Hur man tämjer en räv i Minecraft

Minecraft-mobs, vänliga eller fientliga, förser nästan alla spelare med föremål för att skapa. För att få tag på dessa föremål kan det krävas ett godartat verktyg, t.ex. en sax för att klippa får och få ull för att göra mattor och en säng, eller så kan det krävas våld, dvs att döda en ko om du känner för att äta biff till middag.

Tämja en räv i Minecraft

Fox är vänliga mobs som nyligen lagts till i Minecraft och finns i röda och vita varianter. De börjar passivt, dvs de kommer inte att attackera en spelare men de kan tämjas. De bär föremål och kommer att tappa dem om du dödar en räv, men det är bättre att tämja en räv än att döda den.

Hur man tämjer en räv i Minecraft

Att ”tämja” en räv är inte samma sak som att tämja en ocelot eller en varg. Den fungerar dock inte som ett husdjur, den kommer att börja lita på dig. För att tämja en räv, dvs. vinna dess förtroende, måste du hitta en som är en bebis.

Babyrävar är sällsynta så din bästa chans att få en tämjad räv är att uppmuntra två rävar att avla. Det här är svårt eftersom rävar är skitsamma mot spelare och de tenderar att vara snabba (ungefär som ocelots).

För att uppmuntra avel behöver du söta bär. Söta bär finns i taigabiomet i form av buskar. Bryt en buske så får du söta bär av den. Den söta bärbusken kommer att skada en spelare om de går in i den och det är ett enkelt sätt att identifiera den.

Uppföda en rävunge

För att föda upp en rävunge, skaffa så många söta bär som du kan hitta. Rävar finns i taigabiomen så du behöver inte gå långt för att hitta bären och räven.

Hitta minst 2 rävar.
Räven ska vara nära varandra.
Mata rävens söta bär (högerklicka/placera objektåtgärd).
Fortsätt mata räven tills du ser hjärtan dyka upp.
Räven kommer att häcka och du kommer att få en rävunge.
Räven kommer att bli tam.

Avvänjning av rävungen

Rävungen kommer att vilja bo hos sina föräldrar eller annan räv. Du kan förhindra detta med en av två metoder; du kan Bambi rävungens föräldrar och alla andra rävar i närheten, eller så kan du sätta rävungen i koppel dvs bly.

Ledmetoden är mycket mer human. För att skapa ett lead behöver du;

Sträng kan erhållas genom att: bryta spindelväv. Spindelväv finns i gruvschakt.

Slimeball kan erhållas genom att: Killing the Slime mob.

Att skapa en ledning

Att skapa en ledning;

Öppna hantverksbordet.
Placera en sträng i den första cellen i den första och andra raden.
Placera en sträng i den andra cellen i den första raden.
Placera en sträng i den sista cellen i den tredje raden.
Placera slimebollen i mittencellen dvs den andra cellen i andra raden.
Bly kommer att tillverkas.

Placera ledningen runt räven

Att placera ledningen runt en rävunge;

Välj ledningen så att du ”håller” den.
Högerklicka/placera åtgärd på rävungen.
Gå iväg med din babyräv och vänta på att den ska växa.
Mata räven regelbundet.

Slutsats

Du är nu en rävförälder. Fox kan plocka upp föremål, attackerar kycklingar, fiskar, kaniner och sköldpaddor. Babyräv kan inte simma. De kommer att sova om det är mörkt. En tämjad räv kommer att attackera zombies, skelett, fantomer, spindlar och endermen.