Hur man tar bort bokmärken på en Chromebook

Bokmärken är praktiska, men de hopar sig snabbt om du inte är försiktig, och du har ett stort antal oorganiserade bokmärken kvar. Så om du vill rensa alla dina bokmärken kan du följa vår guide och lära dig hur du tar bort bokmärken på en Chromebook. Du kan ta bort enskilda bokmärken eller radera dem i grupp med bokmärkeshanteraren. Du kan också välja att ta bort alla bokmärken på en gång. Bortsett från det kan du använda tredje parts bokmärkeshanterare för att organisera länkar på ett effektivt sätt. På den noten, låt oss gå vidare till stegen.

Ta bort bokmärken på en Chromebook (2023)

Det finns två sätt att ta bort bokmärken på din Chromebook. Du kan göra det från bokmärkesfältet eller bokmärkeshanteraren. Vi har förklarat instruktioner för båda metoderna nedan:

Ta bort bokmärken från bokmärkesfältet på Chrome OS

1. Om du snabbt vill ta bort bokmärken på en Chromebook kan du göra det från bokmärkesfältet. Öppna webbläsaren Chrome på din Chromebook. Om bokmärkesfältet inte visas trycker du på ”Ctrl + Shift + B” så visas det.

2. Högerklicka sedan på bokmärket du vill ta bort och klicka på ”Ta bort”. Det är allt. Du kan upprepa detta för andra bokmärken också. Om du vill radera flera bokmärken samtidigt, gå till nästa avsnitt.

Ta bort bokmärken via bokmärkeshanteraren på Chrome OS

Om du har ett stort antal bokmärken på din Chromebook och vill ta bort och organisera dem kan du använda bokmärkeshanteraren i Chrome. Så här kommer du åt det:

1. Öppna Chrome och tryck på ”Ctrl + Shift + O” för att omedelbart öppna bokmärkeshanteraren.

2. Alternativt kan du också klicka på menyn med tre punkter i det övre högra hörnet och flytta till ”Bokmärken -> Bokmärkeshanteraren.”

3. När du är här, välj flera bokmärken och klicka på ”Ta bort”-knappen i det övre högra hörnet för att ta bort de sparade webbsidorna.

4. Om du har skapat flera mappar kan du öppna dem och ta bort bokmärkena individuellt från varje mapp.

5. Och för att radera alla bokmärken på din Chromebook på en gång, tryck på ”Ctrl + A” för att välja dem alla. Klicka sedan på ”Ta bort” i det övre högra hörnet. Du måste upprepa denna åtgärd för varje mapp.

6. Och om det är en anpassad bokmärkesmapp kan du högerklicka på mappen och ta bort den direkt. Detta kommer att radera mappen tillsammans med alla bokmärken i den.

Ta bort och organisera bokmärken på din Chromebook

Så här kan du ta bort bokmärken på din Chromebook och organisera dem. Som vi nämnde ovan, om du har importerat en stor del av Chrome-bokmärken och vill rensa upp dem, bör du använda bokmärkeshanteraren för snabb och effektiv hantering. Bortsett från detta, om du vill rensa bort onödiga appar, kan du följa vår handledning om hur du tar bort appar på en Chromebook och frigör utrymme. Och för att uppdatera din Chromebook till den senaste versionen, gå till den länkade artikeln. Om du stöter på några problem, låt oss veta i kommentarsfältet nedan.