mellan profiler på Instagram utan att logga ut.

För närvarande måste varje Instagram-konto ha sin unika e-postadress. Samma e-postadress kan inte användas för att öppna mer än ett Instagram-konto. Du behöver dock inte skapa en ny e-postadress för varje nytt konto du öppnar. Om du skapar ett andra Instagram-konto via appen kan du registrera dig med ditt telefonnummer istället för din e-postadress.

Nedan följer stegen för att skapa ett konto på Instagram;

1. Öppna Instagram-appen.

2. Tryck på profilbilden i det nedre högra hörnet.

3. Tryck på ditt kontonamn och välj Lägg till konto.

4. Klicka på Skapa nytt konto, skapa ett användarnamn och lösenord och fyll i din profilinformation.

Obs: Du kan också välja Logga in på befintligt konto och logga in genom att skriva in ditt användarnamn och lösenord.

Det nya kontot kommer att läggas till i din app direkt efter att du lagt till det genom att följa riktlinjerna i föregående del. Du kan snabbt växla fram och tillbaka mellan dem på detta sätt. Men här är hur du kan göra det om du behöver lägga till ett andra konto som du skapat någon annanstans eller vid en annan tidpunkt.

  Hur man lägger upp ett livefoto på Instagram

Hur kan du ta bort flera Instagram-konton?

Det går inte att ta bort flera Instagram-konton från din telefon. Följ stegen som nämns ovan noggrant för att förstå hur man tar bort flera Instagram-konton ett efter ett.

Kan du ta bort ett av flera konton på Instagram?

Ja. Du kan ta bort ett av flera konton. Följ stegen ovan och välj ett konto. Och det kontot kommer att tas bort.

Hur kan du ta bort ett andra Instagram-konto?

För att radera kontot, använd en webbläsare och gå till sidan Ta bort konto. Följ riktlinjerna ovan för att ta bort det andra Instagram-kontot.

Hur kan du ta bort ett Instagram-konto som du har lagt till?

Följ dessa steg för att ta bort konton på Instagram:

1. Öppna Instagram-appen och gå till din profilsida.

2. Högst upp på skärmen trycker du på nedåtpilen bredvid ditt Instagram-användarnamn.

3. Välj önskat konto som du vill ta bort från rullgardinsmenyn.

4. Tryck nu på de tre linjerna i det övre högra hörnet.

5. Välj Inställningar.

6. Klicka på Logga [email protected] konton längst ned på skärmen.

7. För att bekräfta ditt beslut, tryck på Logga ut i popup-fönstret.

Du kommer inte att se kontot listat med dina andra Instagram-konton längre. Vi hoppas att du förstod hur du tar bort Instagram-kontot som du har lagt till.

Kan du ta bort ditt Instagram-konto och börja om?

Ja. Du kan ta bort Instagram-kontot och börja om när som helst. Men svaret på denna fråga kan inte generaliseras eftersom varje persons situation kommer att avgöra om deras Instagram-konto ska inaktiveras eller inte. Du kan skapa ett nytt Instagram-konto med samma e-post när du har raderat ditt befintliga. Det kan dock vara utmanande att flytta ett stort antal följare eller inlägg från ditt gamla konto till ditt nya.

När du känner för att ta en paus från Instagram kan du radera Instagram och börja om, men kom ihåg att alla dina videor och bilder kommer att gå förlorade om ditt konto raderas. Du kommer också att förlora alla dina följare.

  Kan du dölja vem du följer på Instagram?

Tar Instagram bort gamla konton?

Ja. Inaktiva Instagram-konton som är inaktiva under lång tid raderas. Även om Instagram inte tillhandahåller en specifik tidsperiod, kan du dra slutsatsen från fallstudier av flera raderade konton att ett konto utan tvekan kommer att avslutas efter ett till två års inaktivitet. Om ditt konto är inaktivt, oavsett om det är personligt eller varumärkesrelaterat, kan du stöta på det här problemet. Du bör ibland logga in på ditt konto för att lösa problemet.

Hur länge kan du inaktivera Instagram?

Du kan hålla ditt Instagram-konto tillfälligt inaktiverat så länge du vill. Genom att logga in igen kan du återaktivera den när du vill.

Det finns dock en begränsning. På Instagram kan du för tillfället bara inaktivera ditt konto en gång i veckan. Dina fotografier, följare, kommentarer och gilla-markeringar lagras om du inaktiverar ditt konto. Oavsett om det är 10 månader eller 10 dagar kan du hålla ditt konto inaktiverat. Instagram tar inte bort ditt konto om du inaktiverar det. Allt du behöver göra för att få åtkomst till ditt konto igen är att logga in med rätt information.

Kan du återanvända ditt raderade Instagram-användarnamn?

Tyvärr kan ditt användarnamn inte återställas om du har raderat ditt Instagram-konto. Instagram-användarnamn kan inte användas igen direkt efter att de tagits bort. Det är faktiskt möjligt att de inte kommer att vara användbara igen på ett tag. Detta beror på att användarnamn är exklusiva och inte kan användas av någon annan. Instagram avslöjar inte hur länge användarnamn är otillgängliga. Det är dock troligt att de ofta återvinns. Du kan använda det om du aldrig har haft det raderade Instagram-användarnamnet, och det är fortfarande tillgängligt.

***

Vi hoppas verkligen att du tyckte att denna information var användbar och att den hjälpte dig att förstå hur du tar bort konton på Instagram. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsektionen. Låt oss också veta vad du vill lära dig härnäst.