Hur man tar bort en bakgrundsbild från din iPhone

Viktiga takeaways

  • Stegen för att ta bort en iPhone-bakgrund är enkla: tryck länge på tapeten från låsskärmen, svep åt vänster eller höger för att se tidigare bakgrundsbilder, svep uppåt på den du vill ta bort och tryck på papperskorgen.
  • Att ta bort en iPhone-bakgrund från låsskärmen tar inte bort originalfotot, så du kan säkert ta bort bakgrundsbilder utan att förlora källbilden.

Om du ändrar din iPhone-bakgrundsbild ofta, kommer du förmodligen att ha en lång lista med gamla bakgrundsbilder som du inte längre använder. Vad är poängen med att behålla sådana du inte bryr dig om längre? Nedan förklarar vi hur du tar bort bakgrundsbilder från din iPhone för att minska röran.

Hur man tar bort en iPhone-bakgrund från låsskärmen

Moderna versioner av iOS har inte möjlighet att ta bort dina iPhone-bakgrundsbilder från appen Inställningar. Du kan bara lägga till eller anpassa bakgrundsbilder där.

För att ta bort en iPhone-bakgrund måste du gå till låsskärmen. För att göra det, tryck helt enkelt på sidoknappen för att försätta din enhet i viloläge, tryck sedan på den igen för att väcka den och visa låsskärmen. Alternativt kan du öppna Notification Center genom att svepa nedåt från skärmens övre vänstra hörn.

Hur som helst, tryck länge var som helst på bakgrunden på låsskärmen (din enhet måste vara upplåst för att öppna bakgrundsmenyn). Svep nu åt vänster eller höger för att se dina tidigare bakgrundsbilder. Svep uppåt på bakgrunden du vill ta bort. Tryck på papperskorgen och välj Ta bort den här bakgrunden för att bekräfta.

Tar bort en iPhone-bakgrund också bort originalbilden?

Du kan vara säker på att källbilden inte tas bort om du tar bort din iPhone-bakgrund från låsskärmen.

Låt oss till exempel säga att du tog en bild på ditt barn eller husdjur och sparade den i appen Foton. Att använda bilden som din iPhone-bakgrund och att ta bort bakgrunden senare kommer inte att påverka originalbilden i Foton.

Men om du redan har tagit bort originalbilden i Foton, tar bort din iPhone-bakgrund bort den och gör bilden otillgänglig.

För närvarande finns det inget sätt att spara en iPhone-låsskärmsbakgrund till appen Foton. Du kan ta en skärmdump av din iPhones låsskärm för att få en kopia av fotot, men det blir inte perfekt. Element som datum och tid kommer också att inkluderas. Ditt näst bästa alternativ är att använda en säkerhetskopia för att återställa raderade bilder på din iPhone.

Även om du kan använda antingen låsskärmen eller appen Inställningar för att ändra din iPhone-bakgrund, kan du bara ta bort en bakgrund från iOS-låsskärmen eller meddelandecentret. Så länge du har originalfotot sparat i appen Foton behöver du inte oroa dig för att förlora en omhuldad bild även när du tar bort bakgrundsbilder från din iPhone.