Hur man tar bort ett Microsoft Teams-konto

När ett Microsoft Teams-konto väl har skapats är det inte lätt att ta bort. Detta problem finns på grund av två anledningar; Kontot är normalt kopplat till en e-post som är länkad till ett Microsoft 365-konto, eller så är det ett Active Directory-konto och det måste tas bort från en domäns SharePoint-webbplats för att användaren ska kunna tas bort.

I allmänhet kräver en radering av ett Microsoft Teams-konto ofta att en användare tar bort en licens för produkten och tar bort sig själv från alla domäner som de är kopplade till. Att ta bort ett gratis Microsoft Teams-konto kommer ofta att visa sig mer komplicerat än att ta bort ett företags- eller företagskonto.

Ta bort Microsoft Teams-konto

För att ta bort ett Microsoft Teams-konto bör du först fastställa allt som är kopplat till det. Oftare än inte kommer du att använda samma konto med många andra Microsoft-tjänster och när du tar bort kontot kan du mycket väl förlora åtkomsten till tjänsterna såväl som data som lagras i dem.

Ta bort Microsoft Teams-konto – gratis

Att ta bort ett gratis Microsoft Teams-konto medför ofta mycket säkerhet om det är kopplat till ett Microsoft 365-konto. Om ditt konto inte är länkat till någon annan Microsoft-tjänst kommer du inte att förlora så mycket data. För att ta bort kontot måste du ta bort Microsoft-kontot som du använder för att logga in på Microsoft Teams.

Besök Stäng ditt konto sida.
Logga in med det Microsoft-konto du vill ta bort.
Bekräfta att du förstår varje objekt som kommer att gå förlorat när du tar bort kontot.
Välj ett skäl för att ta bort det.
Klicka på ta bort-knappen.
Kontot kommer att markeras för radering.

Obs: kontot kan återställas inom 60 dagar men inte efter. Om du har en Microsoft 365-prenumeration kopplad till kontot, avsluta den, kontrollera om du kan få en återbetalning och fortsätt sedan.

Ta bort Microsoft Teams-konto – Organisation/Enterprise

För att ta bort ett Microsoft Teams-konto måste du ha administratörsrättigheter till Microsoft 365 admin center,

Besök Microsoft 365s administratörscenter.
Expandera Användare i kolumnen till vänster.
Välj Aktiva användare.
Välj den användare du vill ta bort.
Klicka på Ta bort användare.

Detta tar bort användaren från Microsoft Teams men deras e-post är fortfarande aktiv och kan användas för att komma åt andra tjänster som är tillgängliga för kontot. Du bör också ta bort den från Active Directory.

Slutsats

Ett Microsoft Teams-konto kan inte separeras från det Microsoft-konto som det är länkat till. Du kan alltid köpa ett Microsoft 365-konto från ett annat konto än det som är länkat till ditt Microsoft Teams-konto, men att ta bort det kommer ofta att resultera i en hel del sidoskador.